Oude Druiven
Proef de smaak van het zuiden.
Direct genieten van een karakteristieke druivenstruik, die heerlijke druiven geeft? Dat kan! Onze oude druiven komen uit wijngaarden in Zuid-Europa en zijn al meer dan veertig jaar oud. Ze zijn winterhard, makkelijk te onderhouden en geschikt voor zowel aanplanting in de volle grond als in een pot. Geef de oude druif een zonnige plek en geniet in het voorjaar van heerlijk geurende bloemetjes en smul in het najaar van de lekkerste druiven!

Oude Druiven

Van hoog naar laag sorteren

Oude Druiven

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Oude Druif kopen:

Een Oude Druif is een prachtig sieraad voor in je tuin. Oude druivenbomen hebben een schitterende stam en geven in de zomer heerlijke vruchten. Als je bij Bomenenzo.nl een Oude Druif koopt, ben je zeker een goede aankoop. De boom is 40 tot 50 jaar oud en komt uit Zuid-Europa. De Druiven zijn winterhard en kunnen goed gehouden worden in een plantenbak. Je kunt eventueel de Druif Vitis ook verplaatsen. Let er dan op dat je zoveel mogelijk wortels uitgraaft, zodat deze niet beschadigen. Er bestaan blauwe druiven en witte varianten. Onze Oude Druif geeft witte druiven en kun je online kopen.

 

Oude Druif kopen bij Bomenenzo.nl:

De prachtige Oude Druif online kopen doe je bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden om de Oude Druiven en andere oude fruitbomen te bewonderen. Natuurlijk kun je ook langskomen voor vragen of advies. Kies bijvoorbeeld voor de mooie Oude Druivenstruik (Vitis Vinifera) of voor Oude Appelbomen, zoals de Oude Appelboom Goudreinet. Naast de Druivenboom vind je in ons ruime assortiment Mediterrane Bomen en verschillende soorten vaste planten. Alle planten en bomen bieden wij aan voor scherpe prijzen.

 

Oude Druif verzorgen:

Oude Druiven vereisen niet veel verzorging. Af en toe snoeien is voldoende om de druiven te laten rijpen. In het voorjaar en de zomer geef je de Oude Druif, Vitis Vinifera, wat Organische meststof. Zo zal je Druif nog beter gaan groeien en meer vrucht gaan geven. Omdat de Oude Druif veel water verdampt moet je deze boom tijdens de zomermaanden extra water geven. Zorg er wel voor dat de druif niet continu nat staat, want hierdoor zullen de wortels gaan rotten en de druif dood gaan. 

 

Oude Druif snoeien:

De Druif Vitis bestaat uit een moederstam en draagsporen. In principe hoef je deze niet te snoeien, alleen bij heel oude druiven. Druiven snoeien wordt 2 keer per jaar gedaan, om de vruchten goed te laten groeien. Geef deze 2 snoeibeurten in januari/februari en in juni. Als je minder vaak zal snoeien, zal de plant een wirwar worden van verhoute takken. De druiven zullen dan niet meer rijpen. Bij het snoeien is het van belang dat je zorgt voor een schone snoeischaar. Fruitbomen zijn namelijk vatbaar voor virussen en ziektes die je met snoeien kunt overbrengen. Tijdens de wintersnoei haal je alle slappen twijgen weg en de sterke twijgen snoei je tot 5 á 7 cm van de hoofdtak af. Tijdens de zomersnoei snoei je alle bladeren en twijgen die voor de druiventrossen hangen weg. Zo krijgen de druiventrossen zon en licht en zullen de trossen gaan rijpen. Geef de Oude Druif Vitis in het voorjaar en zomer Organische meststof

 

Oude Druif planten:

De Oude Druif kan zowel in de volle grond als in een plantenbak geplant worden. Bij het druiven planten is het belangrijk dat de grond vocht doorlatend is en voldoende kalk bevat. Druiven plant je op een zonnige plek voor een optimale oogst. Graaf een ruim gat en verwijder de jute doek of ijzeren korf niet. Plant de boom vervolgens op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Vul het gat na het planten aan met een mengsel van aanplantgrond en de uitgegraven aarde. Je kunt eventueel de Druif Vitis ook verplaatsen. Let er dan op dat je zoveel mogelijk wortels uitgraaft, zodat deze niet beschadigen. 

Bekijk ons assortiment en kies voor de Oude Druivenstruik (Vitis Vinifera) of voor Oude Appelbomen, zoals de Oude Appelboom Goudreinet. Naast de Druivenboom vind je bij ons Mediterrane Bomen en verschillende soorten vaste planten. Alle planten en bomen bieden wij aan voor scherpe prijzen.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00