Beuken
Populair, onderhoudsvriendelijk en met name imposant.
Beuken zijn één van de meest bekende soorten bomen. Deze echte klassieker heeft glanzende bladeren met een gegolfde bladrand. We hebben Beuken met groene, rode én zelfs gele bladeren. Beuken (Fagus sylvatica) zijn bladhoudend, de Haagbeuk (carpinus betulus) is bladverliezend. Deze twee lijken qua uiterlijk veel op elkaar, alleen heeft de Haagbeuk een ruwere uitstraling en een gezaagde bladrand.

Beuken

Van hoog naar laag sorteren

Beuken

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Beuken kopen

Beuken zijn zeer populair. Beuken zijn er bij Bomenenzo in verschillende soorten. Zo zijn er Haagbeuken, Rode Leibeuk, Zuilbeuk en zelfs Kant & Klaar Haag Beuken. De Beuken hebben een zeer mooi blad wat licht glanst en golft. De Groene en Rode Beuk behouden het gehele jaar hun blad al verkleurd dit wel en valt het blad eraf zodra er nieuw blad tevoorschijn komt. Een Beuk is een bijzondere boom die op veel manieren wordt toegepast. Beukenbomen zijn niet alleen geschikt als hoogstam, maar ook als meerstammige boom, Leiboom en als haagplant.

Onze beschikbare Beukenbomen

Beuken bomen als hoogstam variant, zijn prachtige, imposante blikvangers. Een Groene Beukenboom als de Carpinus Betulus is een zeer populaire keuze als solitaire boom, deze past in iedere tuinstijl. Wil je meer afwisseling in je tuin? Neem dan eens een kijke bij onze Rode Beukenbomen. Met een Rode Beuk geniet je van schitterende roodbruine tot donkerpaarse bladeren. Houd er wel rekening mee dat deze hoge Beuken bomen aanzienlijk meer ruimte nodig hebben dan bijvoorbeeld Leibeuken. Heb je een kleine tuin? Kijk dan eens bij onze Leibeuken of Zuilbeuken hieronder. Voorbeelden: Haagbeuk Betulus (Carpinus Betulus), Oude Rode Beuk (Fagus Sylvatica Purpurea / Atropurpurea).

Leibomen
Een groot voordeel van Leibeuken is dat ze maar weinig ruimte in beslag nemen en dus heel makkelijk te plaatsen zijn, ook in een kleine tuin! Bovendien zorgen deze bladhoudende Leibomen ervoor dat je het jaarrond van privacy blijft voorzien. Ben je op zoek naar kleine bomen die bijvoorbeeld je woonkamer goed afschermen? Kijk dan eens naar de Leibeuk halfstam.

Voorbeelden: Leibeuk halfstam (Leicarpinus halfstam), Rode Leibeuk (Fagus Sylvatica Atropunicea), Oude Groene Leibeuk (Fagus Sylvatica).

Meerstammige boom
Ook hebben we een meerstammige Beuk in ons assortiment zitten. Een meerstammige boom is van de grond af vertakt, hierdoor lijkt het op een struik of heester. Deze meerstammige variant groeit minder hoog dan de hoogstam en is dus ook geschikt voor kleinere tuinen.

Voorbeeld: Meerstammige Haagbeuk (Carpinus Betulus).

Zuilbomen
Ben je op zoek naar een Beuken boom die wél de hoogte in groeit, maar niet in de breedte? Misschien is een Zuilbeuk iets voor je. Een Zuilbeuk is een mooie hoge, smalle boom die zeer vormvast is. Door zijn smalle vorm is hij geschikt voor een kleine tuin én makkelijk te combineren met struiken of vaste planten.

Voorbeeld: Zuilbeuk (Fagus Sylvatica ‘Dawyck’), Rode Zuilbeuk (Fagus Sylvatica ‘Dawyck Purple’), Gele Zuilbeuk (Fagus Sylvania ‘Dawyck Gold’).

Ben je op zoek naar een bijzondere boom, die het hele jaar door groen is? Een Beukenboom kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Beuken verzorgen

De verzorging van Beukenbomen is vrij eenvoudig. Bij jonge (net aangeplante) bomen is het belangrijk om ze het eerste groei-jaar regelmatig van water te voorzien. Deze tijd heeft je Beukenboom nodig om goed te kunnen wortelen, daarna kan hij zichzelf grotendeels van water voorzien. Geef wel altijd wat water bij langdurige warmte en/of droogte. Ook is het aan te raden je Beukenboom te bemesten. Een Beukenboom bemesten kun je het beste aan het begin van de lente (maart) doen. Gebruik hiervoor het liefst wat organische mest, die werkt lang door. Door te bemesten blijft je Beukenboom gezond én stimuleer je zijn groei.

Beuken snoeien

Hoe vaak je je Beukenboom moet snoeien hangt af van de soort. Als we kijken naar bijvoorbeeld de Rode Beukenbomen en de Groene Beukenboom, dan is het vooral belangrijk om de boom regelmatig te snoeien in de jonge jaren. Als je boom al ouder (of zelfs volwassen) is dan is het jaarlijks snoeien geen must, maar kun je uiteraard wel doen om je boom goed in vorm te houden. Voor Leibomen als de Groene Leibeuk is het juist wél van belang om ieder jaar te snoeien. Leibomen hebben een jaarlijkse snoeibeurt echt nodig om te zorgen dat de vorm mooi blijft.

Beuken planten

Beukenbomen zijn goed winterhard en groeien op vrijwel alle grondsoorten. Het is wel van belang dat je bodem goed vochtdoorlatend en voedzaam is. Heb je een zware, natte kleigrond als tuingrond? Of heb je juist een hele droge, zanderige bodem? Maak dan gebruik van aanplant grond tijdens de aanplant. Deze speciale grondsoort maakt je huidige bodem luchtiger én voedzamer. Zo is jouw Beukenboom dus verzekerd van de best mogelijke start! Kies als standplaats een plek in de volle zon of halfschaduw.

TIP: Beuken als bladhoudende haag! De Groene Beuk (gewone Beuk) en Rode Beuk zijn allebei bladhoudend. Ze zijn allebei geen groenblijvende haag, maar houden wel hun verdorde bladeren vast in het najaar. Dit zorgt ervoor dat je het jaarrond kunt genieten van je privacy. Pas als het nieuwe blad in het voorjaar uitloopt, vallen de oude bladeren van de takken. Ook kun je kiezen voor een Haagbeuk haag. Een Haagbeuk verliest wél zijn bladeren in het najaar, maar zijn nieuwe bladeren lopen eerder uit in het voorjaar dan die van de Groene Beukenhaag en Rode Beukenhaag.

Ben je benieuwd naar andere producten uit ons assortiment?

Bij Bomenenzo.nl verkopen we meer dan alleen Beukenbomen. Je bent bij ons ook op de juiste plaats voor o.a. Eiken bomen, Japanse Esdoorns, Japanse Notenboom, Tamme Kastanje, Spaanse Aak (Acer Campestre) of bijvoorbeeld oude fruitbomen! Bekijk alle fruitbomen hier. Ook hebben we vele groenblijvende bomen en groenblijvende leibomen beschikbaar. Ben je niet op zoek naar bomen, maar naar schitterende vaste planten? Onder onze categorie Tuinplanten vind je een grote selectie aan vaste planten, in allerlei soorten en maten (ook voor de kleine tuin). Kijk bijvoorbeeld eens naar onze prachtige exotische planten als Blauwe Regen en Gouden Regen. Heb je hulp nodig om jouw geliefde boom of plant te vinden? Of wil je graag meer informatie en/of een goed bijpassend advies voor jouw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00