Haagbeuk Carpinus Betulus

Carpinus Betulus

v.a.: € 95,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 95,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 115,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De haagbeuk Butulus is een laanboom die winterhard is en bladhoudend. De Betulus is niet wintergroen maar het dorre blad blijft aan de boom tot er nieuwe bladeren aan komen. Deze beuken staan in een pot van 35 liter en zijn daarmee het hele jaar door te poten. In zowel een hoge haag als solo geven deze Haagbeuken een fris aanzicht. Met zijn vroege uitloop (in april) heeft u de hele zomer door groen in de tuin. Daarna zal in de herfst het blad verkleuren naar geel/bruin om vervolgens na de winter, pas in het voorjaar zijn blad te laten vallen. Een sterke boom die voor veel toepassingen geschikt is.

Onze voordelen:

De Haagbeuk Betulus heeft veel weg van de Fagus Sylvatica. Het verschil tussen de twee soorten zit qua uiterlijk in de bladeren. De bladeren van deze haag beuk hebben een grillig oppervlak. Deze haagbeuk wordt ook wel de Europese Haagbeuk genoemd en heeft groene bladeren met diepe groeven die in de herfst grijs kleuren. In de winter maanden vallen de meeste bladeren uit maar zullen er ook veel bladeren blijven hangen die pas uitvallen tijdens de opkomst van de jonge bladeren in het vroege voorjaar. In het late voorjaar zullen er katjes aan de Betulus verschijnen, die later klein fruit worden en vogels voeden. De bladeren van deze Carpinus Betulus lopen rond april uit, daarmee is deze haagbeuk vrij vroeg. Het liefst staat deze haagbeuk op een standplaats die goed doorlatend is.  De standplaats van deze haagbeuk is zon of halfschaduw. Deze haagbeuk is winterhard, onderhoudsvriendelijk en ziektevrij. Dit maakt de haagbeuk een perfecte haag voor in elke tuin!

Lees meer
De haagbeuk Carpinus Betulus heeft niet veel onderhoud nodig, maar kunt u wel het best twee keer in het jaar snoeien. Door tweemaal per jaar te snoeien kunt u een bepaalde vorm behouden en zorgt u hier ook mee dat de haag dichter groeit en zijn blad langer behoud in de wintermaanden. De beste maanden om te snoeien zijn april en september. Na het snoeien van de haag kunt u de planten bemesten om zo de Carpinus Betulus te voorzien van de benodigde voedingsstoffen.
Lees meer
De beukenhaag heeft niet heel veel water nodig, maar wel is het de eerste twee jaar na aanplanten raadzaam om de haag structureel van water te voorzien. Wanneer het niet of nauwelijks geregend heeft kunt u de plant één keer per week één emmer water geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Tijdens langdurige droogte en warmte kunt u twee of 3 keer per week water geven. Na de eerste twee jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens extreme droge en warme periodes.
Lees meer
Deze beukenhaag kan het hele jaar door aangeplant worden, behalve tijdens vorst. Toch is de beste tijd om de Carpinus Betulus beukenhaag te planten in de periode van november tot maart. De beukenhaag staat het liefst op een zonnige of halfschaduw standplaats op een goed doorlatende grond, voor de rest stelt de boom geen eisen aan de bodem. Voor het aanplanten van de Carpinus Betulus dient u een gat te graven dat 5 tot 10 cm dieper en breder is dan de kluit van de haag. Zo is het belangrijk dat de kluit gemakkelijk in de grond kan, zonder te beschadigen. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de kluit zit, dient u deze niet te verwijderen. U kunt de uitgegraven grond mengen met een halve zak aanplant grond waar u later het aanplantgat mee aanvult. Na aanplanten is het belangrijk dat u de grond goed aandrukt en voldoende water geeft. Om doorlopen of scheefgroei te voorkomen kunt u palen en draad gebruiken om de plant aan te binden.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Haagbeuk Carpinus Betulus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!