Hibiscus
Kleurrijke klimmer met bijzonder mooie, klokvormige bloemen.
Van alle bloeiende heesters is de Hibiscus, ook wel Atheastruik genoemd, zeker niet de minste! De betoverende, klokvormige bloemen met een mooi contrasterend hart stelen iedere zomer weer de show in je tuin. De exotische bloemen van de Hibiscus bloeien niet alleen uitbundig, maar ook erg lang. Daarnaast maken de zwierige takken en frisgroene bladeren de kleurrijke klimmer zeer geliefd. Kies jouw favoriet en geniet van de pracht en praal én makkelijke verzorging van deze eyecatcher.

Hibiscus

Van hoog naar laag sorteren

Hibiscus

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hibiscus kopen

De Hibiscus, ook wel Althaeastruik genoemd, schittert iedere zomer opnieuw in je tuin. Met een Hibiscus ben je verzekerd van een levendige plantenborder. Bij mooi weer bloeit de klimplant nog lang door in de nazomer, dus ook in september geniet je van de bloemen. De Hibiscus is de nationale plant van Zuid-Korea, familie van de Chinese Roos en komt over de hele wereld voor. De klimplant met haar zwierige taken en frisgroene bladeren is vooral geliefd vanwege de prachtig gekleurde, klokvormige bloemen, die tot wel 10 cm in doorsnee kunnen worden. De binnenkant van de grote bloemen (het hart) is vaak wat donkerder dan de buitenkant, wat een mooi contrast oplevert. Ook zijn er aan de binnenkant decoratieve lijntjes zichtbaar. De Hibiscus bloeit op éénjarig hout met – afhankelijk van de soort – rode bloemen, roze bloemen, violet blauwe bloemen, witte of paarse bloemen. Gemiddeld wordt de Hibiscus struik 125 tot 250 cm hoog. De exotische planten zijn winterhard en makkelijk in verzorging. Kortom, een winterharde Hibiscus in de tuin is een praktische keuze voor iedereen: mensen die van tuinieren houden, drukke gezinnen met weinig tijd of mensen die absoluut geen ‘groene vingers’ hebben.

Wist je dat de bloemen van de Hibiscus maar zo’n 3 dagen open blijven? Hier merk je helemaal niets van, omdat er ontelbaar veel bloemetjes aan de plant zitten. Op het moment dat er een bloem sluit, gaat er weer een nieuwe open! Er volgen altijd nieuwe knoppen, waardoor je extra lang van de uitbundige bloeier geniet. 

 

Hibiscus kopen bij Bomenenzo

De Hibiscus kopen doe je bij gemakkelijk en snel bij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vind je een gevarieerd aanbod van de populaire tuinplant in diverse kleuren: van wit tot lichtpaars en van paarsblauw tot rood. Deze kun je online kopen en laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Wij doen ons best voor een snelle levering en geven bij besteding vanaf €300,- gratis bezorging. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Bekijk onze verkrijgbare Hibiscus soorten hieronder. Voor meer informatie kun je de productpagina van de desbetreffende soort raadplegen of contact opnemen. 

  • Hibiscus ‘Lavender Chiffon’: deze Hibiscus bloeit met prachtige bloemen. Wanneer veel andere struiken en planten in je tuin al minder mooi worden, bloeit de Altheastruik ‘Lavender Chiffon’ uitbundig met dubbele, lilaroze bloemen. Lange tijd, en tijdens een warme zomer extra lang, geniet je intens van deze eyecatcher! 
  • Hibiscus ‘White Chiffon’: met deze compact groeiende Hibiscus kun je alle kanten op. Plant de Hibiscus in een pot, in de volle grond (in de border of rotstuin) of pas de witbloeiende struik toe als haag. De dubbele witte bloemen hebben een elegante uitstraling en vergroten de sierwaarde in je tuin aanzienlijk!
  • Hibiscus ‘Pink Chiffon’: de dubbele, roze bloemen van deze blikvanger zijn niet alleen zeer aantrekkelijk voor ons mensen, maar ook voor vlinders en bijen. Je kunt de Hibiscus struik goed combineren met andere bloeiende vaste planten 
  • Hibiscus syriacus ‘Marina’: met deze Hibiscus geniet je van een uitbundige, lange en opvallende bloei. De violetblauwe tot blauwe bloemen met rood hart zijn lange tijd showsteler in de tuin. Deze Hibiscus struik wordt maximaal drie meter hoog en is in iedere tuin – zowel grote tuinen als kleine tuinen – toe te passen. 
  • Hibiscus syriacus ‘Red Heart’: zoals de naam al prijsgeeft, straalt deze Altheastruik met een bijzonder rood hart. De grote bloemen zijn verder wit van kleur, wat prachtig contrasteert met de rode binnenkant. De Hibiscus syriacus ‘Red Heart’ wordt ook wel Septemberroos genoemd.
  • Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’: de grote bloemen van de Hibiscus ‘Woodbridge’ zijn mooi roze met een rood hart. Door de prachtige bloemen, makkelijke verzorging en weinig eisen is de zonaanbidder een aanwinst voor iedere tuin. 

