Dak Kiwi

Actinidia zelfbestuivend

v.a.: € 350,00

Formaat
Stamomtrek NVT, Stamhoogte 200cm, Totaalhoogte 230-250cm
Op aanvraag
€ 350,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Een Kiwi in dakvorm. In deze bak staan 2 soorten kiwi (mannelijk en vrouwelijk). Het dak heeft een afmeting van 100x100cm. Deze boom wordt geleverd in houten sierbak (afmeting 80x80cm kleur bruin ).

 

Op aanvraag leverbaar.

Onze voordelen:

Lees meer

Dak Kiwi snoeien

Om uw Kiwi boom zo mooi mogelijk te houden adviseren wij hem i.i.g. één keer per jaar te snoeien. Snoei uw Kiwi het liefst in de winter, dan zit uw boom in rust. Als u begint met snoeien is het belangrijk om de (goed vastgebonden) hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. Snoei alleen de zijtakken terug tot op drie knoppen voorbij de laatste vruchtsteel (= de plek waar de kiwi's aan groeien). Verwijder hierbij regelmatig de oude takken, zodat er meer jonge scheuten terugkomen en uw boom dus jong en vitaal blijft.
Lees meer
Geef de eerste maanden na de aanplant regelmatig water. Dit geldt in het bijzonder wanneer u de Kiwi aanplant in het voorjaar of de zomer. De eerste tijd kan uw Dak Kiwi met zijn wortels nog niet bij het grondwater, en is het dus belangrijk dat u hem regelmatig water geeft. Ook kost het laten groeien van de heerlijke vruchten veel energie, dus geef hem gerust een extra slokje water in het voorjaar en de zomer. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtdoorlatend is, zodat er geen water blijft stilstaan.
Lees meer
Onze Dak Kiwi wordt geleverd in een mooie houten sierbak, verplanten is géén must. Wilt u deze Kiwi liever wel in uw tuingrond plaatsen? Volg dan de volgende stappen.

Plant uw Dak Kiwi het liefst op een beschutte, zonnige plek op een vochthoudende, humusrijke bodem.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Dak Kiwi makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Een pot, emmer of plantzak (zwart), moet wel verwijderd worden voor aanplant.

3. Plant de Dak Kiwi op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. Zorg dat alle wortels bedekt zijn. Stamp voorzichtig de grond rond de boom aan. Geef tevens de boom nu water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Dak Kiwi om scheef-waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dak Kiwi
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!