Tafeldruiven
Kleurrijke vruchtjes om je vingers bij af te likken.
Druiven plukken in eigen tuin, hoe idyllisch is dat? Met een tafeldruif geniet je van heerlijke, direct eetbare druiven en kom je in Mediterrane sferen. De bloemetjes in het voorjaar vergroten daarnaast ook nog eens de sierwaarde van je tuin. We kweken veel verschillende soorten tafeldruiven met ieder een eigen smaak. Bekijk alle soorten en ontdek jouw favoriet!

Tafeldruiven

Van hoog naar laag sorteren

Tafeldruiven

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Tafeldruiven kopen:

Bij ons vind je een ruim assortiment aan druivenstruiken. De tafeldruiven zijn erg geschikt voor directe consumptie en hebben ieder een heerlijke eigen smaak. Een druivenstruik kan in iedere tuin wel een plekje vinden. Het onderhouden van een druivenstruik is vrij eenvoudig en het groeien van je eigen fruit was daardoor nog nooit zo leuk. Veel druiven kunnen zowel in de tuin als in de kas goed groeien en zijn zelfbestuivend. Dit betekent dat deze planten geen andere soort nodig hebben om fruit te kunnen groeien. De pluktijd van de verschillende druiven kan iets verschillen, evenals de kleur en smaak van de druiven. Hierdoor is er voor ieder wat wils.

Tafeldruiven kopen bij Bomenenzo.nl:

In het voorjaar zal de druivenstruik bloeien. De kleine bloemetjes geuren heerlijk en sieren de tuin. Na de bestuiving zullen er dan ook druiventrossen gaan vormen. Tafeldruiven zijn er in vele verschillende vormen, kleuren en smaken. Zo kun je kiezen uit witte druiven, blauwe druiven, pitloze druiven en zelfs duo druiven. Kies bijvoorbeeld de zoete pitloze witte druif Himrod of juist de Blauwe Regent druif. Alle druiven in deze categorie zijn geschikt voor directe consumptie en soms ook om heerlijke wijn of sap van te maken. De plant groeit het best op een zonnig plekje in de tuin in een goed doorlatende en kalkrijke bodem. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten kunnen rijpen. Via onze webshop bestel je gemakkelijk tafeldruiven en nog veel meer! Zo hebben we groenblijvende bomen, mediterrane bomen, leibomen, verschillende hagen en struik soorten, vaste planten en nog veel meer. Zoek je een boom of plant die hier niet tussenstaat, neem dan contact met ons op. Plaats je bestelling en kies ervoor om die thuis te laten bezorgen of om hem af te halen bij onze kwekerij. Zo ben je ook van harte welkom om de bomen en planten te bekijken. Maak hiervoor van tevoren een afspraak.   

Tafeldruiven verzorgen:

Een druivenstruik heeft niet veel verzorging nodig. Je doet er goed aan om de struik in het voorjaar en in de zomer organische mest te geven. De druiven zullen sterker groeien wanneer de plant goed bemest is. Daarnaast heeft de struik twee keer per jaar een kleine snoeibeurt nodig. Ook is het belangrijk dat de plant niet uitdroogt en voldoende water krijgt. Geeft dan ook extra water tijdens extreme droogte en warmte. Zorg er wel voor dat de struik niet continu nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

Tafeldruiven snoeien:

Rond januari/ februari kun je de struik snoeien. Het dient echter wel droog en vorstvrij te zijn om te kunnen snoeien. Tijdens de wintersnoei kun je oudere takken terugsnoeien tot 3 à 4 knoppen. In juni kun je eventueel een zomersnoei uitvoeren. Tijdens deze snoei kun je blaadjes weg knippen die voor de trossen hangen. Hierdoor krijgen de trossen meer licht om goed te kunnen rijpen. Een druivenstruik kan last krijgen van ziekten of plagen, zoals schimmel. Dit kun je voorkomen door de aangetaste bladeren snel weg te halen.

Tafeldruiven planten:

De druivenstruik staat het liefst op een zonnige en beschutte plek in de tuin. Een plek voor bijvoorbeeld een muur op het zuiden zou goed idee zijn voor de druivenstruik. Houd er rekening mee dat de plant zowel in de hoogte als breedte flink kan groeien. De grond dient goed vocht doorlatend te zijn zodat er geen water in de grond blijft staan. Wanneer er water de grond blijft staan kunnen de wortels gaan rotten. Graaf een gat dat net iets breder en dieper is dan de wortels van de plant. Plant de struik op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Meng de uitgegraven aarde met Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zal ervoor zorgen dat de struik een extra steuntje in de rug krijgen voor een goede start. Plaats de struik in het aan plantgat en vul deze op met de gemengde aarde. Druk daarna de grond goed aan en geef voldoende water.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00