Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Oude Druiven
vragen? 0344 22 81 00

Oude Druif kopen

Op zoek naar een schitterende boom voor in uw tuin of op uw terras? Dan is de koop van een Oude Druif een goede keuze. De Oude Druivenboom is winterhard en gemakkelijk in onderhoud. Wanneer u de Oude Druif op een zonnige standplaats neerzet kunt u in het najaar kunnen genieten van de heerlijke druiven.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Oude Druif kopen:

Een Oude Druif is een prachtig sieraad voor in uw tuin. Oude druivenbomen hebben een schitterende stam en geven in de zomer heerlijke vruchten. Als u bij Bomenenzo.nl een Oude Druif koopt, bent u zeker een goede aankoop. De boom is 40 tot 50 jaar oud en komt uit Zuid-Europa. De Druiven zijn winterhard en kunnen goed gehouden worden in een plantenbak. U kunt eventueel de Druif Vitis ook verplaatsen. Let er dan op dat u zoveel mogelijk wortels uitgraaft, zodat deze niet beschadigen. Er bestaan blauwe druiven en witte varianten. Onze Oude Druif geeft witte druiven en kunt u online kopen.

Oude Druif kopen bij Bomenenzo.nl:

De prachtige Oude Druif online kopen doet u bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden om de Oude Druiven en andere oude fruitbomen te bewonderen. Natuurlijk kunt u ook langskomen voor vragen of advies. Kies bijvoorbeeld voor de mooie Oude Druivenstruik (Vitis Vinifera) of voor Oude Appelbomen, zoals de Oude Appelboom Goudreinet. Naast de Druivenboom vindt u in ons ruime assortiment Mediterrane Bomen en verschillende soorten vaste plant. Alle planten en bomen bieden wij aan voor scherpe prijzen.

Oude Druif verzorgen:

Oude Druiven vereisen niet veel verzorging. Af en toe snoeien is voldoende om de druiven te laten rijpen. In het voorjaar en de zomer geeft u de Oude Druif, Vitis Vinifera, wat Organische meststof. Zo zal uw Druif nog beter gaan groeien en meer vrucht gaan geven. Omdat de Oude Druif veel water verdampt moet u deze boom tijdens de zomermaanden extra water geven. Zorg er wel voor dat de druif niet continu nat staat, want hierdoor zullen de wortels gaan rotten en de druif dood gaan. 

Oude Druif snoeien:

De Druif Vitis bestaat uit een moederstam en draagsporen. In principe hoeft u deze niet te snoeien, alleen bij heel oude druiven. Druiven snoeien doet u 2 keer per jaar om de vruchten goed te laten groeien. Geef deze 2 snoeibeurten in januari/februari en in juni. Als u minder vaak zal druiven snoeien, zal de plant een wirwar worden van verhoute takken, de moederstam en draagsporen. De druiven zullen dan niet meer rijpen. Bij het snoeien is het van belang dat u zorgt voor een schone snoeischaar. Fruitbomen zijn namelijk vatbaar voor virussen en ziektes die u met snoeien kunt overbrengen. Tijdens de wintersnoei haalt u alle slappen twijgen weg. Bij druiven snoeien, snoeit u de twijgen tot 5 à 7 centimeter van de hoofdtakken af.  Tijdens de zomersnoei snoeit u alle bladeren en twijgen die voor de druiventrossen hangen weg. Zo krijgen de druiventrossen zon en licht en zullen de trossen gaan rijpen. Geef de Oude Druif Vitis in het voorjaar en zomer Organische meststof

Oude Druif planten:

De Oude Druif kan zowel in de volle grond als in een plantenbak geplant worden. Bij het druiven planten is het belangrijk dat de grond vocht doorlatend is en voldoende kalk bevat. Druiven planten doet u op een zonnige plek voor een optimale oogst. Graaf een ruim gat en verwijder de jute doek of ijzeren korf niet. Plant de boom vervolgens op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Vul het gat na het planten aan met een mengsel van aanplantgrond en de uitgegraven aarde. U kunt eventueel de Druif Vitis ook verplaatsen. Let er dan op dat u zoveel mogelijk wortels uitgraaft, zodat deze niet beschadigen. 

Bekijk ons assortiment en kies voor de Oude Druivenstruik (Vitis Vinifera) of voor Oude Appelbomen, zoals de Oude Appelboom Goudreinet. Naast de Druivenboom vindt u bij ons Mediterrane Bomen en verschillende soorten vaste plant. Alle planten en bomen bieden wij aan voor scherpe prijzen.