Bessenstruik
Verrukkelijke bessen in allerlei kleuren, geuren en smaken.
Voor de lekkerste bessen hoef je niet naar de winkel, maar breng je een bezoekje aan je eigen tuin! Al onze bessenstruiken geven een rijke opbrengst aan eetbare bessen en zijn zelfbestuivend. Bij ons koop je bessen in allerlei soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor fris-zure rode bessen, gezonde blauwe bessen of zoetzure tot zoete kruisbessen.

Bessenstruik

Van hoog naar laag sorteren

Bessenstruik

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bessenstruik kopen:

Bekende bessensoorten zijn de rode bes, de blauwe bes en de zwarte bes. Bij voorkeur staan bessenplanten op een zonnige plek. Enkele soorten hebben ook warmte nodig om goed vruchtdragend te zijn. Een voorbeeld is de Witte Bes (Witte Hollander); deze doet het goed tegen een muur waar de hele dag de zon op staat. In kleine tuinen doet de bessenstruik het goed, evenals in de wat grotere tuinen.

 

Bessenstruik kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste bessenstruik koop je bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bessenstruiken online, zoals de Rode Bessen Ribes Rubrum Jonkheer van Tets, de Witte Bes Ribes Rubrum, de Zwarte Bessen Ribes Nigrum, de Rode Kruisbes Hinnonmaki, de Ribes Uvacrispa, Vaccinium Corymbosum en de Goji bes Lycium Barbarum. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om langs te komen op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten bessenstruiken, maar ook voor andere bomen en planten, zoals de Groene Beukenhaag, de Rode Beukenhaag, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns, diverse soorten vaste planten en framboos Rubus Idaeus. 

 

Bessenstruik verzorgen:

Het onderhouden en verzorgen van bessen is niet bij alle soorten even makkelijk; de bes heeft wel wat verzorging nodig. Bemest in het voorjaar de struik met organische mest. Het oogsten van de bessen kun je doen in de zomerperiode, in juli. Pluk de bes van de struik of snoei de gehele tak waaraan de vruchten groeien af. De bessen kunnen vaak wat bitter zijn en staan niet bekend om hun zoete smaak. Ze zijn dus goed te verwerken in bijvoorbeeld jam

 

Bessenstruik snoeien:

Je kunt het beste snoeien in de winter. Vrijwel alle soorten bessenstruiken verdragen sterke snoei. Snoei de plant zo dat er overal licht op kan komen. Op die manier krijg je mooie, grote vruchten. De takken die binnen in de struik groeien kunnen dus verwijderd worden. Door de vruchtdragende takken niet te lang te laten word groei van extra grote bessen gestimuleerd.

 

Bessenstruik planten:

De bessen houden van een plek in de zon. Plant de bessenstruik tussen oktober en maart. Na het planten hoef je in principe niet veel extra water te geven. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, zorg dus voor een goed doorlatende grond. Graaf een ruim gat dat wordt aanvult met verse potgrond. Geef na het planten de bessenstruik ruim water. Als je de struik later in het jaar plant, in het voorjaar of de zomer, zal er ook vaker water gegeven moeten worden. 

Bij Bomenenzo vind je diverse bessenstruiken online, waaronder de Rode Bes Ribes Rubrum Jonkheer van Tets, de Witte Bes Ribes Rubrum, de Zwarte Bes Ribes Nigrum, de Rode Kruisbes Hinnonmaki, de Ribes Uvacrispa, Vaccinium Corymbosum en de Goji bes Lycium Barbarum. Bij ons kun je ook terecht voor verschillende soorten bessenstruiken, maar ook voor andere bomen en planten, zoals de Groene Beukenhaag, de Rode Beukenhaag, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns, diverse soorten vaste planten en framboos Rubus Idaeus.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00