Loganbes

Rubus fruticosus Loganberry

v.a.: € 5,75

Formaat
Stamomtrek 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte
Juli 2023
€ 5,75
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Logan bes is een kruising tussen een framboos en braam en is daardoor een erg bijzondere plant. Deze struik heeft heerlijke vruchten met een fijn zure smaak. De bessen zijn heerlijk om zo te eten of te verwerken in bijvoorbeeld sap. De plant is zelfbestuivend en erg onderhoudsvriendelijk. Zo kunt u makkelijk heerlijke vruchten groeien in uw eigen tuin!

Onze voordelen:

De Logan bes (Rubus fruticosus Loganberry) is een bijzondere plant doordat het een kruising tussen framboos en braam is. De Loganbessen zien er uit als bramen, maar zijn iets zwaarder en groter dan reguliere bramen. De bessen hebben een goede, fijn zure smaak. De bessen zijn dan ook erg geschikt voor directe consumptie maar ook om te verwerken in bijvoorbeeld een bowl, sap of gelei. In het vroege voorjaar staat de struik in bloei en zullen kleine bloemetjes aan de plant verschijnen. De bloemen zullen uitgroeien tot bessen die te plukken zijn rond juni/ juli. De Logan is bes is zelfbestuivend, waardoor hij geen andere bestuiver nodig heeft om vruchten te kunnen geven. De plant is gemakkelijk in onderhoud, bladverliezend en winterhard. De Logan bes staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats.

Lees meer

Het onderhouden van de Loganbes is erg gemakkelijk. Het doel is om de struik open te houden zodat hij genoeg licht krijgt voor de bessen om te rijpen. De struik draagt vruchten op 2-jarig hout. Hierdoor kunt u na de pluk de takken die dit jaar vruchten gegeven hebben wegknippen. De Loganbes houdt van een humusrijke, lichte zure grond. Een organische meststof is hiervoor de beste oplossing. Bemest in het voorjaar, voor de bloei.

Lees meer

Vooral in de zomer periode is het belangrijk dat de struik niet uitdroogt. Geef de Logan bes nooit water tijdens vorstperioden. Geef gedurende het eerste jaar na aanplanten water wanneer het een week droog is. Giet het water altijd rustig over de bodem. Wanneer het warm en droog is, geef je twee á drie keer per week water. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens warme en droge perioden.

Lees meer

Graaf een gat dat iets breder en dieper is dan de kluit of wortels van de plant. Meng de uitgegraven grond met Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar geeft de Logan bes de benodigde voedingstoffen om goed te kunnen groeien. Plaats de struik in het aanplant gat en vul het gat op met het mengsel van aarde en Vivimus. Druk de grond stevig aan en geef daarna voldoende water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Loganbes
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat is de plantafstand van de Loganbes?

Voor de plantafstand van de Loganbes adviseren wij 0,5-0,75 mtr. Per strekkende meter adviseren wij 2 planten te plaatsen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!