Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Buxusvormen
vragen? 0344 22 81 00

buxusvormen online bestellen

De buxus kennen we vooral als haagstruik, maar deze kan ook solitair geplant worden als kegel of bol. Ook dan is de buxus een echte blikvanger. Door de fijne blaadjes en de rustige groei is het een zeer compacte plant die aan slechts twee keer per jaar scheren al genoeg heeft. U kunt bij ons tevens buxusbollen op stam kopen. Deze zijn van het soort Faulkner.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Buxus Kopen: 

De buxus is een mooie haagplant die de hele winter groen blijft en geeft daardoor elk seizoen een mooie kleur aan uw tuin. Door zijn compacte groeiwijze is de buxus zeer geschikt voor een heg, maar mooi in vorm als solitaire plant is het ook een blikvanger in uw tuin. Door 2 x per jaar te snoeien behoudt u een strak geheel. Snoei niet op een zonovergoten dag. Dan zal er te veel vocht verdampen, waardoor de buxus bruin zal verkleuren.

Buxus kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij kwekerij Bomenenzo.nl kunt u verschillende soorten buxus online kopen en laten bezorgen. In ons assortiment vindt u onder andere de Buxus Sempervirens, Buxus Microphylla Faulkner en de Buxus bol. Daarnaast koopt u bij ons andere soorten haagplanten, zoals de Taxus Baccata en diverse soorten vaste plant en bomen, waaronder Japanse Esdoorns. Bij ons geniet u van gratis bezorging bij een besteding vanaf 300 euro en veilig betalen.

Buxus verzorgen:

De buxus is een makkelijke haagplant die makkelijk te snoeien is in de gewenste vorm. In principe voldoet twee keer per jaar snoeien. Vooral in droge periodes is het van belang dat u voldoende water aan de buxus geeft. Eens per jaar geeft u wat mest aan de haagplant.

Buxus snoeien:

U kunt de buxus in elke gewenste vorm snoeien of laag houden. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Voor de buxus geldt dat hoe vaker u deze snoeit, hoe meer deze zal groeien. Het snoeien kan het beste gebeuren van mei tot september. Snoei alleen op bewolkte dagen, omdat de blaadjes anders kunnen verbranden door de felle zon.

Buxus planten:

Een buxus in pot kunt u het hele jaar door planten, mits er rekening gehouden wordt met voldoende voeding en water. Bij vorst kunt u beter niet planten. Als u de buxus in de volle grond plant, doe dit dan bij voorkeur in het voorjaar (maart –april) en vanaf september tot de vorst invalt. Voor een dichte haag heeft u gemiddeld 7 plantjes per strekkende meter nodig.