Buxusvormen
Compacte groei, fijne blaadjes en in de eerste plaats: groenblijvend.
De Buxus is niet alleen een geschikte haagplant, maar ook een prachtige solitaire vormplant. Een Buxus als spiraal, piramide of bol is net een kunstwerkje in de tuin! Door de fijne blaadjes en rustige groei is het een zeer compacte plant, die aan slechts twee keer per jaar scheren al genoeg heeft. Buxus planten zijn wintergroen en zorgen daarom jaarrond voor kleur in je tuin.
Buxusvormen
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Buxusvormen kopen

De Buxus is een mooie haagplant die de hele winter groen blijft en geeft daardoor elk seizoen een mooie kleur aan je tuin. Door zijn compacte groeiwijze is de buxus zeer geschikt voor een heg, maar mooi in vorm als solitaire plant is het ook een blikvanger in je tuin. Door 2 x per jaar te snoeien behoudt je een strak geheel. Snoei niet op een zonovergoten dag, maar het liefst op bewolkte dagen. Dan zal er te veel vocht verdampen, waardoor de buxus bruin zal verkleuren.

Buxusvormen verzorgen

De buxus is een makkelijke haagplant die makkelijk te snoeien is in de gewenste vorm. In principe voldoet twee keer per jaar snoeien. Vooral in droge periodes is het van belang dat je voldoende water aan de buxus geeft. Eens per jaar geef je wat mest aan de haagplant.

Buxusvormen snoeien

Je kunt alle soorten buxus snoeien of laag houden in elke gewenste vorm. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Voor deze vaste plant geldt dat hoe vaker je deze snoeit, hoe meer deze zal groeien. Een Buxus snoeien kan het beste gebeuren van mei tot september. Snoei alleen op bewolkte dagen, omdat de blaadjes anders kunnen verbranden door de felle zon.

Buxusvormen planten

Een buxus in pot is een vaste plant die je het hele jaar door kunt planten, mits er rekening gehouden wordt met voldoende voeding en water. Bij vorst kun je beter niet planten. Als je deze vaste plant in de volle grond plant, doe dit dan bij voorkeur in het voorjaar (maart –april) en vanaf september tot de vorst invalt. Voor een dichte haag heb je gemiddeld 7 plantjes per strekkende meter nodig, dit geldt voor alle soorten Buxus.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00