Leylandcipres

Cupressocyparis Leylandii

v.a.: € 37,50

Formaat
Afmeting Ministam, Stamhoogte 60-80cm, Totaalhoogte NVT
Op aanvraag
€ 37,50
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
Op aanvraag
€ 65,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Leylandcipres is een compact groeiende conifeer die goed als haagplant dient. De Cupressocyparis Leylandii kan snoei goed verdragen en is geschikt als hoge haag. Ook zeewind is voor deze snelgroeiende haagplant geen probleem.

Onze voordelen:

De Leylandcipres komt van oorsprong uit Engeland. Deze conifeer is een kruising tussen de Monterey Cipres en de Alaska ceder. De Leylandii is een compact en conisch groeiende conifeer. De dikke takken zijn erg regelmatig en de Leylandii haagplant groeit dicht bij de grond. Dit soort bloeit zelden en vormt zeer weinig vrucht, waardoor alle energie van de plant naar de groene schubben gaat. De Leylandii is dan ook wintergroen en zorgt het hele jaar door voor een groene afscheiding in uw tuin. De Leylandcipres is geschikt voor alle grondsoorten, zelfs zeer kalkrijke soorten zijn geen problemen. De Leylandii kan snoeien goed verdragen en kan wel tot 3 meter hoog worden. Deze conifeer leent zich dan ook bijzonder goed voor het maken van een haag. Als solitair heeft de Leylandcipres een zuil- tot kegelvormige kruin en kan hij zelfs nog vele malen groter worden dan 3 meter.

Lees meer
Om de Cupressocyparis (x) Leylandii hét pronkstuk van de tuin te laten worden dient u de conifeer twee keer per jaar te snoeien. Snoei de Leylandii in mei en september. Snoei de conifeer niet alleen in vorm, maar snoei bij deze snelgroeiende haagplant ook af en toe wat dikkere takken dieper in de plant weg. Ook de jonge Leylandii moet gesnoeid worden, om zo een compacte groei te stimuleren. Na het snoeien kunt u de conifeer bemesten om zo te zorgen voor voldoende voedingstoffen voor een ultieme groei. Vooral bij een arme grond is dit raadzaam.
Lees meer
De Cupressocyparis (x) Leylandii is tamelijk winterhard en kan droogte goed verdragen. Hierdoor hoeft u niet veel water te geven. Wel is het gedurende het eerste jaar na aanplanten goed dat de Leylandii regelmatig water krijgt. Wanneer het langer dan één week droog is kunt u daarom één emmer water geven. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Geef echter nooit water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog water te geven wanneer het langdurig droog en warm is.
Lees meer
De Leylandii staat het liefst op een zonnige-/ halfschaduw standplaats en kan goed gedijen op vrijwel elke bodem soort. Een té natte of juist té droge grond is minder gelieft. Een slecht doorlatende grond is echter geen probleem. Wanneer u de Leylandii conifeer als haag gaat planten kunt u deze planten op een afstand van 50cm met palen en steundraad. Zo krijgt u een rechte, stevige haag. Plaats om de 1,5 tot 2 meter een paal met 3 steundraden. Gebruik tijdens het aanplanten Vivimus universeel, een bodem verbeterend middel dat uw Leylandii een extra steuntje in de rug geeft voor een goede start. Producten zoals boompalen en aanplantgrond vindt u in onze webshop onder het kopje ‘Accessoires’. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leylandcipres
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!