Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Japanse Kers
vragen? 0344 22 81 00

Japanse Kers kopen

De Japanse Kers is een prachtige boom met in het voorjaar veel bloesem. De Japanse Sierkers groeit schuin omhoog en past daardoor al snel in de tuin. De boom vraagt weinig onderhoud. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Japanse Kers kopen

Een Japanse sierkers kopen kunt u nu snel en makkelijk bij bomenenzo.nl. De Japanse Kers is een uitbundig bloeiende boom. In het voorjaar krijgt de Japanse Kers grote hangende trossen wit en rose bloemen. Wanneer de bloesem is verdwenen heeft u een boom met een mooi groen blad, wat in de herfst zal verkleuren en afvallen. De takken van de Japanse Sierkers groeien schuin omhoog. Deze prachtige boom word dus niet heel breed en is ook geschikt voor de kleine tuin. Een Japanse Kers kopen bij bomenenzo.nl is een verstandige keuze. Uw Japanse Kers leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aangeplant. Zo makkelijk is een Japanse Kers kopen nog nooit geweest. 


Eigenschappen Japanse Kers

Wanneer u een Japanse kers koopt kunt u In het voorjaar genieten van een uitbundige bloei met rose en witte bloemen. Doordat de Japanse sierkers vooral in de hoogte groeit is deze boom ook zeer geschikt voor de kleinere tuin. De Japanse Sierkers staat het liefst in de zon of half schaduw. De Japanse kers is winterhard. De Japanse kers is niet groenblijvend en zal in de herfst zijn blad verliezen. 

 

Plantadvies Japanse Kers

De Japanse Kers groeit het best op een zonnige, half schaduw plaats. Door de langzame groei van de Japanse Sierkers is het niet snel nodig om de Japanse Sierkers te snoeien. Als u de Japanse Kers wil snoeien om de vorm te behouden, raden wij u aan om te snoeien in de zomer of vroege winter. U kunt de Japanse Kers het gehele jaar door planten. U kunt de Japanse Kers ook door ons laten planten. Bomenenzo.nl beschikt namelijk over een eigen aanplant service

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Japanse Kers makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de  Japanse Kers op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is plant u de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met grond, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de  Japanse Kers om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de  Japanse Kers door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.