Kiwiplant
Prachtige planten met een rijke oogst.
Kiwi’s uit eigen tuin: dat hoor je misschien niet zo vaak, maar het kan weldegelijk! Met een kiwiplant geniet je van prachtige bloesem in het voorjaar en na een paar jaar van kiwi’s. Deze zijn niet alleen heerlijk, maar zorgen ook voor een vrolijk plaatje en exotische sfeer in de tuin. Van de klim- of slingerplant bestaan mannelijke en vrouwelijke soorten, maar ook zelfbestuivende onzijdige soorten.

Kiwiplant

Van hoog naar laag sorteren

Kiwiplant

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Kiwiplant kopen:

Er zijn diverse soorten kiwi’s waarvan er enkele zelfbestuivend zijn. Andere soorten zijn of mannelijk of vrouwelijk. Vrouwelijke vruchten zijn vruchtdragend, maar hebben voor het bestuiven de mannelijke bestuiver nodig. De zelfbestuivende soorten (de Jenny en Issai) zijn zowel mannelijke en vrouwelijke planten en hebben niet per se een mannelijke bestuiver nodig. Met een bestuiver erbij geven ze over het algemeen wel grotere, dikkere vruchten en meer oogstzekerheid. De mannelijke soort die wij verkopen is de Actinidia Deliciosa Atlas. De vrouwelijke rassen variant is de Actinidia Deliciosa Hayward. De zelfbestuivende kiwi soorten in ons assortiment zijn de Actinia Deliciosa Jenny en de mini kiwi Actinidia Arguta Issai.

 

Kiwiplant kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste kiwiplanten kopen doe je eenvoudig en snel online bij de kwekerij Bomenenzo.nl. Je vindt onze kwekerij in Lienden, in Betuwe en bent van harte welkom om een kijkje te nemen, vragen te stellen en om advies te vragen. In ons assortiment vind je verschillende soorten kiwiplanten, zoals Actinidia Deliciosa kiwi Hayward, de zelfbestuivende kiwi Actinidia Arguta Issai, de Actinidia Jenny en de Dak Kiwi. Bekijk alle soorten snel online.

 

Kiwiplant verzorgen:

De kiwiplant staat bij voorkeur graag in de volle zon en heeft ruimte om zich heen nodig. De plant kan namelijk een hoogte van 4 meter bereiken en groeit snel, vooral in het begin. Houd daarom een plantafstand aan van minimaal 5 meter. De kiwi geeft na 1 à 2 jaar vrucht en de plant is winterhard. Een voedzame en goed doorlatende grond is optimaal voor de kiwi. Geef na de aanplanting wat mest en water aan de kiwi. Ook tijdens droge periodes is af en toe water geven geen overbodige luxe.

 

Kiwiplant snoeien:

Het beste kan de kiwi omhoog geleid worden zodat de vruchtdragende takken naar beneden hangen. Jonge kiwiplanten groeien de eerste jaren vooral omhoog en maken veel takken aan. Dit komt de kiwiplant niet ten goede. Wanneer de planten eenmaal op hoogte zijn, kunnen ze gesnoeid worden. Dat kan het beste gedaan worden in de maanden december en januari. De vruchten groeien voornamelijk aan scheuten op de 1-jarige takken. Het oudere hout kan dus weggesnoeid worden (3-jarig en ouder). Wel is het belangrijk enkele stevige takken te behouden en te leiden, waardoor de plant een sterk gestel krijgt. Door in de zomer na de vruchtzetting te snoeien wordt de groei verminderd. Het bevordert echter de groei van kort/zwak vruchthout dat vervolgens leidt tot meer vrucht. Overtollige en vruchtloze scheuten kunnen probleemloos weggesnoeid worden. 

 

Kiwiplant planten:

Plant de kiwi bij voorkeur op een beschutte plaats in de volle zon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plek tegen de schutting of een muur. De kiwiplant doet het goed in een voedzame en goed doorlatende grond. Bij het kiwi planten is het belangrijk dat u de grond los maakt en wat verse potgrond toevoegt. 

Er zijn verschillende soorten kiwiplanten bij de kwekerij Bomenenzo, zoals de vrouwelijke Actinidia Deliciosa kiwi Hayward, de zelfbestuivende kiwi Actinidia Arguta Issai, de Actinidia Jenny en de Dak Kiwi. Bekijk alle soorten snel online - planten kopen doe je bij Bomenenzo!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00