U-vorm Fruit
Aantrekkelijke groeivorm, prachtige bloesem & overheerlijk fruit.
Een U-vorm fruitboom is een fantastische boom om een afscheiding te creëren in ieder formaat tuin. De takken van deze bomen zijn door ons mooi omhoog geleid in een (dubbel)rek, waardoor een U-vorm ontstaat. Met een Conference, Elstar of Opal geniet je elk jaar weer van heerlijke vruchten uit eigen tuin! Door de uitbundige bloesem, bijzonder sierlijke U-vorm en betoverende herfstgloed zijn de kleine bomen daarnaast ware blikvangers.

U-vorm Fruit

Van hoog naar laag sorteren

U-vorm Fruit

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

U-vorm fruit kopen:

Met U-vorm fruit bedoelen we een fruitboom die in een u-vorm is gekweekt. Omdat de boom voorzien is van een (dubbel) rek worden de takken mooi omhoog geleid. Door deze sierlijke vorm zijn ze zeer geschikt om als afscheiding te planten in een kleine, middelgrote of grote tuin. De bomen geven ieder jaar opnieuw heerlijke vruchten. Peren en appels kunnen in het najaar (september) worden geplukt, de Opal pruim al in juli. In de zomermaanden zie je de vruchten langzaam groter en rijp worden. In het voorjaar is de uitbundige bloesem een echte blikvanger. Deze zoete bloesem oefent een enorme aantrekkingskracht uit op vlinders en bijen. In de herfst krijgen de bomen een herfstgloed met mooi verkleurd blad.

U-vorm fruit kopen bij Bomenenzo.nl:

U-vorm fruit kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Bomenenzo.nl. Wij leveren uitsluitend fruitbomen van hoge kwaliteit, die uitgebreid door onze medewerkers worden gecontroleerd. Zo weet je zeker dat je U-vorm fruit bomen koopt die veel smaakvolle vruchten geven. De bomen worden geleverd in een pot. Je rekent veilig online af met een betaalmethode naar keuze. Bij bestellingen in Nederland boven de 300 euro bieden wij je gratis verzending aan. Kom je liever langs op onze kwekerij in Lienden (hartje Betuwe)? Ook dat is helemaal goed: van maandag t/m zaterdag ben je van harte welkom. Onze tuinspecialisten geven je graag advies en denken met je mee. Verder mag je ons altijd mailen of bellen.

U-vorm fruit verzorgen:

U-vorm fruit bomen zijn eenvoudig te verzorgen. We raden je aan om jouw fruitboom in het voorjaar te bemesten met organische meststof voor kleinfruit. Je bestelt deze meststof gemakkelijk in onze webshop. Dit middel door de aarde rondom de boomstam mengen is het enige wat je hoeft te doen! Je kunt rekenen op een rijke oogst met gezonde vruchten. De U-vorm fruit bomen uit ons assortiment zijn winterhard en bestand tegen de vorst. Wel verliezen ze in het najaar hun bladeren; ze zijn dus niet wintergroen.

U-vorm fruit snoeien:

Om de groei en bloei te stimuleren is het belangrijk om U-vorm fruit jaarlijks te snoeien. Hiermee houd je je boom compact en in vorm. De beste snoeitijd en precieze snoeiwijze verschilt per type fruitboom. De Elstar snoei je twee keer per jaar: één keer in de winter en één keer in de zomer. Dit geldt ook voor de Perenboom Conference. De Pruimenboom Opal snoei je zo snel mogelijk nadat de vruchten van de boom zijn. Deze boom dien je dus in augustus of september te snoeien. De takken knip je het beste af met een scherpe snoeischaar en/of takkenschaar. Knip dode en kruisende takken het liefst zo snel mogelijk af.

U-vorm fruit planten:

Een U-vorm fruit boom planten is vergelijkbaar met het planten van andere bomen. De meest geschikte planttijd is tussen half oktober en eind maart, als de boom in ruststand is (er zitten dan geen bladeren aan de takken). Let op: plant een fruitboom niet als het vriest! U-vorm fruit bomen staan het liefst op een standplaats in de volle zon. Eventueel is een standplaats in halfschaduw mogelijk. Maak een ruim aanplantgat en zorg ervoor dat de kluit goed vochtig is. Maak de grond los en meng er vruchtbare aanplantgrond door. Deze aanplantgrond bevat meststof en stimuleert de groei van de boom. Zet dan de kluit (zonder pot) in het aanplantgat. De bovenkant van de kluit moet nét onder het grondniveau uitkomen. Geef je boom na het planten voldoende water om de kluit vochtig te houden.

Met een U-vorm fruit boom van Bomenenzo.nl profiteer je elk jaar opnieuw van een rijke oogst!

TIP: Is het fruit plukrijp? Nodig dan je kinderen of kleinkinderen eens uit en vraag ze om mee te helpen met plukken. Zo maken ze op een ontspannen manier kennis met de natuur.
TIP:
Als het in het najaar guur wordt buiten is het heerlijk om een middag in de keuken te staan. Met fruit uit eigen tuin maak je de lekkerste appeltaart, perentaart of pruimenjam… Verras je vrienden en familie met een lekkere traktatie!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00