Frambozen struiken
Schitterende struiken met smaakvolle, zoete zomervruchten.
Wil je fruit kweken in eigen tuin? Dan is een frambozenstruik een topkeuze. De heerlijke zomervrucht is favoriet door zijn zoete smaak en makkelijk in eigen tuin te houden. Je kunt kiezen uit zomerframbozen of herfstframbozen in bekende rode, maar ook unieke gele kleuren! Plant jouw frambozenstruik op een zonnige plek en geniet van een heerlijke zomerse sfeer en rijke opbrengst.

Frambozenstruik

Van hoog naar laag sorteren

Frambozenstruik

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Frambozenstruik kopen:

Frambozen zijn meestal rode vruchten, maar er zijn ook gele frambozen verkrijgbaar. Met hun zoete smaak zijn deze vruchten zeer gewild. Het is een heerlijk zoete zomervrucht die makkelijk in eigen tuin te houden is. De framboos plant staat het liefst in de volle zon en op een wind beschutte plaats. De heerlijke frambozen uit pot zijn het hele jaar te planten, maar hebben in de zomer wel extra water nodig. De beste grond voor frambozenplanten is een rulle, humusrijke en kalkrijke grond die niet te nat is. De frambozenstruiken zijn makkelijke planten en staan prachtig in een kleine tuin, maar ook in grotere tuinen is de plant een echte eyecatcher.

 

Frambozenplant kopen bij Bomenenzo.nl:

Koop de mooiste frambozenstruiken online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij ons kun je terecht voor vragen en advies, maar uiteraard ook om gewoon even rond te kijken. In ons ruime assortiment vind je diverse soorten frambozen, zoals de framboos Rubus Idaeus Fallgold, Rubus Idaeus Glen Ample, de Rode Herfstframboos Autumn Bliss, framboos Rubus Idaeus Ottawa en de Loganbes. Dit is een kruising tussen een framboos en een braam. Ook kun je bij ons terecht voor andere bomen en planten, zoals de Rubus Fruticosus, de Blauwe Regen en verschillende soorten vaste plant. Bestel online en je hebt de planten snel in huis.

 

Frambozenstruik verzorgen:

De frambozenstruiken zijn vrij makkelijke planten. Als je een framboos in pot plant is het van belang dat u in de zomer extra water aan de struik geeft, vooral in droge periodes. Bemest de framboos plant in maart met organische mest, maar doe het met mate. Als je de frambozen makkelijk loskrijgt van de tak, betekent dit dat het rijpe vruchten zijn. Dan kun je de heerlijk zoete frambozen oogsten. De verse frambozen, kunnen niet te lang in de koelkast worden bewaard. In de vriezer kun je de rijpe vruchten langer bewaren. Plaats ze dan direct na de oogst in de vriezer.

 

Frambozenstruik snoeien:

De frambozenstruiken snoeien is afhankelijk van de soort framboos. Er zijn zomer en herfstframbozen. Herfstframbozen kunnen in de winter helemaal bij de grond afgeknipt worden. Deze zullen in het voorjaar uitlopen met nieuwe takken en nieuwe scheuten en daaraan komen dan ook de heerlijke frambozen. De zomerframbozen hebben twee soorten takken. Elke voorjaar komen er nieuwe stengels uit, maar die zijn niet direct vruchtdragend. Dat is pas het jaar erop. Er zijn dus bij deze frambozenstruiken twee soorten takken. De 1-jarige (niet vruchtdragend) en de 2-jarige (wel vruchtdragend). Na de herfst kan de 2-jarige oude tak weggesnoeid worden. De 1-jarige zullen het aankomende voorjaar vrucht geven, terwijl er ook weer nieuwe takken en nieuwe scheuten gaan groeien.

 

Frambozenstruik planten:

De frambozen planten kun je het beste doen in de maanden oktober tot en met april. De frambozen planten in pot kunnen het hele jaar geplant worden, maar zorg dan wel voor genoeg water. Zorg voor een plantafstand van een halve meter tussen de framboos plant en andere planten. Frambozenstruiken houden van een plek in de volle zon, uit de wind en van kalkrijke grond en lichtzure grond. De framboos is ideaal te planten in een kleine tuin. 

Bij Bomenenzo vind je diverse soorten frambozen, zoals de framboos Rubus Idaeus Fallgold, Rubus Idaeus Glen Ample, de Rode Herfstframboos Autumn Bliss, framboos Rubus Idaeus Ottawa en de Loganbes. Dit is een kruising tussen een framboos en een braam.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00