Meerstammige haagbeuk

Carpinus betulus

v.a.: € 160,00

Formaat
Totaalhoogte 200-250cm
Najaar 2022
€ 160,00
Totaalhoogte 250-300cm
Najaar 2022
€ 195,00
Totaalhoogte 300-350cm
Najaar 2022
€ 295,00
Totaalhoogte 350-400cm
Najaar 2022
€ 490,00
Totaalhoogte 400-450cm
Najaar 2022
€ 745,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Meerstammig is de haagbeuk Carpinus betulus een brede dichte boom. In de winter laat deze boom een deel van zijn dorre blad al vallen, ze houden niet al het blad vast zoals de beukenbomen. Met de Carpinus betulus maakt u gemakkelijk een prachtige groene afscheiding in uw tuin en zorgt u voor veel privacy.

Onze voordelen:

De meerstammige haagbeuk Carpinus betulus is een schitterende haagplant met een brede en dichte kroon. De bladeren van deze beukenhaag zijn groen van kleur en hebben een grillig oppervlakte. In het najaar zullen deze bladeren prachtige donkergele herfstkleuren krijgen. Gedurende de winter zullen er nog veel bladeren aan de takken blijven hangen, ondanks dat de Carpinus Betulus niet wintergroen is. Deze bladeren van de winterharde haagplant vallen pas in het voorjaar van de takken af, wanneer de nieuwe bladeren gevormd worden. Deze meerstammige haagbeuk groeit op alle grondsoorten, maar staat het liefst op een vochtige standplaats. De haagbeuk groeit snel en dicht, zodat u van optimale privacy kunt genieten in uw tuin.

Lees meer

Deze meerstammige boom is heel makkelijk te onderhouden, hij vereist namelijk geen specifieke verzorging. Deze boom is van nature sterk en kan op vrijwel alle standplaatsen goed groeien. Uiteraard is het wel belangrijk (voor de meest optimale groei) om te zorgen voor voldoende water en voeding. Help je boom het eerste groei-jaar door hem regelmatig water te geven. Wil je wat extra’s doen om de groei van je meerstammige Haagbeuk te stimuleren? Kies er dan voor om hem jaarlijks te bemesten. Een Haagbeuk bemesten kun je het beste doen aan het begin van het voorjaar, zo kan je boom vol energie het groeiseizoen in!

Het snoeien van een meerstammige Haagbeuk is géén must. Je kunt er wel voor kiezen om jaarlijks wat te snoeien voor het behoud van zijn vorm. Verwijder gelijk ook dode, beschadigde of kruisende takken. Het beste moment om je Haagbeuk te snoeien is begin maart.

Lees meer
Om te zorgen dat je boom goed aanslaat na de aanplant, is het belangrijk om het eerste jaar geregeld water te geven. Dit is vooral belangrijk in het groeiseizoen; het voorjaar en de zomer. Geef je boom iedere week een volle emmer water, tenzij het al veel geregend heeft. Na het eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij warme en droge perioden.
Lees meer
De Carpinus Betulus is een makkelijke boom om te plaatsen. Deze topper groeit in vrijwel alle grondsoorten, maar heeft wel een voorkeur voor een licht-vochtige, voedzame bodem. Wat deze meerstammige boom ook nog ideaal maakt, is dat hij goed groeit in zowel volle zon als schaduw! Om zeker te zijn van de beste mogelijk start voor je Haagbeuk, raden wij je aan om gebruik te maken van aanplant grond bij de aanplant. Aanplant grond is een échte bodemverbeteraar die je tuingrond luchtiger (vochtdoorlatender) én voedzamer maakt.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige haagbeuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!