Blauwe regen
vragen? 0344 22 81 00

Blauwe Regen boom online kopen bij Kwekerij

Blauwe Regen zijn leverbaar in diverse soorten. Ze verschillen in de kleuren blauw, rose, wit. Op onze kwekerij kweken wij veel Wisteria Blauwe Regen: Dakboom rond, Dakboom vierkant, Lei boom. Alle soorten kunt u op onze kwekerij komen bekijken of online bestellen. 

 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

    

 

Blauwe Regen kopen:

De Wisteria word in de volksmond ook wel Blauwe Regen genoemd. De Blauwe Regen is een boom met een schitterende en opvallende uitstraling. De bloeitijd van de Blauwe regen is het voorjaar voor het blad aan de boom verschijnt. Wanneer u de Blauwe Regen in de zomer snoeit krijgt u in september vaak nog een bloeiperiode. Wij hebben verschillende Blauwe Regen in ons assortiment. Zo verkopen wij de Blauwe Regen als struik, Blauwe Regen op stam,  leiboom, ronde dakboom of vierkante dakboom. 

Blauwe Regen Planten:

De Blauwe Regen boom is een schitterende boom die in het voorjaar prachtige grote licht geurende bloemtrossen geeft. De kleur van de bloemtrossen kunnen verschillen. Zo zijn er Blauwe Regens die roze, wit of blauw bloeien. De Blauwe Regen planten is niet moeilijk. De Blauwe Regen is een echt klimmer alleen is deze boom niet zelf hechtend. Let dus voor u de Blauwe Regen gaat planten hoe u deze kan gaan geleiden en vastmaken. De Blauwe Regen staat het liefst op een zonnige plaats en in goed doorlatende humusrijke aarde. De Blauwe Regen is een winterharde niet groenblijvende boom. 

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

Blauwe Regen snoeien:

De Blauwe Regen word 2x per jaar gesnoeit omdat de Wisteria een enorme sterke groeikracht heeft.. De eerst snoei doet u tijdens de winter wanneer het niet meer vriest. Het makkelijke aan de winter snoei is dat er geen bladeren aan de Blauwe Regen groeien en u dus goed overzicht heeft van het warigge takken stelsel van de Blauwe Regen. U snoeit alle lange dunnen scheuten van de hoofdtakken af. U snoeit de scheuten tot 10 a 15 centmiter van de hoofdtak af. In de zomer snoeit u de Blauwe Regen nogmaals en knip ook nu de lange scheuten weg. Wanneer u de Blauwe Regen in de zomer snoeit heeft u grote kans dat de boom in september nogmaals een prachtige bloemenzee zal geven. 

Blauwe Regen giftig:

Na de bloei verschijnen er vaak aan de Blauwe Regen lange groene peulen. De peulen en zaden zijn giftig. Knip daarom alle peulen van de takken zo voorkomt u dat de peulen ontploffen en zo als nog hun gif verspreiden.