Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Kastanjeboom
vragen? 0344 22 81 00

Kastanjeboom

De Kastanjeboom is een prachtige boom die vaak heerlijke, eetbare noten geeft. Vooral in de omgeving van de Middellandse Zee worden deze kastanjes gevonden. Ook is er de kastanjeboom zonder kastanjes. Bij Bomenenzo.nl vindt u verschillende soorten bomen met hun eigen eigenschappen. Hoe dan ook: de kastanjeboom is een echte toevoeging aan uw tuin.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Kastanjeboom kopen:

Kastanjebomen zijn een aanwinst in uw tuin. Niet alleen ziet de boom er mooi uit, ook geven sommige soorten heerlijke noten. De kastanje eten kan dan in het najaar gedaan worden. De kastanjeboom in de herfst geeft laat namelijk zijn vruchten vallen. Er zijn verschillende soorten kastanjebomen te vinden. Zo is er de Tamme Kastanje, oftewel Castanea Sativa. Deze kan wel 400 jaar oud worden en een hoogte bereiken van 15 tot 30 meter. Hiermee is het de perfecte boom voor de grote tuin. De dichte, volle kroon maakt van deze boom een mooie eyecatcher in uw tuin. De Tamme Kastanjeboom geeft eetbare vruchten af. De Dubbelbloemige Paardenkastanje, Aesculus Hippocastanum Baumannii, is een soort die geen vruchten draagt. Deze boom wordt ongeveer 15 meter hoog en de kastanjeboom in bloei kenmerkt zich door opvallende wit/rode bloemen. De bloemen steken erg mooi af tegen het handvormige, donkergroene kastanjeboom blad. De Rode Kastanje, Aesculus Carnea Briotii, bereikt een hoogte van circa 15 meter en heeft een ronde tot brede, piramidevormige kroon. De bloemen komen tevoorschijn in mei en staan in opstaande pluimen. De prachtige bloemen zijn donkerrood van kleur en hebben een hoge sierwaarde in uw tuin. De Rode Kastanje geeft geen vruchten. Kies een optie die in uw tuin past en bestel de boom bij Bomenenzo.nl.

Kastanjeboom kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste kastanjeboom kopen doet u online bij kwekerij Bomenenzo.nl. U bent van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Neem contact met ons op om te weten of de kastanjeboom te zien is bij ons. Bij Bomenenzo.nl vindt u de Castanea Sativa, de Aesculus Hippocastanum Baumannii en de Aesculus Carnea Briotii. Naast deze prachtige bomen vindt u in ons assortiment ook diverse soorten vaste planten, groenblijvende bomen, planten op stam, Japanse Esdoorns, diverse soorten bijen en nectarplanten en exotische planten. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek ons ruime assortiment. U geniet van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro en bent bij ons verzekerd van een veilige betaling.

Kastanjeboom verzorgen:

De kastanjeboom groeit en bloeit het beste op een warme en zonnige standplaats. De kastanjeboom in bloei is een prachtig gezicht en begint in de maand mei. De bodem maakt voor deze boom niet veel uit, als het water maar wel goed doorlatend is. De kastanjeboom heeft geen mest nodig.

Kastanjeboom snoeien:

De jonge kastanjeboom kunt u opkronen. Hiermee zorgt u ervoor dat de boom een kale stam krijgt. De beste tijd voor de kastanjeboom snoeien is in de zomermaanden, het liefst in juli. De kastanjeboom snoeien kunt u beter niet tijdens vorst doen. Als de boom eenmaal volwassen is, hoeft u deze niet meer te snoeien, behalve als je de kastanjeboom klein houden wil. 

Kastanjeboom planten:

Kastanjebomen kunnen erg oud worden. Kijk daarom goed naar de plek waar u deze boom plant. Een kastanjeboom groeit niet snel, maar kan wel erg breed en hoog worden. Let er daarom goed op dat de jonge kastanjeboom voldoende ruimte heeft om te groeien. Kastanjes groeien op vrijwel elke grond, maar prefereren een vocht doorlatende bodem. Daarnaast houden deze bomen van een warme plek in de volle zon. 

In ons assortiment vindt u de Tamme Kastanjeboom Castanea Sativa, de Aesculus Hippocastanum Baumannii en de Aesculus Carnea Briotii. Kies een optie die in uw tuin past en bestel de kastanjeboom bij Bomenenzo.nl. Naast deze prachtige bomen vindt u in ons assortiment ook diverse soorten vaste planten, groenblijvende bomen, planten op stam, Japanse Esdoorns, diverse soorten bijen en nectarplanten en exotische planten. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek ons ruime assortiment. U geniet van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro en bent bij ons verzekerd van een veilige betaling.