Buxusvormen
Compacte groei, fijne blaadjes en in de eerste plaats: groenblijvend.

De buxus kennen we vooral als haagstruik, maar deze kan ook solitair geplant worden als kegel of bol. Ook dan is de buxus een echte blikvanger. Door de fijne blaadjes en de rustige groei is het een zeer compacte plant die aan slechts twee keer per jaar scheren al genoeg heeft. Je kunt bij ons tevens buxusbollen op stam kopen. Deze zijn van het soort Faulkner.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Buxusvormen kopen

De buxus is een mooie haagplant die de hele winter groen blijft en geeft daardoor elk seizoen een mooie kleur aan je tuin. Door zijn compacte groeiwijze is de buxus zeer geschikt voor een heg, maar mooi in vorm als solitaire plant is het ook een blikvanger in je tuin. Door 2 x per jaar te snoeien behoudt je een strak geheel. Snoei niet op een zonovergoten dag, maar het liefst op bewolkte dagen. Dan zal er te veel vocht verdampen, waardoor de buxus bruin zal verkleuren.

 

Buxusvormen online kopen bij Bomenenzo.nl

Bij kwekerij Bomenenzo.nl kun je verschillende soorten buxus online kopen en laten bezorgen. In ons assortiment vind je onder andere de Buxus Sempervirens, Buxus Microphylla Faulkner en de Buxus bol. De Buxus Sempervirens wordt vooral aangeplant als haag, terwijl de Buxus bol vaak als solitaire plant wordt gebruikt. Daarnaast koop je bij ons andere soorten haagplanten, zoals de Taxus Baccata en diverse soorten vaste planten en bomen, waaronder Japanse Esdoorns. Bij ons geniet je van gratis bezorging bij een besteding vanaf 300 euro en veilig betalen.

 

Buxusvormen verzorgen

De buxus is een makkelijke haagplant die makkelijk te snoeien is in de gewenste vorm. In principe voldoet twee keer per jaar snoeien. Vooral in droge periodes is het van belang dat je voldoende water aan de buxus geeft. Eens per jaar geef je wat mest aan de haagplant.

 

Buxusvormen snoeien

Je kunt alle soorten buxus snoeien of laag houden in elke gewenste vorm. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Voor deze vaste plant geldt dat hoe vaker je deze snoeit, hoe meer deze zal groeien. Een Buxus snoeien kan het beste gebeuren van mei tot september. Snoei alleen op bewolkte dagen, omdat de blaadjes anders kunnen verbranden door de felle zon.

 

Buxusvormen planten

Een buxus in pot is een vaste plant die je het hele jaar door kunt planten, mits er rekening gehouden wordt met voldoende voeding en water. Bij vorst kun je beter niet planten. Als je deze vaste plant in de volle grond plant, doe dit dan bij voorkeur in het voorjaar (maart –april) en vanaf september tot de vorst invalt. Voor een dichte haag heb je gemiddeld 7 plantjes per strekkende meter nodig, dit geldt voor alle soorten Buxus.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00