Gele herfstframboos Fallgold

Rubus idaeus Fallgold

v.a.: € 6,50

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
€ 6,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Rubus idaeus Fallgold is beter bekend als de Gele herfstframboos Fallgold en is een zeer bijzondere frambozenstruik. De Fallgold frambozen zijn namelijk geel van kleur en hebben een heerlijke, zoete smaak. De struik is bekend dankzij de rijke opbrengst in de herfst. De plant is winterhard en gemakkelijk te onderhouden. Zelf fruit groeien was nog nooit zo leuk én makkelijk!

Onze voordelen:

Rubus idaeus Fallgold, of wel de Gele herfstframboos Fallgold, is geeft gele, zoete vruchten. In de maand mei bloeit de framboos Fallgold met mooie kleine wit/ roze bloemen. De struik is – net zoals alle andere framboossoorten- zelfbestuivend. De Fallgold staat bekend om de goede productie en u kan dan ook een rijke oogst verwachten. Rond de maand oktober kunt u de gele frambozen plukken. De vruchten zijn zoet van smaak en zijn zowel direct te consumeren als te verwerken in gerecht of bijvoorbeeld jam. Plaats de struik op een zonnige plek in de tuin. Hoe meer zon, hoe lekkerder de vruchten. Plaats de struik bij een schutting of schuur of span draden tussen twee palen, zodat de twijgen omhoog kunnen blijven staan. De struik kan dit namelijk niet zelf, de twijgen zijn daar te zwaar voor.

Lees meer
De gele herfstframboos is niet moeilijk te onderhouden en hoeft dan ook maar eens per jaar gesnoeid te worden. Snoei na de oogst de takken helemaal terug. De herfst-/ winterframbozen geven, in tegenstelling tot zomerframbozen, namelijk vruchten op één jarig hout. Hierdoor kunnen de takken verwijderd worden, er zullen anders geen frambozen aan de struik komen. In het voorjaar, vóór de struik in bloei staat, kunt u mest geven om zo de struik van voedingstoffen te voorzien om goed te kunnen groeien.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de Fallgold struik structureel water nodig. Geef water wanneer het langer dat een week droog geweest is. Geef echter geen water tijdens een vorst periode. Wanneer het warm én droog is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerst jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens droge en warme perioden.
Lees meer
De Fallgold frambozenstruik staat het liefst op een zonnige en beschutte plek tegen bijvoorbeeld een muur op schutting. De plant heeft geleiding nodig, van bijvoorbeeld touw of een schutting, om zijn twijgen omhoog te kunnen houden. Graaf voor het aanplanten een gat dat iets dieper en breder is dan de wortels van de struik. Maak de grond goed los. Gebruik Vivimus Fruit, een bodemverbeterend middel, dat de struik de benodigde voedingstoffen geeft. Meng Vivimus met een halve zak aanplantgrond en vul het aanplant gat hiermee op. Druk daarna de grond goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gele herfstframboos Fallgold
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!