 


Hibiscus verzorgen

De verzorging van de Hibiscus is zeer eenvoudig. De bloei van deze heester gaat van start in juli en gaat door tot in het najaar. Zorg voor een zonnige standplaats (volle zon of halfschaduw) voor een uitbundige bloei. Op een standplaats in echte felle zon zullen de bloemen eerder uitgebloeid zijn. Uitgebloeide bloemen vallen vanzelf van de struik. In de eerste periode na de aanplanting hebben de nieuwe planten genoeg voeding en water nodig om goed te kunnen wortelen en groeien. Hierna geef je de vaste planten in de zomer wat extra water tijdens droge periodes. Wees wel voorzichtig met het geven van te veel water. Bij de verzorging van de Hibiscus raden we je aan om de bodem (zeker bij de aanplant) te bemesten met Vivimus universeel. Aanplant grond stimuleert de groei, bloei en weerstand van de jonge planten. Dit product is gemakkelijk online te bestellen bij Bomenenzo.nl. Voor het beste resultaat bemest je de grond ieder jaar, het liefst in het voorjaar. Je kunt een Hibiscus stekken in het voorjaar of de zomer om deze te vermeerderen en een Hibiscus verplaatsen naar een nieuwe plek in het vroege voorjaar indien gewenst. Na het verplanten, zal de tuinplant zich snel herstellen nieuwe takken vormen. 

De Hibiscus is winterhard en verliest in de winter zijn blad. Jonge planten zijn wel nog wat kwetsbaarder. Wordt er matige of strenge vorst verwacht? Om de wortels te beschermen raden wij je aan om de bodem te bedekken met wat compost. Door op deze wijze de wortels te beschermen, voorkom je dat de plant kapot vriest. Als het echt heel hard gaat vriezen kun je een rietmat of noppenfolie op de bodem leggen. Bij volwassen planten is dit absoluut niet nodig: zij kunnen prima tegen de vorst. Ook zijn ze niet gevoelig voor ziekten en plagen. 

TIP: Krijgt je Hibiscus gele bladeren of gele vlekken op bladeren? Dit kan duiden op een kaliumgebrek. Bemest de Hibiscus struik dan met kalium houdende mest. 

 

Hibiscus snoeien

De meeste Hibiscussen bereiken als ze volwassen zijn een ideale hoogte van zo’n 125 tot 250 cm. Een Hibiscus op stam kan zelfs soms uitschieten tot 3 meter. Ga je de klimplant snoeien? Een Hibiscus snoeien doe je het best in het vroege voorjaar. Omdat de Hibiscus op éénjarig hout bloeit, bevorder je hiermee een rijke bloei van de plant. Ook blijft hij door middel van snoei perfect in vorm. Overigens is snoeien niet per se verplicht. Je kunt er ook voor kiezen om de takken door te laten groeien. Dit oogt een stuk natuurlijker, maar de Hibiscus zal wel wat minder bloemen produceren. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat! Eventuele beschadigde of dode takken dien je wel altijd te verwijderen. Uitgebloeide bloemen vallen vanzelf van de struik en hoef je niet te snoeien. Ga je jouw Hibiscus snoeien, gebruik dan altijd scherp en schoon tuingereedschap om ziektes en plagen te voorkomen. Een professionele snoeischaar van Bomenenzo komt hierbij goed van pas.

 

Hibiscus planten

De Hibiscus plant is een verrijking van je tuin, solitair of als heester. Je kunt Hibiscus struiken in de volle grond planten of de Hibiscus in een pot op het terras of balkon plaatsen. In de tuin komt de blikvanger goed tot zijn recht als solitair, in de border of rotstuin en kun je er zelfs een prachtige bloeiende haag mee creëren. Bij het planten van de Hibiscus is het vooral van belang dat je kiest voor een zonnige standplaats, in de volle zon of halfschaduw. Hij kan zeker tegen de felle zon, maar de bloemen van de Hibiscus zullen dan wel wat sneller uitgebloeid zijn. Op een beschut plekje uit de wind komt de klimplant het beste tot zijn recht. Vocht en voeding zijn van groot belang bij de aanplanting. Plant hem bij voorkeur in een luchtige, voedselrijke en vocht doorlatende bodem. Vooral een goede afvoer van water is belangrijk, omdat teveel water funest kan zijn voor deze exotische planten/ Mediterrane planten. Zoals beschreven onder het kopje ‘Hibiscus verzorgen’ komt het bodemverbeterende middel Vivimus universeel goed van pas om de bodem vruchtbaarder te maken. Bij de aanplant kan dit zeker het verschil maken. Succes gegarandeerd! Heb je de Hibiscus in de tuin geplant? Geef dan voldoende water zodat de nieuwe planten goed kunnen wortelen. 

TIP: De Hibiscus plant komt nóg mooier uit in combinatie met andere planten (vaste planten en planten op stam). Combineer hem bijvoorbeeld eens met een Pluimhortensia en je tuin wordt een oase van rust met tegelijkertijd veel vlinders en bijen. Omdat de Hibiscus plant ook op stam leverbaar is kun je hem ook combineren met lagere vaste planten. Ook is een combinatie met groenblijvende struiken een goed idee, zodat je border jaarrond van kleur is voorzien.

Wist je dat de Hibiscus ook als kamerplant gehouden kan worden? De Chinese Roos bijvoorbeeld (Hibiscus rosa-sinensis) is hier geschikt voor. Deze bloeiende kamerplanten kunnen in de zomer ook buiten staan. 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00