Japanse Kers
Fantastisch mooie, ontzettend geliefde bloesemboom.
De Japanse Kers betovert in het voorjaar met een overdaad aan roze, witte of paarse bloesem. Het is de meest bekende bloesemboom, die jaarlijks talloze mensen naar Japan trekt tijdens de bloeiperiode. Geniet ook dichter bij huis, in eigen tuin, van dit betoverend mooie plaatje. Doordat de Japanse Kers schuin omhoog groeit, past de onderhoudsvriendelijke boom al snel in je tuin.
Japanse Kers
Van hoog naar laag sorteren
Japanse Kers
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Japanse kers kopen

Een Japanse sierkers kopen kun je nu snel en makkelijk bij Bomenenzo.nl. Japanse sierkersen zijn uitbundig bloeiende bomen. In het voorjaar krijgt de Japanse Kers grote hangende trossen wit en roze bloemen. De Japanse sierkers Prunus serrulata Kanzan krijgt fantastische roze bloemen, en de Prunus subhirtella Autumnalis schitterende witte bloemen. De Prunus serrulata Kanzan kenmerkt zich bovendien door zijn bijzonder goed gevulde bloemen. Wanneer de bloesem is verdwenen heb je een boom met een mooi groen blad, wat in de herfst zal verkleuren en afvallen. De takken van de Japanse Sierkers groeien schuin omhoog. Deze prachtige boom word dus niet heel breed en is ook geschikt voor de kleine tuin. Een Japanse Kers kopen bij Bomenenzo.nl is een verstandige keuze. De Japanse Kers leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aangeplant. Zo makkelijk is een Japanse kers kopen nog nooit geweest. 

Wanneer je een Japanse kers koopt kun je in het voorjaar genieten van een uitbundige bloei met rose en witte bloemen. Doordat de Japanse sierkers vooral in de hoogte groeit is deze boom ook zeer geschikt voor de kleinere tuin. De Japanse Sierkers staat het liefst in de zon of half schaduw. De Japanse kers is winterhard. De Japanse kers is niet groenblijvend en zal in de herfst zijn blad verliezen. 

 

TIP: Combineer je Japanse Kers met andere laagblijvende bloesembomen, zoals gouden regen, of een Magnolia boom (bijvoorbeeld Magnolia Galaxy). Ook kun je deze prachtige boom combineren met vaste planten. Kies bijvoorbeeld voor exotische planten als blauwe regen, of juist voor een klassiekere plant als de Hortensia Annabelle.

Japanse kers kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo.nl verkopen wij verschillende Japanse kers soorten. Welke sierkers Prunus je ook kiest, één ding is zeker: Je kunt gaan genieten van een fantastische mooie bloesemboom! Naast de ‘gewone’ sierkers (hoogstam boom), hebben we nog veel meer soorten prunus. Het verschil kan zitten in de kleur van de bloemen, of juist in de groeivorm van de boom. Ben je op zoek naar een hele smalle boom? Kijk dan eens naar onze Zuilkers (prunus serrulata amanogawa)! Heb je genoeg ruimte en wil je een unieke look voor de tuin? Misschien is de Japanse treurkers Kiku Shidare of Pendula iets voor je! Bij de Japanse treurkers bloeit de bloesem aan prachtige hangende trossen. Je nieuwe Japanse sierkers online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Profiteer van gratis bezorging bij bestellingen vanaf € 300,-.Ben je benieuwd geraakt naar al onze soorten Prunus? Hieronder volgt een lijstje van al onze beschikbare soorten, inclusief wat beknopte informatie!

