Rode framboos Ottawa

Rubus idaeus "Ottawa"

v.a.: € 6,50

Formaat
Stamomtrek 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte
€ 6,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Rode framboos Ottawa geeft vrij grote sappige en zoete vruchten. Deze framboos is uitstekend geschikt voor consumptie.

Onze voordelen:

Wie vindt frambozen nou niet lekker? Frambozen zijn lekker sappig en zoet van smaak en worden om die reden lekker uit de hand gegeten. Maar dat niet alleen, ook worden frambozen veelal gebruikt voor desserts of gebakjes. Frambozen bevatten vitamine C en levert ook vele natuurlijke suikers op voor je lichaam. Zo’n fruitboom wil je toch in je tuin, balkon of op je terras? Bomenenzo.nl heeft vele fruitbomen in het assortiment maar deze Rode Framboos Ottawa is eigenlijk wel onmisbaar. De framboos komt van origine voornamelijk uit Griekenland en Italië en is ook nog eens familielid van de braam.

Lees meer

Helaas vindt de natuur de frambozen net zo lekker als wij. Waardoor er kans is dat de frambozen worden opgegeten door een Frambozenkever en/of larven. Deze kever is ongeveer 5mm groot en is lichtbruin van kleur. De kever eet voornamelijk het stuifmeel van de framboos en vreet daarnaast ook nog de jonge blad en de bloemknoppen. De larven eten voornamelijk de bloembodem en verschuilen zich voornamelijk in de grond. Om te kevers te bestrijden kun je in het voorjaar een emmer onder de plant houden. Schudt vervolgens de boom heen en weer en de kevertjes vallen in de emmer. Dit is het moment dat ze eieren leggen en dus ook het moment om ze te bestrijden. Naast de kevers en de larven lusten vogels de frambozen ook erg graag. Zodra het oogsten in zicht komt, moet je de plant goed bedekken, zodat je zelf nog kan genieten van de frambozen.

Lees meer

Net zoals alle andere fruitbomen is ook de Rode Framboos Ottawa erg gehecht aan water. Vooral tijdens het aanplant moment moet de boom voldoende water ontvangen om zich te kunnen wortelen. Dan is droog staan eigenlijk geen optie. Maar naast het voldoende water krijgen moet het water ook weer goed afgevoerd kunnen worden. Hiervoor is wat voorbereiding nodig voor het aanplanten. Zo kun je ervoor kiezen om gaten in de bodem van de pot te maken, of ervoor te zorgen dat er ongeveer 5 centimeter aan stenen op de bodem van de bloembak ligt. Op deze manier kan het overtollige water verdampen zonder dat je Ottawa natte voeten krijgt

Lees meer

Het planten van een Rode Framboos gaat eigenlijk op dezelfde wijze als ieder andere plant. Bepaal vooraf de standplaats, voor een fruitboom is dit voornamelijk een heerlijke zonnige plek waar weinig tot geen wind staat. Zodra je ervoor kiest om dit in pot te doen, heb je een bloempot nodig van minstens 40 centimeter doorsnede zodat de wortelen zich prima kunnen volgroeien. Vul de bloembak dan eerst met een laag stenen en vul de pot vervolgens met aarde. Zorg er wel voor dat de kluit nog wel helemaal onder gedompeld kan worden in de pot en top de boel af met aarde. Duw dit stevig aan en voorzie de boom van een flinke plens water. Wil je de boom in de volle grond zetten? Graaf dan eerst een gat op de plek waar je de boom wilt plaatsen. Zorg ervoor dat het gat diep genoeg is zodat ook daar de kluit volledig in verdwijnt. Vul het gat vervolgens op met aarde en duw net zoals in pot het aarde stevig aan. Tot slot voorzie je de Rode Framboos van een flinke scheut water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode framboos Ottawa
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Zitten er doorns aan deze framboos?

Aan de takken van de 'Ottawa' groeien hier en daar kleine stekels.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!