Toverhazelaar
Wonderschone winterbloeier: opvallende bloemen op het kale hout.
De bijzonder mooie Toverhazelaar brengt jouw tuin in de winter tot leven. Deze betoverende heester steelt dan de show met unieke gele, oranje of rode bloemen op het kale hout. Daarbovenop verspreidt de Hamamelis een heerlijke geur. Snoei en onderhoud heeft de spectaculaire winterbloeier nauwelijks nodig, maar voldoende ruimte is wel een vereiste voor de solitair heester.

Toverhazelaar

Van hoog naar laag sorteren

Toverhazelaar

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Toverhazelaar kopen

De Hamamelis, bij ons beter bekend als Toverhazelaar, is een bijzonder mooie heester die bloeit in de winter. Het is één van de eerste heesters die in januari bloeit met kenmerkende gele, oranje of rode bloemen. Deze bloemen hebben een unieke vorm. Ze bestaan uit vier lijnvormige, lange bloemblaadjes. Het zijn bovendien ook heerlijk geurende bloemen. Ook in het najaar heeft deze mooie tuinplant een toegevoegde sierwaarde voor je tuin. De bladeren verkleuren dan naar een prachtige goudgele tint. Je kunt deze geurende winterbloeier het beste aanplanten als solitaire plant, het is namelijk een heester die vrij breed uit kan groeien. Zonder ook maar enige twijfel zijn Toverhazelaars een prachtige toevoeging voor iedere tuin!

TIP: Combineer de Hamamelis met een bodembedekker als Waldsteinia Ternata, of met een siergras als Zegge.

De mooiste soorten Hamamelis online kopen bij Bomenenzo

Deze prachtige én geurende winterbloeier hebben we in verschillende varianten beschikbaar. Zo hebben we gele Hamamelis (Hamamelis intermedia Arnold Promise), maar we hebben ook Toverhazelaars Hamamelis met oranjerode bloemen (Hamamelis intermedia Diane) en rode bloemen (Hamamelis intermedia Rubin). In de herfst verkleuren de bladeren naar schitterende gele, oranje en rode tinten. De heerlijk geurende bloemen bloeien in de winter op kaal hout, dit maakt een Toverhazelaar een fantastisch mooie eyecatcher. De heerlijke geur van de bloemen is op meters afstand al te ruiken! Benieuwd naar welke soorten Hamamelis wij verkopen? Hieronder volgt een beknopte lijst. Bestel direct online, of bezoek onze kwekerij!

  • Toverhazelaar Aphrodite (Hamamelis intermedia Aphrodite)
  • Toverhazelaar Arnold Promise (Hamamelis intermedia Arnold Promise)
  • Toverhazelaar Diane (Hamamelis intermedia Diane)
  • Toverhazelaar Rubin (Hamamelis intermedia Rubin)

Hamamelis verzorgen

Voorzie de Toverhazelaar vooral in de eerste periode na de aanplant, en tijdens de groeiperiode, van voldoende water. Op deze twee momenten heeft de vaste plant het meest behoefte aan water. Zorg er uiteraard wel voor dat de plant ook weer niet te nat komt te staan. In de winter is het verstandig om de jonge Hamamelis (vooral bij strenge vorst) toe te dekken. Een groot voordeel van deze heester is dat hij vrijwel nooit met ziektes te maken krijgt.

Toverhazelaar bemesten

Je kunt de groei en bloei van je Hamamelis stimuleren door hem in ieder geval één keer per jaar te bemesten. Bemest jouw Toverhazelaar het liefst in maart, na zijn jaarlijkse snoeibeurt. Zo kan je heester met vernieuwde energie herstellen.

Toverhazelaar snoeien

Een groot voordeel van deze prachtige én geurende winterbloeier is dat hij nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Houd er rekening mee dat de Hamamelis Toverhazelaar bloeit in de winter. Als je deze vaste plant gaat snoeien, doe dit dan het liefst na de bloei in maart. De Toverhazelaar Hamamelis bloeit op kaal hout, hierdoor is het makkelijk te zien welke takken je kunt snoeien. Verwijder alleen dode/kruisende takken, rechtop-groeiende takken, en takken die naar binnen groeien. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze struik te snoeien wanneer je hem te groot vindt worden. Probeer ook in dit geval alleen te snoeien in maart, na de bloei.

TIP: Zorg altijd voor schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkom je beschadigingen aan de takken.

TIP: Snoei de Toverhazelaar het liefst alleen in zijn jonge jaren, anders worden de wonden aan de takken van het snoeien te groot om goed te kunnen herstellen.

Hamamelis planten

Voordat je de Hamamelis Toverhazelaar gaat planten is het belangrijk om te zorgen voor genoeg ruimte. Deze vaste plant groeit langzaam, maar wel vrij breed uit, en hij heeft dus wel aardig wat ruimte nodig om te groeien. De Hamamelis wordt daarom ook vaak aangeplant als solitaire plant. Qua bodem heeft deze struik weinig eisen, een zure tot neutrale grond heeft wel de voorkeur. Zolang de bodem goed vocht door kan laten en ook voedzaam is, zal hij goed kunnen groeien. Om zeker te zijn dat je bodem zo optimaal mogelijk is voor deze struik, kun je gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze grond zit vol voedingsstoffen en maak je huidige tuingrond dus voedzamer en ook luchtiger. Over het algemeen geldt dat de Hamamelis zijn standplaats het liefst in de zon heeft.

Bekijk ook onze andere tuinproducten!

Je bent bij Bomenenzo.nl niet alleen aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardige Toverhazelaars, maar ook voor vele andere soorten bomen en planten! Zo verkopen we kleine bomen voor in kleinere tuinen, grote bomen, echte blikvangers als Japanse Esdoorns, Groenblijvende bomen, maar ook vaste tuinplanten, planten op stam, exotische planten, haagplanten en kant-en-klaar hagen. Al onze producten kun je makkelijk en snel online kopen, of breng een bezoekje aan onze kwekerij! 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00