Dubbelbloemige Paardenkastanje

Aesculus hippocastanum Baumannii

v.a.: € 95,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaalhoogte 200-250cm
€ 95,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 145,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Dubbelbloemige Paardenkastanje heeft een bijzonder mooi gevormde kroon. Zijn kroon is breed en dicht vertakt, dit geeft een heerlijke schaduw plaats. Bovendien geniet u in mei en juni van prachtig gevulde witte bloempluimen.

 

Onze voordelen:

Dubbelbloemige Paardenkastanje kopen

De Aesculus hippocastanum ‘Baumannii’, beter bekend als Dubbelbloemige Paardenkastanje, is een bijzonder mooie boom met een opvallend mooi gevormde kroon. Zijn brede en dichte kroon zorgt ook voor een heerlijke schaduw. In mei en juni bloeit hij rijkelijk met grote gevulde witte bloempluimen. De Baumannii draagt geen vruchten, dit maakt hem zeer geschikt voor de aanplant langs straten en lanen. Zijn bladeren zijn handvormig en donkergroen van kleur. Een groot voordeel van deze Baumannii is dat hij op vrijwel alle plaatsen goed kan groeien. Met een volwassen hoogte van ongeveer 20 meter is hij vooral geschikt voor de grotere tuinen (of in een park).

Heeft u interesse in deze prachtig gevormde boom? U kunt de Dubbelbloemige Paardenkastanje makkelijk en snel online kopen, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Dubbelbloemige Paardenkastanje verzorgen

Een Dubbelbloemige Paardenkastanje heeft geen bijzondere vereisten betreft de verzorging. Zolang uw boom voldoende water en voeding tot zijn beschikking heeft, zal hij goed kunnen groeien! Vooral het eerste groeijaar (na aanplant) zult u uw boom zelf moeten voorzien van water, daarna alleen nog maar in droge perioden. Om de groei én bloei van uw Paardenkastanje te stimuleren, raden wij het ook aan om hem jaarlijks te voorzien van wat organische mest. Bemesten kunt u het beste doen in het voorjaar, dan kan uw boom vol nieuwe energie gaan groeien en bloeien!

Dubbelbloemige Paardenkastanje snoeien

Het snoeien van uw Paardenkastanje is belangrijk om de boom mooi en vitaal te houden. Houd er wel rekening mee dat u bij deze boom nooit te grote 'snoeiwonden' maakt. Het zachte hout van de kastanje groeit maar heel langzaam dicht, en kan bij te grote wonden dus gaan inrotten. Beperk de snoei tot het verwijderen van zieke, dode of kruisende takken. De snoei van uw Paardenkastanje kunt u het beste in de winter laten plaatsvinden, dan is de boom in rust. Snoei het liefst nog vóór de jaarwisseling, anders loopt u het risico dat uw Kastanje last kan krijgen van 'bloeden'.
Lees meer

Dubbelbloemige Paardenkastanje water geven

Om uw Paardenkastanje goed te laten groeien is het belangrijk om hem, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water te geven. Geef hem iedere week één volle emmer water. Als het een bepaalde week veel heeft geregend, kunt u gerust een keertje overslaan. Na het eerste jaar hoeft u alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte.
Lees meer

Dubbelbloemige Paardenkastanje planten

Een prettig voordeel van een Paardenkastanje, is dat ze in vrijwel alle grondsoorten kunnen groeien. Uiteraard is het wel belangrijk dat uw grond goed vocht kan afvoeren én ook genoeg voedingsstoffen bevat. Om zeker te weten dat uw tuingrond hieraan voldoet, raden wij het u aan om gebruik te maken van aanplant grond tijdens de aanplant. Dit is een échte bodemverbeteraar, die uw grond luchtiger én voedzamer maakt. De Baumannii is een steriele Paardenkastanje, hiermee bedoelen we dat hij géén vruchten zal dragen. Dit maakt de Dubbelbloemige Paardenkastanje ook een prima keuze om bijvoorbeeld langs uw straat of laan te planten. Kies voor deze schitterende bloeier het liefst een zonnige standplek uit.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dubbelbloemige Paardenkastanje
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!