Vormsnoei
Onderhouds- vriendelijk, groenblijvend én makkelijk in vorm te houden.
Maak van jouw tuin of terras een kunstwerk met prachtige planten. Deze planten zijn door ons al in een strak model gesnoeid, bijvoorbeeld in een sierlijke bol, mooie piramide of handig blok. Onze vormsnoei planten zijn groenblijvend en houd je eenvoudig in vorm door jonge uitlopers twee keer per jaar te snoeien. Pas ze als solitaire blikvanger toe (in de volle grond of pot) of zet er meerdere in een rijtje.

Vormsnoei

Van hoog naar laag sorteren

Vormsnoei

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Vormsnoei kopen

Er zijn verschillende soorten bomen en struiken die geschikt voor vormsnoei zijn. Zo zijn bijvoorbeeld Coniferen en Taxus uiterst geschikt om in vormen te snoeien. Bekende modellen zijn de spiraal, het bolletje en de zuil. Door tweemaal per jaar te snoeien blijft de vorm intact en heb je het hele jaar door een prachtige conifeer in je tuin of op je terras of balkon staan. De totale hoogte van de vormsnoei boom verschilt per soort. Je kunt de boom solitair neerzetten, bijvoorbeeld vlakbij de deur, of plaats er meerdere in de buitenruimte. De vormsnoei boom is winterhard, blijft groen in de winterperiode, groeit rustig en vereist weinig onderhoud.

Vormsnoei verzorgen

De vormsnoei boom vraagt weinig zorg. Geef de vormsnoei eens per jaar wat meststof. Wanneer je de vorm wilt behouden is het wel erg belangrijk dat je de boom regelmatig snoeit.

Vormsnoei snoeien

Snoeien is erg van belang voor mooie en strakke vormen. Snoei 3 tot 4 keer per jaar, minder snoeien is natuurlijk ook mogelijk. De twee beste snoeiperiodes zijn april/mei en augustus/september. Je kunt met gerust hart flink veel snoeien. Zolang de barst van de stam niet beschadigd wordt kan de vormsnoei nog terug groeien. De totale hoogte van de vormsnoei boom verschilt per soort. Zorg ervoor dat de heggenschaar of de snoeischaar scherp is, dit maakt het snoeien een stuk aangenamer. Om snoeischade aan het blad te voorkomen raden wij aan om alleen te snoeien als het vochtig weer is met weinig zon. Ook veroorzaakt het snoeien met een elektrische heggenschaar vaak lelijke snoeischade. Heb je jouw bomen en/of planten in vormen gesnoeid? Dan doet het de boom of plant vaak goed als je erna voeding geeft. 

Vormsnoei planten

Wij raden aan om een gat 10 centimeter dieper en breder te maken dan de kluit en vervolgens de vormsnoei langzaamaan te laten zakken in dit gat. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Vul vervolgens dit gat op met potgrond of aarde. Geef direct na aanplanting de vormsnoei boom voldoende water. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat in verband met wortelrot.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00