Zelfbestuivende mini kiwi "Issai"

Actinidia arguta "Issai"

v.a.: € 10,95

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
Augustus 2021
€ 10,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Zelfbestuivende mini kiwi Issai is een zelfbestuivende Kiwiplant zodat u geen mannelijke/vrouwelijke planten nodig heb.

Onze voordelen:

Ben jij op zoek naar een leuke maar ook lekkere fruitplant? Kies dan voor de zelfbestuivende mini kiwi Issai van Bomenenzo.nl. De Issai is een lekker smakende mini-kiwi die ook nog eens boordevol vitamine C zit. Doordat deze tuinplant een zelfbestuivende plant is, heeft de plant geen andere mannelijke of vrouwelijke planten nodig om vruchten te laten groeien aan de plant. Kort gezegd heb je dus altijd vruchten aan je tuinplant hangen tijdens de oogstperiode. Ideaal dus als je maar een kleine tuin, balkon of terras hebt, maar wel graag wilt genieten van fruit uit de eigen tuin.

Lees meer

Het onderhouden van de kiwi Issai is noodzakelijk om de tuinplant in toon te houden. Het snoeien kun je dan ook het beste in de maand januari of februari laten plaatsvinden. Later dan dit kun je de snoeibeurt niet uitstellen. Dit alles heeft te maken met het feit dat de sapstroom op gang begint te komen. Dit betekent dat als je snoeit na deze maanden dat de wonden niet meer heelt en de plant blijft bloeden zoals ze dat mooi zeggen. Verder kun je de takken ondersteunen door ze vast te binden aan latten. Op deze manier ziet de plant er niet snel rommelig en onverzorgd eruit.

 

Lees meer

Ook bij de fruitboom kiwi Issai is het noodzakelijk dat je na het aanplanten de plant direct voorziet van voldoende water. De maanden die erop volgen zijn net zo belangrijk en dus noodzakelijk om de plant te blijven voorzien van water. Twijfel je of de plant al voldoende water ontvangt? Gebruik dat je vingers om te voelen of de plant voldoende water heeft ontvangen. Zodra de grond aan de vingers blijven plakken is de bodem vochtig genoeg en is water geven niet noodzakelijk. Na een aantal maanden wordt het water geven steeds minder en zal je alleen de gieter nog hoeven te pakken bij warme zomerdagen.

Lees meer

Het planten van een fruitboom kun je het beste op een niet al te warme of zonnige dag doen. Wel staat de plant het liefst in die volle zon of halfschaduwrijke standplaats. Heb je een balkon of terras? Dan kun je de plant prima in potplanten. Let hierbij wel op dat je eerst de pot voorziet van gaten of de eerste 5 centimeter van de pot vult met stenen. Op deze manier kan het overtollige water weglopen. Want natte voeten is niet iets wat de fruitboom graag heeft. Bij het planten in de volle grond kun je dit oplossen door een goede vocht doorlatende grond te gebruiken. Ook de diepte van het gat waar je de plant in plaats is van belang. Zo moet de kluit volledig ondergedompeld zijn in de grond. Tot slot is het aanduwen en het bewateren van de plant een mooie afsluiting van het planten van de kiwi Issai. 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zelfbestuivende mini kiwi "Issai"
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!