 • Zuilkers
  De Amanogawa is een kleine boom van maximaal 6 meter, die geprezen wordt voor zijn mooie geel tot oranje gekleurde bladeren in de herfst. In april en mei bloeit deze zuilvormige boom met lichtroze halfgevulde bloemen, die later naar wit kleuren.
 • Prunus Kiku Shidare
  Schitterende treurvormige kers, die een maximale hoogte van 4 meter bereikt. Zijn gevulde roze bloemen betoveren je tuin met een lieflijke sfeer!
 • Prunus serrulata Kanzan
  De Japanse sierkers Prunus serrulata Kanzan is een zeer geliefde bloesemboom. In de lente bloeit hij uitbundig met knalroze, bijzonder goed gevulde bloemen.
 • Japanse sierkers Accolade
  Deze roze Japanse kers groeit met een brede trechtervormige kroon en wordt maximaal 6 tot 8 meter hoog. Ook deze Japanse sierkers Accolade is dus geschikt voor kleine tuinen.
 • Prunus subhirtella Autumnalis
  Wil je genieten van een schitterende Japanse kers in de winter? Deze Prunus subhirtella bloeit vanaf november (tot april) met kleine witte bloemetjes. 
 • Prunus Yedoensis
  De Prunus Yedoensis is een zeer uitbundige bloeier. In april gaan de lichtroze bloemknoppen open en ontstaat er een zee van prachtige witte bloemetjes. Deze bloemen hebben een bijzonder lekkere geur, die lijkt op de geur van amandelen!
 • Prunus Autumnalis Rosea
  Net als de eerdere Autumnalis, bloeit deze Japanse kers in de winter! Zoals de naam ‘Autumnalis Rosea’ misschien al doet vermoeden, bloeit hij met prachtige roze bloesem.
 • Prunus Taihaku
  De Taihaku kenmerkt zich door zijn super uitbundige bloei! Deze bijzondere boom bloeit met 2x zoveel bloesem als de normale sierkers. De kleur van deze bloesem is wit.
 • Japanse sierkers Fukubana
  De Fukubana heeft een vaasvormige kroon en bereikt een maximale hoogte van 5 à 6 meter. Deze topper is dus een ideale keuze voor kleine tuinen. In het voorjaar openen de donkerrode bloemknoppen tot prachtige donkerroze bloesem!
 • Prunus subhirtella Pendula
  De Prunus subhirtella Pendula is een fenomenale treurkers. Met zijn brede kroon en lange, hangende takken geniet je van een betoverend mooie bloesemboom. Deze bijzondere boom wordt maximaal 4 meter hoog en kan dus zeer makkelijk worden geplaatst!

Japanse kers verzorgen

Het verzorgen van een Japanse sierkers is vrij eenvoudig, hij vraagt namelijk geen specifieke verzorging. Net als vrijwel alle andere bloesembomen, groeit een Japanse sierkers het beste op een vochtdoorlatende, vruchtbare bodem, die ook het liefst continu licht-vochtig is (vooral in het voorjaar en de zomer). Vooral het eerste groeiseizoen na aanplant, is het belangrijk om regelmatig water te geven. Die eerste periode heeft de Japanse kers tijd nodig om goed te kunnen wortelen. Over het algemeen heeft een Prunus geen last van ziekten en plagen, maar toch raden we het aan om de boom jaarlijks te bemesten met wat organische mest! Hiermee behoudt je niet alleen zijn goede weerstand, je stimuleert ook de groei én bloei van jouw boom.

Japanse kers snoeien

Een sierkers snoeien, hoe dit het beste kan is afhankelijk van de soort. Over het algemeen geldt dat Japanse sierkersen weinig snoei nodig hebben, de natuurlijke vormen zijn bij deze soort bomen juist erg aantrekkelijk! De sierkers snoeien kan uiteraard wel als er bijvoorbeeld beschadigde, kruisende of in de weg zittende takken zijn. Zorg er dan sowieso wél voor dat je snoeigereedschap schoon én scherp is! 

Japanse kers planten

De Japanse Kers groeit het best op een zonnige, half schaduw plaats. Door de langzame groei van de Japanse Sierkers is het niet snel nodig om de Japanse Sierkers te snoeien. Als je de Japanse Kers wil snoeien om de vorm te behouden, raden wij je aan om te snoeien in de zomer of vroege winter. Je kunt de Japanse Kers het gehele jaar door planten. Je kunt de Japanse Kers ook door ons laten planten. Bomenenzo.nl beschikt namelijk over een eigen aanplant service

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Japanse Kers makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de Japanse sierkers prunus op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is plant je de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met grond, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de  Japanse Kers om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de  Japanse Kers door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Andere geliefde producten uit ons assortiment

Naast onze geliefde Japanse sierkersen, vind je nog veel meer soorten bomen en vaste planten in ons assortiment. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in groenblijvende bomen (groenblijvende leibomen), oude fruitbomen (oude appelbomen, oude perenboom), mediterraanse bomen (Chinese Waaierpalm), bolvormige bomen, kleine bomen (Japanse Esdoorns, Rode Beuk) of een meerstammige boom (Magnolia boom)? Bekijk alle bomen hier, en bekijk alle fruitbomen hier. 

Ben je niet op zoek naar bomen, maar juist naar schitterende vaste planten, exotische planten of planten op stam? Kijk bijvoorbeeld eens naar onze populaire Hortensia Annabelle of Blauwe regen.

Ook vind je bij ons ontzettend veel verschillende soorten haagplanten én kant-en-klaar hagen! Enkele bekende voorbeelden van haag planten zijn bijvoorbeeld Portugese laurieren, Veldesdoorn (Spaanse Aak) of Rode Beuk. Een groot voordeel van bijvoorbeeld een Portugese Laurierhaag is dat deze bijzonder mooie haagplant altijd groen is!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00