Prunus Yedoensis

Yoshinokers

v.a.: € 167,50

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 260-280cm
€ 167,50
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 250-270cm
€ 167,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Prunus Yedoensis is een sierkers die van nature in Japan voorkomt. De Prunus Yedoensis heeft wit roze kersenbloesem die vanaf halverwege de lente ontstaat. De boom is winterhard en bladverliezend, en kan tot 10 meter hoog worden. In Japan wordt deze de Yoshinko kers genoemd en er wordt van gezegd dat het de populairste van de sakura is.

Onze voordelen:

Sierkers Yedoensis is een middelgrote boom en word tussen de 6 en 10 meter hoog. De kroon van deze boom is breed vaasvormig. In het voorjaar groeit er licht groen blad aan de boom van 6 tot 12 cm lang. In de herfst verkleurd het blad van de Prunus Yedoensis geel waarna het van de boom afvalt. In april  verschijnt er een uitbundige bloesem bloei. De knoppen van de bloemen zijn licht roze maar wanneer de knop open komt zal de bloem wit zijn. De bloemen hebben een geur die lijkt op de geur van amandelen. 

 

Lees meer
De Sierkers vraagt weinig onderhoud. U kunt de Prunus Yedoensis na de bloei snoeien. Het is belangrijk dat u jaarlijks de wild groeiende takken van de boom knipt.
Lees meer
Is uw tuingrond droog tijdens de aanplant? Geef uw Sierkers dan direct na de aanplant 1x flink water (1 volle emmer). Zijn er tijdens zijn eerste groei jaar droge perioden van langer dan een week? Geef uw Sierkers dan 1 à 2x per week water. Dit kan vooral tijdens het eerste groei jaar cruciaal zijn, maar geef hem ook na die periode bij langdurige droogte altijd water. Is het echt extreem warm en zonnig zomerweer? Geef uw Prunus Yedoensis dan 3x per week water.
Lees meer
De Prunus Yedeonsis groeit op alle grondsoorten goed. Het is wel belangrijk dat de Prunus niet in te natte grond staat. Plaats de Sierkers Yedoensis ook niet langs een oprit. De wortels van de Prunus Yedoensis kunnen anders uw straatwerk omhoog duwen.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. De kluit is soms ook ingebonden met jute. Om te voorkomen dat de kluit uit elkaar valt (en de wortels bloot komen te liggen) is het belangrijk om de jute erom te laten zitten. Jute is natuurlijk afbreekbaar, en kan met het poten gewoon mee de grond in. Wanneer u de korf of jute wel verwijdert, bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigt. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Heeft de boom een zwarte pot verwijder deze dan wel.

3. Plant de Prunus Yedoensis op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Prunus Yedoensis om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus Yedoensis
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Komen er bessen aan deze boom die de vogels lekker vinden?

Aan deze bomen komen kleine, ronde, zwarte besjes van ongeveer 1cm doorsnede. Deze zijn gewoonlijk niet giftig voor mensens, huisdieren en vee.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!