Ginkgo Biloba
vragen? 0344 22 81 00

Ginkgo Biloba (Japanse Notenboom) kopen

De GInkgo Biloba, of Japanse Notenboom, is een unieke boomsoort met kenmerkende waaiervormige bladeren. Deze schitterende boom dateert uit de prehistorie en is de oudste (levende) boomsoort.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Ginkgo Biloba boom kopen

De Ginkgo Biloba, of Japanse Notenboom, is een schitterende boom met kenmerkende waaiervormige bladeren. Deze bijzonder mooie bladeren hebben een frisgroene kleur. In de herfst verkleuren ze naar een opvallende goudgele tint. De Ginkgo Biloba is de oudste (levende) boomsoort, hij wordt dan ook een ‘levend fossiel’ genoemd. Ook staat hij onder de Japanse bevolking bekend als symbool voor hoop, omdat deze Ginkgo Biloba de enige boom is die de impact van de atoombom in Hiroshima heeft overleefd. Het is een ontzettend mooie en zéér sterke boom, die ook nog eens weinig onderhoud vergt. Wij verkopen deze Japanse Notenboom als hoogstam, bolboom (Ginkgo Biloba ‘Mariken’), en als dakboom.

Wilt u een prachtig stukje prehistorie in uw tuin? U kunt de Ginkgo Biloba makkelijk en snel online kopen, of kom de verschillende soorten eerst eens bekijken in onze kwekerij!

Japanse Notenboom verzorgen

De Ginkgo Biloba verzorging is zeer eenvoudig. Deze prehistorische boom is van nature zeer sterk en kan onder veel omstandigheden goed groeien. Hij heeft een bijzonder hoge weerstand tegen ziektes, plagen, schimmels en luchtvervuiling. Hierdoor wordt de Japanse Notenboom vaak aangeplant in grotere steden. Qua verzorging is het vooral belangrijk om deze boom vlak na aanplanting regelmatig te voorzien van water. Het kan een paar maanden duren voordat hij goed geworteld is. Zodra de Ginkgo Biloba goed heeft kunnen ‘wortelen’ kan hij zichzelf grotendeels voorzien van water.

Ginkgo Biloba bemesten
De Ginkgo Biloba is van nature al zeer sterk, maar alsnog adviseren wij om hem één keer per jaar te voorzien van organische mest. Het gebruik van mest stimuleert zijn groei en bloei (bloeit pas na ongeveer 20 jaar), en behoudt zijn goede weerstand.

Ginkgo Biloba snoeien

Het snoeien van de Japanse Notenboom is vooral belangrijk in zijn jonge jaren. Snoei de jonge Ginkgo Biloba het liefst begin maart, voordat de echte groei van de boom begint. Deze jaarlijkse snoeibeurt bestaat vooral uit het verwijderen van kruisende (probleem)takken, en uiteraard voor het behoudt van zijn mooie vorm. Bij de hoogstam variant doet u dit door middel van ‘opkronen’. Op de aparte productpagina van de hoogstam Ginkgo Biloba leest u hier meer informatie over. Japanse Notenbomen die al wat ouder zijn hoeft u niet meer te snoeien.

Japanse Notenboom planten

Een Ginkgo Biloba planten is eenvoudig, omdat hij zeer makkelijk te plaatsen is. Hij groeit goed op allerlei verschillende bodems, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Toch dragen de juiste standplaats- en grondsoort uiteraard wel bij aan een gezonde groei. Kies daarom het liefst voor een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw), in een licht-vochtige bodem. Om zeker te zijn van de beste start voor uw Ginkgo Biloba, kunt u tijdens het aanplanten dan ook gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze grond kunt u mengen met uw huidige tuingrond, om zo een voedzamere- en beter vochtdoorlaatbare bodem te creëren.

TIP: Wilt u deze prachtige Japanse Notenboom combineren met wat vaste tuinplanten? Kies bijvoorbeeld voor een combinatie met een Pluimhortensia of Chinees klokje.