Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Kiwiplant
vragen? 0344 22 81 00

Kiwiplant kopen direct uit eigen kwekerij

Met een kiwiplant in uw tuin heeft u een prachtige plant staan én geniet u van de heerlijke vruchten uit eigen tuin. De verschillende kiwiplanten kunt u laten bezorgen of kopen op onze kwekerij. De kiwiplant is er mannelijk en vrouwelijk. Nu hebben wij ook de onzijdige soorten die zelfbestuivend zijn en vrucht geven. Aanbevolen soorten: Zelfbestuivende Jenny, mini kiwi Issai en de bijzondere Ken's Red.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Kiwiplant kopen:

Er zijn diverse soorten kiwi’s waarvan er enkele zelfbestuivend zijn. Andere soorten zijn of mannelijk of vrouwelijk. Vrouwelijke vruchten zijn vruchtdragend, maar hebben voor het bestuiven de mannelijke bestuiver nodig. De zelfbestuivende soorten (de Jenny en Issai) zijn zowel mannelijke en vrouwelijke planten en hebben niet per se een mannelijke bestuiver nodig. Met een bestuiver erbij geven ze over het algemeen wel grotere, dikkere vruchten en meer oogstzekerheid. De mannelijke soort die wij verkopen is de Actinidia Deliciosa Atlas. De vrouwelijke rassen variant is de Actinidia Deliciosa Hayward. De zelfbestuivende kiwi soorten in ons assortiment zijn de Actinia Deliciosa Jenny en de mini kiwi Actinidia Arguta Issai.

Kiwiplant kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste kiwiplanten kopen doet u eenvoudig en snel online bij de kwekerij Bomenenzo.nl. U vindt onze kwekerij in Lienden, in Betuwe. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen, vragen te stellen en om advies te vragen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten kiwiplanten, zoals Actinidia Deliciosa kiwi Hayward, de zelfbestuivende kiwi Actinidia Arguta Issai, de Actinidia Jenny en de Dak Kiwi. Bekijk alle soorten snel online.

Kiwiplant verzorgen:

De kiwiplant staat bij voorkeur graag in de volle zon en heeft ruimte om zich heen nodig. De plant kan namelijk een hoogte van 4 meter bereiken en groeit snel, vooral in het begin. Houd daarom een plantafstand aan van minimaal 5 meter. De kiwi geeft na 1 à 2 jaar vrucht en de plant is winterhard. Een voedzame en goed doorlatende grond is optimaal voor de kiwi. Geef na de aanplanting wat mest en water aan de kiwi. Ook tijdens droge periodes is af en toe water geven geen overbodige luxe.

Kiwiplant snoeien:

Het beste kan de kiwi omhoog geleid worden zodat de vruchtdragende takken naar beneden hangen. Jonge kiwiplanten groeien de eerste jaren vooral omhoog en maken veel takken aan. Dit komt de kiwiplant niet ten goede. Wanneer de planten eenmaal op hoogte zijn, kunnen ze gesnoeid worden. Dat kan het beste gedaan worden in de maanden december en januari. De vruchten groeien voornamelijk aan scheuten op de 1-jarige takken. Het oudere hout kan dus weggesnoeid worden (3-jarig en ouder). Wel is het belangrijk enkele stevige takken te behouden en te leiden, waardoor de plant een sterk gestel krijgt. Door in de zomer na de vruchtzetting te snoeien wordt de groei verminderd. Het bevordert echter de groei van kort/zwak vruchthout dat vervolgens leidt tot meer vrucht. Overtollige en vruchtloze scheuten kunnen probleemloos weggesnoeid worden. 

Kiwiplant planten:

Plant de kiwi bij voorkeur op een beschutte plaats in de volle zon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plek tegen de schutting of een muur. De kiwiplant doet het goed in een voedzame en goed doorlatende grond. Bij het kiwi planten is het belangrijk dat u de grond los maakt en wat verse potgrond toevoegt. 

Er zijn verschillende soorten kiwiplanten bij de kwekerij Bomenenzo, zoals de vrouwelijke Actinidia Deliciosa kiwi Hayward, de zelfbestuivende kiwi Actinidia Arguta Issai, de Actinidia Jenny en de Dak Kiwi. Bekijk alle soorten snel online.