Dak Kiwi

Actinidia zelfbestuivend

v.a.: € 350,00

Formaat
Stamomtrek NVT, Stamhoogte 200cm, Totaalhoogte 230-250cm
Op aanvraag
€ 350,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Met een Dak Kiwi geniet je van drie dingen: schitterende bloesem in het voorjaar, een heerlijke schaduwplek in de zomer, en van smaakvolle kiwi's in het najaar! 

Onze voordelen:

Met een dakboom creëer je een heerlijk schaduwplekje in je tuin of op je terras. De takken van een dakboom zijn horizontaal geleid en gesnoeid en vormen daarom een natuurlijke parasol. Bij Bomenenzo kun je terecht voor diverse soorten. Een bijzondere optie is de Dak Kiwi (Actinidia). Kiwi’s uit eigen tuin, dat hoor je misschien niet zo vaak, maar het kan weldegelijk! In deze sierbak van 80x80 cm staan twee kiwi soorten, een mannelijke en vrouwelijke. Hierdoor is geen extra bestuiver meer nodig. De exotische boom heeft veel zon nodig voor zijn heerlijke vruchten, die in het najaar kunnen worden geplukt. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar zorgen ook voor een vrolijk plaatje in de tuin. Behalve de kiwi’s, geeft de Dak Kiwi in het voorjaar mooie witte bloesem. Verder heeft de zelfbestuivende Actinidia omgekeerd eironde, licht behaarde bladeren, die in de winter van de boom vallen. De kiwiplant is een winterharde exoot, die wel verlangt naar een beschutte, zonnige en warme plek in de tuin. De snelgroeiende slingerplant wordt maximaal 250 cm hoog en kun je zowel in de bak laten als in de volle grond planten.

 

 

 

Lees meer

Om je kiwiboom zo mooi mogelijk te houden, adviseren we deze in ieder geval eens per jaar te snoeien. Het is een harde groeier, die je door middel van snoei netjes houdt. Daarnaast stimuleert het de vruchtdracht. Je snoeit de kiwi het best in de winter, wanneer de boom in ruststand is. Als je een kiwi snoeit terwijl deze al actief is (tussen februari en mei), kan de plant namelijk doodbloeden. Laat bij het snoeien de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust en snoei alleen de zijtakken terug tot op drie knoppen voorbij de laatste vruchtsteel (de plek waar de kiwi’s aan groeien). Verwijder regelmatig oude takken, zodat meer jonge scheuten terugkomen en je Dak Kiwi jong en vitaal blijft. Door middel van mest speciaal voor fruitbomen kun je een goede groei een bloei stimuleren. De Actinidia is winterhard, maar hecht wel veel waarde aan een zonnige, warme en beschutte standplaats. Een jonge kiwi kan extra bescherming gebruiken tijdens een strenge winter.

 

Lees meer

Geef de eerste maanden na de aanplanting regelmatig water. Dit geldt zeker wanneer je de Dakboom Kiwi in het voorjaar of de zomer hebt aangeplant. In de eerste periode kunnen de wortels nog niet bij het grondwater, waardoor jij de boom regelmatig van water moet voorzien. Ook kost het laten groeien van de heerlijke vruchten veel energie, dus geef hem in het voorjaar en de zomer gerust een slokje meer. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is, zodat er geen water blijft stilstaan. Een natte grond is namelijk niet gewenst.

Lees meer

Met de Kiwi Dakboom creëer je een sfeervol schaduwplekje in je tuin of op je terras. We leveren de dakboom in een houten sierbak van 80x80 cm. Je kunt de kiwiboom hier prima in laten staan, verplanten is geen must. Mocht je de kiwi liever in de tuingrond plaatsen, dan is dit ook goed mogelijk. Zorg voor een vochthoudende, goed doorlatende en humusrijke bodem. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor een goede start. Verder is de Actinidia een echte zon- en warmteaanbidder en daarom zoek je het best een zonnige, warme en beschutte standplaats in je tuin uit. Heb je een goede plek gevonden en wil je de kiwiboom in de volle grond planten, graaf dan een ruim plantgat, waar het wortelgestel of de kluit van de Dak Kiwi makkelijk in past. Plaats de boom hierin op de juiste diepte en vul het gat aan met aanplantgrond en de uitgegraven grond. Stam voorzichtig aan en geef de boom daarna water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Om scheefwaaien of afscheuren van wortels te voorkomen, kun je een jonge boom verstevigen met behulp van boompalen. Plaats aan beide zijdes van de dakboom een boompaal en verbind deze met elkaar door middel van een boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dak Kiwi
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!