Ginkgo Biloba
Oudste (levende) boomsoort met kenmerkende frisgroene, waaiervormige bladeren.
De Ginkgo Biloba of Japanse Notenboom is een unieke boom en daarom de perfecte keuze als je eens iets anders wilt. De karakteristieke, waaiervormige bladeren kleuren in de herfst van frisgroen naar goudgeel en stelen de show in je tuin. Dat de Japanse Notenboom de oudste (levende) boomsoort is, geeft daarnaast wel aan hoe sterk deze topper is!

Ginkgo Biloba

Van hoog naar laag sorteren

Ginkgo Biloba

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Ginkgo Biloba boom kopen

De Ginkgo Biloba, of Japanse Notenboom, is een schitterende boom met kenmerkende waaiervormige bladeren. Deze bijzonder mooie, waaiervormige bladeren hebben een frisgroene kleur. In de herfst verkleuren de waaiervormige bladeren naar een opvallende goudgele tint. Nadat het waaiervormige blad in de herfst verkleurd, zal het van de boom afvallen. De Ginkgo Biloba Japanse Notenboom is dan ook een bladverliezende boom soort. Bij BomenEnzo hebben wij de prachtige Ginkgo Biloba Mariken, de Gingko dakvorm en de gewone Ginkgo Biloba Japanse Notenboom. De Ginkgo Biloba Mariken is een compacte Japanse Notenboom met een lichtgroen waaiervormig blad. Het waaiervormige blad is van veel sierwaarde. Dankzij de compacte groei past de Ginkgo Biloba Mariken ook goed in kleine tuinen.

De Ginkgo Biloba Japanse notenboom is de oudste (levende) boomsoort, hij wordt dan ook een ‘levend fossiel’ genoemd. Ook staat hij onder de Japanse bevolking bekend als symbool voor hoop, omdat deze Ginkgo Biloba de enige boom is die de impact van de atoombom in Hiroshima heeft overleefd. Afkomstig uit China wordt er ook gelooft dat de bladeren van de Ginkgo Biloba een werkzame stof hebben met een genezende kracht voor verschillende ziektes. De stam van de Japanse Notenboom Ginkgo Biloba is grijsbruin en wordt later diep gegroefd. De ‘vruchten’ van de Japanse Notenboom zijn eigenlijk zaden, maar oogt meer als een vrucht. De zaden van de Japanse Notenboom Ginkgo Biloba zijn abrikoosvormig met een zilveren gloed. De inhoud van de zaden heet Ginnan, wat in China en Japan een echte delicatesse is en waaraan heilzame werkingen worden toegeschreven.

De Ginkgo Biloba Japanse Notenboom is een ontzettend mooie en zéér sterke boom, die ook nog eens weinig onderhoud vergt. Wij verkopen deze Japanse Notenboom als hoogstam, bolboom (Ginkgo Biloba Mariken), en als dakboom. Het levensfossiel is een bladverliezende boom soort en blijft dus niet het hele jaar door groen.

Wil je een prachtig stukje prehistorie in de tuin? Dan kun je zeker de Japanse Notenboom kopen. De boom kan zowel in kleine tuinen als grote tuinen goed gedijen. Je kunt de Ginkgo Biloba makkelijk en snel online kopen, of kom de verschillende soorten eerst eens bekijken in onze kwekerij! Bekijk alle bomen, zoals een meerstammige boom, groenblijvende boom, exotische planten of andere vaste planten en bomen gewoon online via onze webshop. Wij hebben zowel bomen voor kleine tuinen als (middel) grote tuinen.  Alle bomen en vaste planten zijn van goede kwaliteit en komen van onze kwekerij.

Tip: Bekijk ook eens de Japanse Esdoorns. Japanse esdoorn zijn ook zeker een verrijking van jouw tuin met veel sierwaarde!

De Japanse Notenboom Kopen bij bomenenzo.nl

De Japanse Notenboom Ginkgo Biloba online kopen bij Bomenenzo.nl doe je tegen een scherpe prijs! De Ginkgo Biloba Japanse Notenboom is één van de bijzondere bomen uit de kwekerij. Bij Bomenenzo verkopen wij de Japanse Notenboom als hoogstam boom, bolboom (Ginkgo Biloba Mariken), en als dakboom. Ook hebben wij een ruim assortiment met vaste planten zoals, planten op stam, groenblijvende bomen, meerstammige bomen en nog vele andere bijzonder bomen en planten! Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze exotische planten en andere bijzondere bomen. Bekijk alle bomen en planten online via onze webshop. Tijdens het afrekenen in onze webshop kies je gemakkelijk een betaalmethode naar keuze uit. De meeste bomen en vaste planten zijn direct leverbaar uit eigen kwekerij. Hierdoor ben je verzekerd van een snelle bezorging. Het maakt niet uit waar je woont: wij bezorgen namelijk door heel Nederland en België. Je kunt de planten gemakkelijk online kopen maar ook eerst zelf bekijken. Bij een bestelling vanaf 300 euro krijg je gratis bezorging. Wil je liever onze bomen en planten van hoge kwaliteit in het echt zien? Dat kan! Je bent van harte welkom bij onze kwekerij. Bekijk alle bomen en planten van maandag tot en met zaterdag op onze kwekerij in Lienden, waar ons vriendelijke personeel je graag verder helpt. De kwekerij is goed bereikbaar vanaf de snelweg A15.

