Buxusvormen
vragen? 0344 22 81 00

buxusvormen online bestellen

Buxus kennen we vooral als haagstruik, maar ook solitair geplant als kegel of bol is het een absolute blikvanger. Door de fijne blaadjes en de rustige groei is het een zeer compacte plant die aan slechts twee keer per jaar scheren al genoeg heeft. Ook kunt u buxusbollen op stam kopen. Deze zijn van het soort Faulkner.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Buxus Kopen:

Buxus is een mooie haagplant die de hele winter groen blijft geeft daardoor elk seizoen een mooie kleur aan uw tuin. Door zijn compacte groeiwijze is de Buxus zeer geschikt voor een heg, maar mooi in vorm als solitair is het ook een blikvanger in uw tuin. Door 2 x per jaar te snoeien behoud u een strak geheel. Snoei niet op een zonovergoten warme dag, dan verdampt er teveel vocht waardoor de Buxus bruin zal verkleuren. U kunt Buxus kopen en laten bezorgen.

Eigenschappen Buxus:

  • Makkelijk te snoeien( zeer laag te houden of in vorm te snoeien)
  • Erg Populair Wintergroen ( geeft ieder seizoen kleur aan uw tuin)
  • 2x Per jaar Snoeien ( Mei en September, Niet op een warme zonnige dag)
  • Compacte groeiwijze
  • Buxus in pot zijn met uitzondering van vorst het hele jaar door te planten

Plant advies:

Buxus in pot kunnen het hele jaar door geplant worden mits er rekening gehouden wordt met voldoende voeding en water. Bij vorst niet planten. Buxus uit de volle grond in het voorjaar planten ( maart –april) en vanaf september tot de vorst invalt. Gemiddeld 7 plantjes per strekkende meter zijn er nodig voor een haag.

Voor meer informatie over Buxus kopen, aanbiedingen en andere opties kunt u altijd contact met ons opnemen. In onze Buxus webshop zijn Buxus te koop.