Rode Paardenkastanje

Aesculus carnea 'Briotii'

v.a.: € 137,50

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm
Herfst 2024
€ 137,50
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm
Herfst 2024
€ 185,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De rode Paardenkastanje is zeer geliefd door zijn bijzonder mooie bloesem. In mei verschijnen zijn grote opvallende rozerode bloempluimen. Deze vrij grote (en brede) boom heeft een mooie vorm en komt het beste tot zijn recht als solitaire boom.

 

Onze voordelen:

Rode Paardenkastanje kopen

De Aesculus x carnea ‘Briotii’, beter bekend als rode Paardenkastanje, is een geliefde boom met bijzonder mooie bloesem. In mei groeien de takken vol met grote opvallende rozerode bloempluimen. De bladeren zijn vrij groot en donkergroen van kleur. Het is een vrij grote boom met een volwassen hoogte tussen de 15 en 20 meter. Door zijn brede en ronde kroon, vrij grote hoogte en schitterende bloei, is de rode Kastanje ook prachtig om solitair aan te planten. Bovendien groeit deze geliefde boomsoort in vrijwel alle grondsoorten en is hij bijzonder waardevol voor bijen, vlinders, kleine zoogdieren en vogels!

Bent u ook zo gecharmeerd van deze geliefde boomsoort? U kunt de rode Paardenkastanje makkelijk en snel online kopen, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Rode Paardenkastanje verzorgen

De rode Paardenkastanje is een makkelijke boom, die vrijwel overal goed kan groeien. Zorg dat hij voldoende (grond)water tot zijn beschikking heeft en voorzie hem jaarlijks van wat organische mest. Het is bij deze boomsoort wel belangrijk om te weten dat hij gevoelig is voor de kastanjebloedingsziekte.

Rode Paardenkastanje snoeien

Uw Paardenkastanje heeft geen bijzondere vereisten betreft de snoei. Probeer de snoei altijd 'licht' te houden, dus geen grote stukken. Grote snoeiwonden kunt u beter voorkomen, kastanje hout is namelijk erg zacht en groeit maar heel langzaam dicht. Zo loopt u de kans dat het hout gaat inrotten. Probeer uw jaarlijkse snoeibeurt te beperken tot het verwijderen van zieke, dode of kruisende takken. Als u gaat snoeien, doe dit dan het liefst voor de jaarwisseling, de sapstroom van een Kastanje komt namelijk al vroeg op gang.
Lees meer

Rode Paardenkastanje water geven

Vooral het eerste jaar (na aanplant) is het belangrijk om uw rode Paardenkastanje regelmatig van water te blijven voorzien. Deze tijd hebben de wortels nodig om goed te kunnen wortelen en om uiteindelijk zelf bij het grondwater te kunnen komen. Geef hem iedere week één volle emmer water. Mocht het erg heet zijn buiten, geef hem dan gerust 2 à 3x per week water. Na het eerste groei-jaar hoeft u alleen nog water te geven bij langdurige warmte en/of droogte.
Lees meer

Rode Paardenkastanje planten

Een Kastanje is vrij makkelijk aan te planten. Hij groeit in alle grondsoorten, maar geeft wel de voorkeur aan bodems die niet te droog zijn. Een Kastanje verdraagt verharding, dit maakt hem ook zeer geschikt als laanboom. Om uw boom de best mogelijke start te geven kunt u speciale aanplant grond toevoegen aan uw huidige tuingrond. Deze bodemverbeteraar maakt uw bodem luchtiger én voedzamer. Qua standplaats gedijt een rode Paardenkastanje het best op een zonnige plek.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode Paardenkastanje
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Geeft deze ook vruchten?

Ja

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!