Japanse Notenboom verzorgen

Ga je de Japanse Notenboom kopen? Dan is het belangrijk dat je weet hoe deze verzorgt moet worden. De Ginkgo Biloba verzorging is zeer eenvoudig. Deze prehistorische boom is van nature zeer sterk en kan onder veel omstandigheden goed groeien. De Ginkgo biloba Japanse notenboom heeft een bijzonder hoge weerstand tegen ziektes, plagen, schimmels en luchtvervuiling. Hierdoor wordt de Japanse Notenboom vaak aangeplant in grotere steden. De boom staat het liefst op een half schaduw of zonnige standplaats en verdraagt verharding goed. Qua verzorging is het vooral belangrijk om deze boom vlak na aanplanting regelmatig te voorzien van water. Het kan een paar maanden duren voordat hij goed geworteld is. Zodra de Ginkgo Biloba goed heeft kunnen ‘wortelen’ kan hij zichzelf grotendeels voorzien van water. De prachtige waaiervormige bladeren zijn groen van kleur en in de herfst verkleur het waaiervormige blad goudgeel. De bladeren vallen uit doordat de Japanse notenboom Gingo Biloba geen wintergroene boom is. Dit is dus een normaal, gezond proces voor De Ginkgo Biloba Japanse Notenboom. De Japanse Notenboom Gingo Biloba en al onze andere planten zijn van goede kwaliteit en kun je gemakkelijk online kopen.

Ginkgo Biloba bemesten

De Ginkgo Biloba is van nature al zeer sterk, maar alsnog adviseren wij om de boom één keer per jaar te voorzien van organische mest. Het gebruik van mest stimuleert de groei en bloei (bloeit pas na ongeveer 20 jaar), en behoudt de goede weerstand van de Japanse notenboom Ginkgo Biloba.

Ginkgo Biloba snoeien

Het snoeien van de Japanse Notenboom is vooral belangrijk in zijn jonge jaren. Snoei de jonge Japanse Notenboom Ginkgo Biloba het liefst begin maart, voordat de echte groei van de boom begint. Deze jaarlijkse snoeibeurt voor De Ginkgo Biloba Japanse Notenboom bestaat vooral uit het verwijderen van kruisende (probleem)takken, en uiteraard voor het behoudt van zijn mooie vorm. Bij de hoogstam Japanse Notenboom Ginkgo Biloba variant doe je dit door middel van ‘opkronen’. Op de aparte productpagina van de hoogstam Ginkgo Biloba lees je hier meer informatie over. Japanse Notenbomen die al wat ouder zijn hoef je niet meer te snoeien. De stam is grijsbruin en later diep gegroefd. Dit is een natuurlijk proces en hoort bij deze boom.

Japanse Notenboom planten

De Japanse Notenboom is dan wel afkomstig uit China en Japan, maar kan ook zeker in het Nederlandse klimaat goed gedijen. Een Ginkgo Biloba planten is goed te doen, omdat hij zeer makkelijk te plaatsen is. De Ginkgo Biloba Japanse Notenboom groeit goed op allerlei verschillende bodems, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Wanneer je de boom plant is het belangrijk om de juiste plek uit te zoeken. De juiste standplaats- en grondsoort dragen uiteraard wel bij aan een gezonde groei van De Ginkgo Biloba Japanse Notenboom. Kies daarom het liefst voor een plek in de volle zon of half zon (=half schaduw), in een licht-vochtige bodem. Om zeker te zijn van de beste start voor de Japanse Notenboom Ginkgo Biloba, kun je tijdens het aanplanten dan ook gebruik maken van speciale aanplant grond. Wanneer je de boom plant is het belangrijk om een ruim gat te graven, waar de kluit van de Ginkgo Biloba Japanse Notenboom goed in past. Plaats de boom in het gat en vul deze aan met de uitgegraven grond. Deze grond kun je mengen met de huidige tuingrond, om zo een voedzamere- en beter vochtdoorlaatbare bodem te creëren.

TIP: Wil je deze prachtige Japanse Notenboom combineren met wat vaste tuinplanten of planten op stam? Kies bijvoorbeeld voor een combinatie met een Pluimhortensia of Chinees klokje.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00