Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

U-vorm Fruit
vragen? 0344 22 81 00

U-vorm fruit | Peren, appels en pruimen | Scherp geprijsd

Voor U-vorm fruit kopen van hoge kwaliteit bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres. Wij hebben prachtige U-vorm fruitbomen zoals Conference, Elstar en Opal in ons assortiment opgenomen. Ze zijn scherp geprijsd en direct leverbaar uit eigen kwekerij. Geniet elk jaar op nieuw van heerlijke vruchten uit eigen tuin!

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

U-vorm fruit kopen:

Met U-vorm fruit bedoelen we een fruitboom die in een u-vorm is gekweekt. Omdat de boom voorzien is van een (dubbel) rek worden de takken mooi omhoog geleid. Door deze sierlijke vorm zijn ze zeer geschikt om als afscheiding te planten in een grote of middelgrote tuin. De bomen geven ieder jaar opnieuw heerlijke vruchten. Peren en appels kunnen in het najaar (september) worden geplukt, de Opal pruim al in juli. In de zomermaanden ziet u de vruchten langzaam groter en rijp worden. In het voorjaar is de uitbundige bloesem een echte blikvanger. Deze zoete bloesem oefent een enorme aantrekkingskracht uit op vlinders en bijen. In de herfst krijgen de bomen een herfstgloed met mooi verkleurd blad.

U-vorm fruit kopen bij Bomenenzo.nl:

U-vorm fruit kopen doet u gemakkelijk en snel online bij Bomenenzo.nl. Wij leveren uitsluitend fruitbomen van hoge kwaliteit, die uitgebreid door onze medewerkers worden gecontroleerd. Zo weet u zeker dat u U-vorm fruit bomen koopt die veel smaakvolle vruchten geven. De bomen worden geleverd in een pot. U rekent veilig online af met een betaalmethode naar keuze. Bij bestellingen in Nederland boven de 300 euro bieden wij u gratis verzending aan. Komt u liever langs op onze kwekerij in Lienden (hartje Betuwe)? Ook dat is helemaal goed: van maandag t/m zaterdag bent u van harte welkom. Onze tuinspecialisten geven u graag advies en denken met u mee. Verder mag u ons altijd mailen of bellen.

U-vorm fruit verzorgen:

U-vorm fruit bomen zijn eenvoudig te verzorgen. We raden u aan om uw fruitboom in het voorjaar te bemesten met organische meststof voor kleinfruit. U bestelt deze meststof gemakkelijk in onze webshop. Dit middel door de aarde rondom de boomstam mengen is het enige wat u hoeft te doen! U kunt rekenen op een rijke oogst met gezonde vruchten. De U-vorm fruit bomen uit ons assortiment zijn winterhard en bestand tegen de vorst. Wel verliezen ze in het najaar hun bladeren; ze zijn dus niet wintergroen.

U-vorm fruit snoeien:

Om de groei en bloei te stimuleren is het belangrijk om U-vorm fruit jaarlijks te snoeien. Hiermee houdt u uw boom compact en in vorm. De beste snoeitijd en precieze snoeiwijze verschilt per type fruitboom. De Elstar snoeit u twee keer per jaar: één keer in de winter en één keer in de zomer. Dit geldt ook voor de Perenboom Conference. De Pruimenboom Opal snoeit u zo snel mogelijk nadat de vruchten van de boom zijn. Deze boom dient u dus in augustus of september te snoeien. De takken knipt u het beste af met een scherpe snoeischaar en/of takkenschaar. Knip dode en kruisende takken het liefst zo snel mogelijk af.

U-vorm fruit planten:

Een U-vorm fruit boom planten is vergelijkbaar met het planten van andere bomen. De meest geschikte planttijd is tussen half oktober en eind maart, als de boom in ruststand is (er zitten dan geen bladeren aan de takken). Let op: plant een fruitboom niet als het vriest! U-vorm fruit bomen staan het liefst op een standplaats in de volle zon. Eventueel is een standplaats in halfschaduw mogelijk. Maak een ruim aanplantgat en zorgt ervoor dat de kluit goed vochtig is. Maak de grond los en meng er vruchtbare aanplantgrond door. Deze aanplantgrond bevat meststof en stimuleert de groei van de boom. Zet dan de kluit (zonder pot) in het aanplantgat. De bovenkant van de kluit moet nét onder het grondniveau uitkomen. Geef uw boom na het planten voldoende water om de kluit vochtig te houden.

Met een U-vorm fruit boom van Bomenenzo.nl profiteert u elk jaar opnieuw van een rijke oogst!

TIP: Is het fruit plukrijp? Nodig dan uw kinderen of kleinkinderen eens uit en vraag ze om mee te helpen met plukken. Zo maken ze op een ontspannen manier kennis met de natuur.
TIP:
Als het in het najaar guur wordt buiten is het heerlijk om een middag in de keuken te staan. Met fruit uit eigen tuin maakt u de lekkerste appeltaart, perentaart of pruimenjam… Verras uw vrienden en familie met een lekkere traktatie!