Groene beukenhaag Bladhoudend

Fagus sylvatica

v.a.: € 3,95

Formaat
Hoogte 40-60cm
€ 3,95
Hoogte 60-80cm
€ 4,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Groene Beuk heeft ook wel als naam ‘Moeder of Koningin van het Bos’. Dat zegt wel genoeg. Deze haagplant heeft een fantastische look en brengt uw tuin in een zomerse sfeer. Deze beukenhaag is een mooie groene beukenhaag van zeer goede kwaliteit. De Groene beukenhaag houdt zijn (bruine) blad vast in de winter. Geef de groene beuk voor aanplant extra voeding mee. Vivimus zorgt ervoor dat u geniet van een schitterende haag.

Onze voordelen:

Groene beuk kopen:

Een blad houdende groene beuk kopen doet u snel en eenvoudig op de webshop van bomenenzo.nl. De groene beuk is een haagplant, die zeer geschikt is voor een blad houdende haag van goede kwaliteit. Geef de groene beukenhaag een prachtige plek in uw voor- of achtertuin en creëer zo een mooi geheel. Door de beukenhaag voor de schutting of voor een hek te plaatsen, geeft u uw tuin een natuurlijk uiterlijk en zorgt u voor 100% privacy. De beuk behoudt namelijk zijn bladeren in de winter. De beuk heeft glanzend groene bladeren. Deze bladeren worden tot 10 cm groot en hebben een gegolfde rand. In de winter kleuren de bladeren van de beuk bruin, maar de beuk behoudt de bladeren wel in de winter. Pas als de beuk in het voorjaar weer uitloopt, vallen de bruine bladeren van de takken af. De groene beuk is dus niet wintergroen, maar wel blad houdend in de winter. De groene beuk is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. De beuk groeit ongeveer 40cm per jaar.

  • Bloeikleur: Groen
  • Bloeitijd: April-mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon/ halfschaduw
  • Hoogte: Maximaal 30 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De groene beuk kan het beste tweemaal in het jaar gesnoeid worden: aan het einde van de zomer en aan het einde van de winter. Op de dag dat u wilt gaan snoeien mag de zon niet te fel zijn en het mag niet vriezen. Als u het snoeien goed bijhoudt, kunt u voorkomen dat de onderkant van de beukenhaag kaal wordt. Door de beukenhaag elk jaar terug te snoeien naar dezelfde hoogte/ breedte blijft de beukenhaag compact. U kunt bij het snoeien het beste van onder naar boven werken. Het is af te raden om de beukenhaag ver terug te snoeien tot vlakbij de stam. De beuk zal dan heel moeizaam herstellen. Na het snoeien kunt u het beste tuinaarde of compost aan de voet van de haag aanbrengen. Als de groene beuk na het snoeien gaat uitlopen, geeft u de beuk geregeld water om het herstel te bevorderen.
Lees meer
De groene beuk heeft weinig verzorging nodig. Voor een snellere groei kan de beuk in het voorjaar bemest worden met organische bemesting. De beuk groeit niet goed op een erg natte bodem of op zware klei.
Lees meer

De groene beuk groeit goed op een zonnige of halfschaduwrijke plek. De beuk heeft voorkeur voor een licht zure en droge/licht vochtige bodem. Maak de wortels van de beuk niet nat voordat de beuk aangeplant is. Er zitten namelijk nuttige schimmels op de wortels, die door het water weggespoeld kunnen worden. Het wordt afgeraden om de groene beuk in een droge periode of een periode van vorst te planten. Als u een beukenhaag wilt planten, graaf dan eerst een geul en meng bodemverbeteraar met de aarde. Verdeel de beuken langs de geul. Zet de beuken in de geul en druk de aarde rondom goed aan. Geef na het aanplanten de beuken water. TIP: plant 4-5 beuken per strekkende meter.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Groene beukenhaag Bladhoudend
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoeveel beuken plant je op een strekkende meter?

Plant 4-5 stuks beuken per strekkende meter voor een enkele haag.

Wanneer u een dubbele haag plant gebruikt u 7-9 per strekkende meter

Hoe breed word een beukenhaag?

Een beukenhaag kan makkelijk 1 meter breed worden. Door snoei kan de haag beperkt worden in zijn groei tot een breedte van 30cm.

Staan de groene beuk in pot

Beuken geleverd tussen november en eind maart komen uit de volle grond en worden geleverd met kale wortel. Beuken geleverd tussen half april en eind oktober zijn potgeteelt.

Hoeveel zakken heb ik nodig voor 105 beukenplanten

1 zak Vivimus 40liter is voldoende voor 4-5 strekkende meter.

Is deze beukenhaag het hele jaar groen?

Deze beukenhaag is helaas niet groenblijvend maar wel bladhoudend. Dit wilt zeggen dat het blad in de herfst zal verdrogen en aan de plant blijven zitten. In het voorjaar (wanneer de plant weer begint uit te lopen) stoot hij de verdroogde bladeren af en begint hierna weer opnieuw blad te geven.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!