Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bessenstruik
vragen? 0344 22 81 00

Bessenstruik kopen diverse soorten op vooraad

Bessenstruiken zijn struiken die eetbare bessen geven. Alle bessenstruiken zijn zelfbestuivend. De blauwe bes Duke geeft veel vrucht en is vroeg te plukken. Rode bessen kennen we allemaal, de fris zure bessen worden in juli geplukt en zijn gelijk te eten. Andere goede soorten zijn de doornloze kruisbes CaptivatorTatjana en de zwarte bes.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bessenstruik kopen:

Bekende bessensoorten zijn de rode bes, de blauwe bes en de zwarte bes. Bij voorkeur staan bessenplanten op een zonnige plek. Enkele soorten hebben ook warmte nodig om goed vruchtdragend te zijn. Een voorbeeld is de Witte Bes (Witte Hollander); deze doet het goed tegen een muur waar de hele dag de zon op staat. In kleine tuinen doet de bessenstruik het goed, evenals in de wat grotere tuinen.

Bessenstruik kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste bessenstruik kopen doet u bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vindt u verschillende soorten bessenstruiken online, zoals de Rode Bessen Ribes Rubrum Jonkheer van Tets, de Witte Bes Ribes Rubrum, de Zwarte Bessen Ribes Nigrum, de Rode Kruisbes Hinnonmaki, de Ribes Uvacrispa, Vaccinium Corymbosum en de Goji bes Lycium Barbarum. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om langs te komen op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten bessenstruik, maar ook voor andere bomen en planten, zoals de Groene Beukenhaag, de Rode Beukenhaag, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns, diverse soorten vaste plant en framboos Rubus Idaeus. 

Bessenstruik verzorgen:

Het onderhouden en verzorgen van bessen is niet bij alle soorten even makkelijk; de bes heeft wel wat verzorging nodig. Bemest in het voorjaar de struik met organische mest. Het oogsten van de bessen kunt u doen in de zomerperiode, in juli. Pluk de bes van de struik of snoei de gehele tak waaraan de vruchten groeien af. De bessen kunnen vaak wat bitter zijn en staan niet bekend om hun zoete smaak. Ze zijn dus goed te verwerken in bijvoorbeeld jam

Bessenstruik snoeien:

U kunt het beste snoeien in de winter. Vrijwel alle soorten bessenstruiken verdragen sterke snoei. Snoei de plant zo dat er overal licht op kan komen. Op die manier krijgt u mooie, grote vruchten. De takken die binnen in de struik groeien kunt u dus verwijderen. Door de vruchtdragende takken niet te lang te laten worden stimuleert u de groei van extra grote bessen.

Bessenstruik planten:

De bessen houden van een plek in de zon. Plant de bessenstruik tussen oktober en maart. Na het planten hoeft u in principe niet veel extra water te geven. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, zorg dus voor een goed doorlatende grond. Graaf een ruim gat dat u aanvult met verse potgrond. Geef na het planten de bessenstruik ruim water. Als u de struik later in het jaar plant, in het voorjaar of de zomer, zal u ook vaker water moeten geven. 

Bij Bomenenzo vindt u diverse bessenstruiken online, waaronder de Rode Bes Ribes Rubrum Jonkheer van Tets, de Witte Bes Ribes Rubrum, de Zwarte Bes Ribes Nigrum, de Rode Kruisbes Hinnonmaki, de Ribes Uvacrispa, Vaccinium Corymbosum en de Goji bes Lycium Barbarum. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten bessenstruik, maar ook voor andere bomen en planten, zoals de Groene Beukenhaag, de Rode Beukenhaag, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns, diverse soorten vaste plant en framboos Rubus Idaeus.