Kastanjeboom
Bijzonder mooie handvormige bladeren, prachtige bloempluimen en heerlijke noten.
Kastanjebomen zijn om verschillende redenen ontzettend geliefd. Deze grote bomen hebben een aantrekkelijke groeivorm, schitterende bloemen én (sommige soorten) kunnen de welbekende kastanjes geven.
Kastanjeboom
Van hoog naar laag sorteren
Kastanjeboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Kastanjeboom kopen:

Kastanjebomen zijn een aanwinst voor je tuin. Niet alleen ziet de boom er mooi uit, ook geven sommige soorten heerlijke noten. Kastanjes eten kan dan in het najaar gedaan worden. De kastanjeboom laat in de herfst namelijk zijn vruchten vallen. Er zijn verschillende soorten kastanjebomen te vinden. Zo is er de Tamme Kastanje, oftewel Castanea Sativa. Deze kan wel 400 jaar oud worden en een hoogte bereiken van 15 tot 20 meter. Hiermee is het de perfecte boom voor de grote tuin. De dichte, volle kroon maakt van deze boom een mooie eyecatcher in je tuin. De Tamme Kastanjeboom geeft eetbare vruchten af. De Dubbelbloemige Paardenkastanje, Aesculus Hippocastanum Baumannii, is een soort die geen vruchten draagt. Deze boom wordt ongeveer 15 meter hoog en de kastanjeboom in bloei kenmerkt zich door opvallende witte bloemen. De bloemen steken erg mooi af tegen het handvormige, donkergroene kastanjeboom blad. De Rode Kastanje, Aesculus Carnea Briotii, bereikt een hoogte van circa 15 meter en heeft een ronde tot brede, piramidevormige kroon. De bloemen komen tevoorschijn in mei en staan in opstaande pluimen. De prachtige bloemen zijn donkerrood van kleur en hebben een hoge sierwaarde in uw tuin. De Rode Kastanje geeft vruchten. Kies een optie die in je tuin past en bestel de boom bij Bomenenzo.nl.

Kastanjeboom kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste kastanjeboom kopen doe je online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je bent van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Neem contact met ons op om te weten of de kastanjeboom te zien is bij ons. Bij Bomenenzo.nl vind je de Castanea Sativa, de Aesculus Hippocastanum Baumannii en de Aesculus Carnea Briotii. Naast deze prachtige bomen vind je in ons assortiment ook diverse soorten vaste planten, groenblijvende bomen, planten op stam, Japanse Esdoorns, diverse soorten bijen en nectarplanten en exotische planten. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek ons ruime assortiment. Je geniet van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro en bent bij ons verzekerd van een veilige betaling.

Kastanjeboom verzorgen:

De kastanjeboom groeit en bloeit het beste op een warme en zonnige standplaats. De kastanjeboom in bloei is een prachtig gezicht en begint in de maand mei. De bodem maakt voor deze boom niet veel uit, als het water maar wel goed doorlatend is. De kastanjeboom heeft geen mest nodig.

Kastanjeboom snoeien:

De jonge kastanjeboom kun je opkronen. Hiermee zorg je ervoor dat de boom een kale stam krijgt. De beste tijd voor de kastanjeboom snoeien is in de zomermaanden, het liefst in juli. De kastanjeboom snoeien kun je beter niet tijdens vorst doen. Als de boom eenmaal volwassen is, hoeft deze niet meer te gesnoeid te worden, behalve als je de kastanjeboom klein houden wil. 

Kastanjeboom planten:

Kastanjebomen kunnen erg oud worden. Kijk daarom goed naar de plek waar je deze boom plant. Een kastanjeboom groeit niet snel, maar kan wel erg breed en hoog worden. Let er daarom goed op dat de jonge kastanjeboom voldoende ruimte heeft om te groeien. Kastanjes groeien op vrijwel elke grond, maar prefereren een vocht doorlatende bodem. Daarnaast houden deze bomen van een warme plek in de volle zon. 

In ons assortiment vind je de Tamme Kastanjeboom Castanea Sativa, de Aesculus Hippocastanum Baumannii en de Aesculus Carnea Briotii. Kies een optie die in de tuin past en bestel de kastanjeboom bij Bomenenzo.nl.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00