Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Parasolboom
vragen? 0344 22 81 00

Parasolboom kopen | Uit eigen kwekerij | Snelle levering door heel NL & BE

Een Parasolboom is dé boom bij uitstek om een mooie schaduwplek te creëren in uw tuin of op uw terras. De Parasolbomen van Bomenenzo.nl zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende maten. Het zijn echte sfeermakers. Ziet u uzelf al ontspannen zitten op uw loungeset, met een verfrissend drankje in de hand?

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Parasolboom kopen:

Heeft u een zonnige tuin en wilt u graag meer schaduw om heerlijk te relaxen? Kies dan eens voor een prachtige Parasolboom in plaats van een parasol. Deze dakbomen (Dakplataan, Dakprunus, Dakmoerbei, etc.) zijn speciaal in dakvorm gekweekt. U slaat er twee vliegen in één klap mee: u creëert op natuurlijke wijze een heerlijk schaduwplekje én uw tuin wordt een groene oase van rust. Ook als u voor de rest weinig groen in uw tuin heeft of op uw terras is deze boom een ideale keuze. Voor een Parasolboom kopen bent u bij onze kwekerij helemaal aan het juiste adres. Profiteer het hele jaar door met een topkwaliteit boom van Bomenenzo.nl! Voor vragen nodigen we uit om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

 

Parasolboom kopen bij Bomenenzo.nl:

Bekijk snel ons ruime assortiment Parasolbomen in verschillende soorten en maten. Of u nu een kleine tuin, middelgrote tuin of grote tuin heeft: er zit altijd wel een boom bij die helemaal op uw wensen aansluit. Welke boom voor uw tuin het meest geschikt is hangt o.a. af van de stamhoogte en lichtdoorlatendheid. Parasolbomen kopen bij Bomenenzo.nl doet u snel en eenvoudig. Voeg een of meerdere bomen toe aan ‘mijn winkelwagen’ en reken daarna veilig af met een betaalmethode naar keuze. Wij leveren direct uit eigen kwekerij en bezorgen snel in heel Nederland en België. Wilt u uw eigen boom en/of plant uitzoeken? Helemaal goed. Van maandag t/m zaterdag staan onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor u klaar op de kwekerij in Lienden, hartje Betuwe.

 

Parasolboom verzorgen:

De Parasolboom is makkelijk in onderhoud (onderhoudsvriendelijk). Jaarlijks doet er u er goed aan om Vivimus te gebruiken op de bodem rondom de stam. Zo blijft de grond lekker luchtig en vruchtbaar en uw boom gezond. De hele zomer door geniet u van een schaduwplek dankzij het dichtbegroeide bladerdek van de boom. Nieuwe of uitstekende takken bindt u vast aan de (bamboe)constructie waarmee het model behouden blijft. Parasolbomen bomen zijn goed winterhard en dus bestand tegen vorst. Sommige modellen zijn wintergroen en behouden zelfs in de winter hun blad!

 

Parasolboom snoeien:

De Parasolboom snoeien doet u vooral om hem in model te houden. Zo is hij een echte blikvanger en blijft de kenmerkende dakvorm van de boom behouden. We raden we u aan om niet te veel te snoeien. Als u te veel takken wegknipt wordt uw schaduwplek vanzelfsprekend kleiner en komt er meer zon in uw tuin. De beste snoeitijd voor de boom is het najaar, mits de vorst nog niet ingevallen is. Overbodig geworden takken knipt u gemakkelijk weg met een degelijke snoeischaar. De standaardhoogte van de Parasolbomen in ons assortiment is 2,20 of 2,40 meter.

 

Parasolboom planten:

Kies een mooie zonnige standplaats uit voor de boom. Bij de Parasolboom planten raden wij u de volgende werkwijze aan. Graaf een ruim gat (niet te diep) en schoffel de grond in het gat los. Giet daarna voldoende water in het plantgat. Zorg ervoor dat de kluit goed vochtig is voordat u hem in het gat zet. Dat kunt u doen door hem even in een emmer met water onder te dompelen. Haal de kluit er nooit zelf af, want dan vervalt de hergroeigarantie. Gebruik bij het planten altijd het middel Vivimus. Dit is speciaal gemaakt om de bodem te verbeteren. U bent hiermee verzekerd van een geslaagde aanplant. Zeker bij het aanplanten en in de eerste jaren komt een boompaal goed van pas om de Parasolboom te beschermen tegen de wind. U maakt de paal gemakkelijk aan de boom vast met boomband. Geef de boom direct na het aanplanten veel water.

 

TIP: Is het tropisch warm buiten? Zet dan eens een opblaasbaar zwembad onder de Parasolboom! Trek uw zwemkleding aan en geniet in de schaduw van het verfrissende water. Ook de kids beleven de tijd van hun leven.
TIP:
Als uw Parasolboom al wat ouder is staat het artistiek om stenen rondom de stam te leggen. Gebruik uw creativiteit en maak er iets moois van!