Vormsnoei
vragen? 0344 22 81 00

Vormsnoei kopen direct van de kwekerij

Verschillende soorten coniferen kunnen in vorm gesnoeid en geleverd worden. Door twee keer per jaar de jonge uitloper te snoeien/scheren behoud u de vorm. Bollen op stam worden in diverse soorten aangeboden. Sterke soorten zijn de leylandii's en Cipressen. Cipressen groeien zeer smal en hoog op. Leylandii is ideaal voor vormsnoei.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

      

 

Vormsnoei kopen:

Coniferen zijn uiterst geschikt voor vormsnoei. Bekende modellen zijn de spiraal, het bolletje en de zuil. Door tweemaal per jaar te snoeien blijft de vorm intact en heeft u het hele jaar door een prachtige conifeer staan. 

Vormsnoei eigenschappen:

  • Staat schitterend solitair
  • Winterhard
  • Groenblijvend
  • Weinig onderhoud
  • Rustige groei

Verzorgen Vormsnoei:

De Vormsnoei vraag weinig zorg. Geeft de Vormsnoei eens per jaar wat meststof. Wanneer u de vorm wilt behouden is het wel zeer belangrijk dat u de Vormsnoei regelmatig snoeit.

Snoeien van de Vormsnoei:

Snoeien is zeer belangrijk, voor mooi strakke vormsnoe. Snoei 3 tot 4 keer per jaar, minder snoeien is natuurlijk ook mogelijk. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september. U kunt met gerust hart flink veel snoeien, zolang de barst van de stam niet beschadigt wordt kan de Vormsnoei nog terug groeien. Zorg ervoor dat de heggenschaar of snoeischaar scherp is, dit maakt het snoeien een stuk aangenamer. Om snoeischade aan het blad te voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon, ook veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade.

Plantadvies Vormsnoei: 

Wij raden aan om een gat 10cm dieper en breder te maken dan de kluit en vervolgens de vormsnoei langzaam aan te laten zakken in dit gat. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. 
Vul vervolgens dit gat op met potgrond of aarde. Geef direct na aanplanting de Vormsnoei voldoende water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot. Bij coniferen.nl kunt u er ook voor kiezen om uw Vormsnoei door ons te laten planten, wel zo makkelijk. 

Bomenenzo

Beste klant, tijdens onze kerstvakantie van donderdag 19 december 2019 t/m zaterdag 11 januari 2020 zijn wij gesloten. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. 
Wij wensen u fijne feestdagen toe en een groen en gezond 2020!