Parasolboom
Creëer een heerlijke schaduwplek in je tuin, of op je terras.
Een Parasolboom is bij uitstek dé boom om een mooie schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. De takken zijn door ons in een dakvorm geleid, waardoor er een natuurlijke parasol ontstaat. Parasolbomen zorgen overigens niet alleen voor een fijne schaduwplek, maar ook voor veel sfeer door prachtig gekleurde bladeren of een sierlijke bloei.

Parasolboom

Van hoog naar laag sorteren

Parasolboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Parasolboom kopen:

Heb je een zonnige tuin en wil je graag meer schaduw om heerlijk te relaxen? Kies dan eens voor een prachtige Parasolboom in plaats van een parasol. De bomen kunnen zowel in een kleine tuin als in een grote tuin goed gedijen. Deze dakbomen (Dakplataan, Dakprunus, Dakmoerbei, etc.) zijn speciaal in dakvorm gekweekt. Zo kun je o.a. de Morus Alba fruitless, Prunus Nigra, Dak blauwe regen, Ginkgo Biloba dak (Japanse notenboom) en de dak Carpinus betulus kopen. De groeiende takken worden geleid in een dakvorm. Je slaat er twee vliegen in één klap mee: je creëert op natuurlijke wijze een heerlijk schaduwplekje én jouw tuin wordt een groene oase van rust. Ook als je voor de rest weinig groen in je tuin hebt of op je terras is deze boom een ideale keuze. Voor een Parasolboom kopen ben je bij onze kwekerij helemaal aan het juiste adres. Koop bijvoorbeeld de Quercus Palustris dakvorm met diep ingesneden bladeren of de blauwe regen dakvorm met prachtige trossen vol bloemen. Profiteer het hele jaar door met een topkwaliteit boom van Bomenenzo.nl! Voor vragen nodigen we uit om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Tip: Bekijk ook eens de Japanse Notenboom (Ginkgo Biloba) of de andere blauwe regen soorten!

Parasolboom kopen bij Bomenenzo.nl:

Bekijk snel ons ruime assortiment Parasolbomen in verschillende soorten en maten. Of je nu een kleine tuin, middelgrote tuin of grote tuin heeft, er zit altijd wel een boom bij die helemaal op jouw wensen aansluit. Zo hebben de Morus Abla Fruitless, Quercus palustris dakvorm en  Dak Amberboom diep ingesneden bladeren en de blauwe regen dakvorm prachtige bloemtrossen. De Caprinus Betulus dakvorm heeft dan weer sierlijk geribbelde bladeren met een mooie herfstkleur. Welke boom voor jouw tuin het meest geschikt is hangt o.a. af van de stamhoogte en lichtdoorlatendheid. Parasolbomen kopen bij Bomenenzo.nl doe je snel en eenvoudig. Naast Parasolbomen verkopen wij vele andere bomen en vaste planten. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook meerstammige bomen, kleine bomen, grote bomen, groenblijvende bomen, fruitbomen, vaste planten, Mediterraanse bomen, kant-en-klaar hagen, exotische planten en bomen, haagplanten. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de Blauwe regen soorten, Carpinus betulus, Ginkgo Biloba (Japanse Notenboom). Voeg één of meerdere bomen en planten toe aan ‘mijn winkelwagen’ en daarna kun je veilig betalen met een betaalmethode naar keuze. Bij een besteding vanaf €300,- krijg je gratis verzending. Kies ervoor om de bestelling te laten bezorgen óf om deze af te halen bij onze kwekerij. Wij leveren direct uit eigen kwekerij en bezorgen snel in heel Nederland en België. Wil je je eigen boom en/of plant uitzoeken? Helemaal goed. Van maandag t/m zaterdag staan onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor je klaar op de kwekerij in Lienden, hartje Betuwe.

Parasolboom verzorgen:

De Parasolboom is makkelijk in onderhoud (onderhoudsvriendelijk). Jaarlijks doe je er goed aan om Vivimus te gebruiken op de bodem rondom de stam. Zo blijft de grond lekker luchtig en vruchtbaar en de boom gezond. De hele zomer door geniet je van een schaduwplek dankzij het dichtbegroeide bladerdek van de boom. Nieuwe of uitstekende takken bind je vast aan de (bamboe)constructie waarmee het model behouden blijft. Parasolbomen bomen zijn goed winterhard en dus bestand tegen vorst. Sommige modellen zijn wintergroen en behouden zelfs in de winter hun blad!

Parasolboom snoeien:

De Parasolboom snoeien doe je vooral om hem in model te houden. Zo is hij een echte blikvanger en blijft de kenmerkende dakvorm van de boom behouden. We raden we je aan om niet te veel te snoeien. De groeiende takken worden dan beperkt. Als je te veel takken wegknipt wordt jouw schaduwplek vanzelfsprekend kleiner en komt er meer zon in de tuin. De beste snoeitijd voor de boom is het najaar, mits de vorst nog niet ingevallen is. Overbodig geworden takken knip je gemakkelijk weg met een degelijke snoeischaar. De standaardhoogte van de Parasolbomen in ons assortiment is 2,20 of 2,40 meter.

Parasolboom planten:

Kies een mooie zonnige standplaats uit voor de boom. Bij de Parasolboom planten, Zoals de Quercus Palustris, raden wij je de volgende werkwijze aan. Graaf een ruim gat (niet te diep) en schoffel de grond in het gat los. Giet daarna voldoende water in het plantgat. Zorg ervoor dat de kluit goed vochtig is voordat je hem in het gat zet. Dat kun je doen door hem even in een emmer met water onder te dompelen. Haal de kluit er nooit zelf af, want dan vervalt de hergroeigarantie. Gebruik bij het planten altijd het middel Vivimus. Dit is speciaal gemaakt om de bodem te verbeteren. Je bent hiermee verzekerd van een geslaagde aanplant. Zeker bij het aanplanten en in de eerste jaren komt een boompaal goed van pas om de Parasolboom te beschermen tegen de wind. Je maakt de paal gemakkelijk aan de boom vast met boomband. Geef de boom direct na het aanplanten veel water.

TIP: Is het tropisch warm buiten? Zet dan eens een opblaasbaar zwembad onder de Parasolboom! Trek je zwemkleding aan en geniet in de schaduw van het verfrissende water. Ook de kids beleven de tijd van hun leven.
TIP:
Als je Parasolboom al wat ouder is staat het artistiek om stenen rondom de stam te leggen. Gebruik je creativiteit en maak er iets moois van!

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00