Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Frambozenstruik
vragen? 0344 22 81 00

Frambozenstruik online kopen direct van de Kweker

Frambozen zijn heerlijke zomervruchten die makkelijk in eigen tuin te houden zijn. De Framboos staat graag op een zonnige plek en wordt ingedeeld in twee soorten: zomer en herfstframbozen. Soorten frambozen met een goede smaak zijn de Autumn BlissGlen AmpleHimbo Top en de bekende Heritage.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Frambozenstruik kopen:

Frambozen zijn meestal rode vruchten, maar er zijn ook gele frambozen verkrijgbaar. Met hun zoete smaak zijn deze vruchten zeer gewild. Het is een heerlijk zoete zomervrucht die makkelijk in eigen tuin te houden is. De framboos plant staat het liefst in de volle zon en op een wind beschutte plaats. De heerlijke frambozen uit pot zijn het hele jaar te planten, maar hebben in de zomer wel extra water nodig. De beste grond voor frambozenplanten is een rulle, humusrijke en kalkrijke grond die niet te nat is. De frambozenstruiken zijn makkelijke planten en staan prachtig in een kleine tuin, maar ook in grotere tuinen is de plant een echte eyecatcher.

Frambozenplant kopen bij Bomenenzo.nl:

Koop de mooiste frambozenstruiken online bij kwekerij Bomenenzo.nl. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. U kunt bij ons terecht voor vragen en advies, maar uiteraard ook om gewoon even rond te kijken. In ons ruime assortiment vindt u diverse soorten frambozen, zoals de framboos Rubus Idaeus Fallgold, Rubus Idaeus Glen Ample, de Rode Herfstframboos Autumn Bliss, framboos Rubus Idaeus Ottawa en de Loganbes. Dit is een kruising tussen een framboos en een braam. Ook kunt u bij ons terecht voor andere bomen en planten, zoals de Rubus Fruticosus, de Blauwe Regen en verschillende soorten vaste plant. Bestel online en u heeft de planten snel in huis.

Frambozenstruik verzorgen:

De frambozenstruiken zijn vrij makkelijke planten. Als u een framboos in pot heeft is het van belang dat u in de zomer extra water aan de struik geeft, vooral in droge periodes. Bemest de framboos plant in maart met organische mest, maar doe het met mate. Als u de frambozen makkelijk loskrijgt van de tak betekent dit dat het rijpe vruchten zijn. U kunt dan de heerlijk zoete frambozen oogsten. De framboos kunt u, direct na de oogst, niet lang in de koelkast laten staan. In de vriezer kunt u de rijpe vruchten langer bewaren. Plaats ze dan direct na de oogst in de vriezer.

Frambozenstruik snoeien:

Het frambozenstruiken snoeien is afhankelijk van de soort framboos. Er zijn zomer en herfstframbozen. Herfstframbozen kunnen in de winter helemaal bij de grond afgeknipt worden. Deze zullen in het voorjaar uitlopen met nieuwe takken en nieuwe scheuten en daaraan komen dan ook de heerlijke frambozen. De zomerframbozen hebben twee soorten takken. Elke voorjaar komen er nieuwe stengels uit, maar die zijn niet direct vruchtdragend. Dat is pas het jaar erop. Er zijn dus bij deze frambozenstruiken twee soorten takken. De 1-jarige (niet vruchtdragend) en de 2-jarige (wel vruchtdragend). Na de herfst kan de 2-jarige oude tak weggesnoeid worden. De 1-jarige zullen het aankomende voorjaar vrucht geven, terwijl er ook weer nieuwe takken en nieuwe scheuten gaan groeien.

Frambozenstruik planten:

De frambozen planten kunt u het beste doen in de maanden oktober tot en met april. De frambozen planten in pot kunt u het hele jaar doen, maar zorg dan wel voor genoeg water. Zorg voor een plantafstand van een halve meter tussen de framboos plant en andere planten. Frambozenstruiken houden van een plek in de volle zon, uit de wind en van kalkrijke grond en lichtzure grond. De framboos is ideaal te planten in een kleine tuin. 

Bij Bomenenzo vindt u diverse soorten frambozen, zoals de framboos Rubus Idaeus Fallgold, Rubus Idaeus Glen Ample, de Rode Herfstframboos Autumn Bliss, framboos Rubus Idaeus Ottawa en de Loganbes. Dit is een kruising tussen een framboos en een braam. Ook kunt u bij ons terecht voor andere bomen en planten, zoals de Rubus Fruticosus, de Blauwe Regen en verschillende soorten vaste plant. Bestel online en u heeft de planten snel in huis. Vanaf 300 euro geniet u van gratis bezorging.