Rode bes

Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets'

v.a.: € 5,95

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
Mei 2021
€ 5,95
Afmeting Leivorm op rek, Stamhoogte 0.2m, Totaalhoogte 80-100cm
Mei 2021
€ 13,95
Afmeting Ministam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 80-100cm
Augustus 2021
€ 15,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rode bes Jonkheer van Tets geeft rode zoet zure stevige bessen in lange trossen. De Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets' is een krachtige groeier en goed productief. Deze aalbes is in vrijwel iedere tuin te planten en vraagt weinig onderhoud. De Rode bes is hierdoor niet alleen erg lekker, maar ook erg handig én mooi!

Onze voordelen:

De Rode best (Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets') is een zelfbestuivende bes. Dit betekent dat de rode bes geen andere bestuivers nodig heeft om vruchten te kunnen groeien. De rode bes zal bloeien in mei en hierna zullen er prachtige rode besjes aan de struik verschijnen.  De bessen zijn stevige roodkleurige, zoet zure bessen die erg geschikt zijn voor consumptie, sap, jam en gelei. De Ribes Rubrum kan zowel in een pot als in de tuin staan en kan hierdoor overal wel een plekje vinden. De plant is goed winterhard en staat het liefst op een zonnige/halfschaduw standplaats.

Lees meer
Het jaar na aanplanten kunt u de takken terugsnoeien tot één derde van de originele lengte. In de zomer kunt u scheuten verwijderen die uit de grond komen. Houd er wel rekening mee dat tweejarig hout de beste vruchten geeft. U kunt in de winter lange zij takken die te zwaar worden verwijderen. In de zomer kunt u takken iets inkorten om zo de groei te beperken.
Lees meer
Gedurende het eerst jaar na aanplanten heeft de rode bes structureel water nodig. Wanneer het langer dan een week droog is, dient u dan ook één emmer water te geven aan de boom. Geef echter geen water tijdens vorstperiodes. Wanneer hier niet alleen warm, maar ook erg droog is kunt u twee tot drie keer per week wat er geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens extreem droge en warme periodes. In pot heeft deze plant iets water water nodig. Geef dan water wanneer de grond 75% droog is.
Lees meer
U kunt de rode bes zowel in de volle grond als in een pot planten. Wanneer u in een pot plant kunt u het best gebruik maken van hydrokorrels om te zorgen voor een goede afwatering. Graaf in de grond een ruim gat en maak de grond goed los. Plaats de wortels of kluit in het aanplant gat. Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit. Het bodemverbeterende middel zal zorgen voor een goede start voor de plant. Vul het aanplant gat hiermee aan en druk goed aan. Geef daarna voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode bes
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.