Japanse Sierkers Fukubana

Prunus subhirtella Fukubana

v.a.: € 65,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 260-280cm
Herfst 2022
€ 65,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-220cm, Totaalhoogte 260-280cm
Herfst 2022
€ 115,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Japans Sierkers Fukubana kopen voor uw tuin. De Prunus Fukubana is een prachtige boom met in het voorjaar donker roze bloemen. De Japanse Sierkers Fukubana vraag weinig onderhoud..........

Onze voordelen:

De Prunus Fukubana is een prachtige Japanse sierkers met een vaasvormige kroon. De Prunus heeft bruin, grijze schors en takken. De Sierkers Fukubana word gemiddeld 5 tot 6 meter hoog. Wanneer het lente is zullen er bronskleurige bladeren aan de takken gaan groeien die al snel verkleuren naar groen. In de herfst zal het blad van de Japanse sierkers Fukubana verkleuren naar geel en oranje. In de winter zullen de bladeren van de Prunus afvallen. De Sierkers Fukubana kent een lange bloemenbloei. Vanaf April kunt u genieten van de donkerroze bloemen bloesem die ontstaan uit de de donkerrode bloemknoppen

 

Lees meer
cWanneer het een strenge winter is geweest, groeien er vaak dode twijgen aan de Japanse Sierkers Fukubana. Deze dode twijgen kunt u in het voorjaar wegsnoeien. De Prunus Fukubana vraagt verder geen specifieke verzorging.
Lees meer
Is uw tuingrond droog tijdens de aanplant? Geef uw Japanse Sierkers Fukubana dan direct na de aanplant 1x flink water (1 volle emmer). Zijn er tijdens zijn eerste groei-jaar droge perioden van langer dan een week? Geef uw Fukubana dan 1 à 2x per week water. Dit kan vooral tijdens het eerste groei-jaar cruciaal zijn, maar geef hem ook na die periode bij langdurige droogte altijd water. Is het echt extreem warm en zonnig zomerweer? Geef uw Japanse Sierkers dan 3x per week water.
Lees meer
De Japanse sierkers Fukubana staat graag op een zonnige of halfschaduw plaats in uw tuin. De grond moet voor deze Prunus niet te nat zijn.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. De kluit is soms ook ingebonden met jute. Om te voorkomen dat de kluit uit elkaar valt (en de wortels bloot komen te liggen) is het belangrijk om de jute erom te laten zitten. Jute is natuurlijk afbreekbaar, en kan met het poten gewoon mee de grond in. Wanneer u de korf of jute wel verwijdert, bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigt. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Heeft de boom een zwarte pot verwijder deze dan wel.

3. Plant de Japanse Sierkers Fukubana op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Fukubana om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Sierkers Fukubana
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!