Amerikaanse Conifeer

Cupressus arizonica 'Fastigiate'

v.a.: € 27,50

Formaat
Afmeting Ministam, Stamhoogte 60-80cm, Totaalhoogte NVT
  • Koop 2 st. voor € 25,00 per st.
€ 27,50
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 100cm, Totaalhoogte NVT
  • Koop 2 st. voor € 52,00 per st.
€ 54,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Cupressus Arizonica 'Fastigiata' is een groenblijvende conifeer die in een smalle zuilvorm groeit. De conifeer is onderhoudsvriendelijk en kan op alle tuingrondsoorten gedijen. Dit maakt de conifeer niet alleen erg mooi, maar ook nog eens erg makkelijk!

Onze voordelen:

Cupressus Arizonica 'Fastigiata' wordt ook wel de Amerikaanse Cipres of Amerikaanse conifeer genoemd. Ondanks de komt deze conifeer van oorsprong uit Italië. De conifeer groeit van nature in een dichte, smalle vorm. De takken hebben een groen/blauwe kleur en zitten dicht op elkaar. De Amerikaanse conifeer stelt geen eisen aan de grond en kan goed tegen snoei. Met deze conifeer heeft u het hele jaar door groen in uw tuin, de Amerikaanse conifeer is namelijk wintergroen! De zuilvormige boom krijgt in de lente onopvallende geelgroene kegels.

Lees meer
U kunt de Fastigiata twee keer per jaar snoeien om zo een mooie vorm te behouden. Zorg er bij het snoeien voor dat u de bovenkant smaller houdt dan de onderzijde van de haag. Snoei daarnaast niet te ver terug op het oude hout. Snoei in de maanden mei en begin juni. U kunt de conifeer ook aan het einde van de zomer (augustus) snoeien om zo strak de winterperiode in te laten gaan. Met vorst is het beter om niet meer te snoeien, om schade te voorkomen. Na het snoeien kunt u de Conifeer van water voorzien om er zo voor te zorgen dat hij de benodigde voedingstoffen voor het komende jaar krijgt.
Lees meer
In het eerste jaar na aanplanten is het raadzaam dat u de boom tijdens droogte van water voorziet. Geef daarom tijdens droogte van een week water. Tijdens kou of lagere tempraturen geeft u één emmer water. Tijdens droogte in combinatie met zomerse tempraturen geeft u 2 á 3 emmers water. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen tijdens droge en warme periodes water te geven. Zorg er hierbij voor dat de naalden van de Conifeer droog blijven, zodat deze niet verbranden in de felle zon.
Lees meer
Het liefst staat de Fastigiata op een beschutte plek op een zon/halfschaduw standplaats. Graaf een gat dat 5 tot 10 centimeter groter en breder is dan het wortelsteles of de kluit van de conifeer. Plaats de conifeer in het gat en vul het gat op met de uitgegraven grond dat u mengt met een halve zak aanplantgrond. De aanplant grond kunt u gemakkelijk via onze webshop kopen, kijk hiervoor bij onze accessoires. Druk de grond goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amerikaanse Conifeer
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!