Actie Zachtfruit

Rode bes, Zwarte braam, Rode framboos en Bosbes

v.a.: € 25,00

Formaat
Stamomtrek 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte
€ 25,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

In dit pakket zitten 4 verschillende soorten zachtfruit. In het pakket vindt u de Rode Bes ‘Jonkheer van Tets’, Zwarte Braam ‘Thornfree’, Rode Framboos ‘Autumn Bluss’ en de Bosbes ‘Goldtraube’. Vier verschillende vruchten, allemaal met een unieke heerlijke smaak, allemaal vol vitamines en antioxidanten en allemaal in uw eigen tuin te vinden! Dat is toch geweldig?

Onze voordelen:

Ondanks dat u vier verschillende soorten zachtfruit in huis haalt, zijn de struiken allen makkelijk te verzorgen, winterhard én zelfbestuivend. Met dit pakket krijgt u verschillende soorten vruchten, met verschillende smaken en verschillende pluktijden. Zo wordt u een lange tijd voorzien van heerlijk zacht fruit! In het pakket vindt u de Rode Bes ‘Jonkheer van Tets’, Zwarte Braam ‘Thornfree’, Rode Framboos ‘Autumn Bluss’ en de Bosbes ‘Goldtraube’.

De Rode Bes 'Jonkheer van Tets' is een zoet, zure stevige roodkleurige bes die in lange trossen groeit. Rond eind juni/ juli zullen de vruchten rijp zijn. De plant geeft een hoge productie.

De Zwarte Braam 'Thornfree' geeft grote, zwarte bramen met een zoete aromatische smaak. De braam is te plukken rond augustus/ september. De struik is geheel doornloos.

De Rode Framboos 'Autumn Bliss' geeft grote rode vruchten met een zoete smaak. Rond augustus/ september kunt u deze plukken.

De Bosbes 'Goldtraube' is een middelgrote blauwe bes met een zoete aromatische smaak. De Goldtraube is goed ziekte resistent en geeft een hoge productie. De bessen kunnen rond juli geplukt worden.

Lees meer

Het onderhouden van de 4 verschillende struiken kan per struik net iets verschillen. Alle struiken zijn echter erg onderhoudsvriendelijk. Bemest de struiken in het voorjaar met organische mest.

De Rode Bes 'Jonkheer van Tets' geeft de beste vruchten om tweejarig hout. Knip daarom na de pluk de takken die vruchten gegeven hebben weg. In de zomer kunt u scheuten verwijderen die uit de grond komen. U kunt in de winter lange zij takken die te zwaar worden verwijderen. In de zomer kunt u takken iets inkorten om zo de groei te beperken.

De Zwarte Braam 'Thornfree' kan van november tot maart gesnoeid worden. Snoei de afgedragen vruchttakken en ook de gestekelde grondscheuten.

De Rode Framboos 'Autumn Bliss' draagt vruchten aan éénjarig hout. Dit betekent dat u in het najaar, na de oogst, de struik tot de grond terug kunt snoeien. In het voorjaar kunt u de struik bemesten om er zo voor te zorgen dat de struik de benodigde voedingsstoffen krijgt om goed te kunnen groeien.

De Bosbes 'Goldtraube' snoeien is erg gemakkelijk. Zorg voor een open-struik waar genoeg licht bij kan komen. Eens in de paar jaar kunt u een tak die geen vruchten meer draagt wegsnoeien. Hiervoor zullen vele dunne takken in de plaats komen. Houd er hier één van, die in de loop van tijd dikker zal worden. Zo zorgt u voor de verjonging van de plant. Dun daarnaast de dunne takjes die uit de grond komen in. Snoei in de herfst of winter, wanneer het vorstvrij is.

Lees meer

Gedurende het eerst jaar na aanplanten hebben de planten structureel water nodig. Wanneer het langer dan een week droog is, dient u dan ook één emmer water te geven aan de struik. Geef echter geen water tijdens vorstperiodes. Wanneer hier niet alleen warm, maar ook erg droog is kunt u twee tot drie keer per week wat er geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens extreem droge en warme periodes. In pot hebben de planten iets meer water nodig. Geef dan water wanneer de grond 75% droog is.

Lees meer

De planten kunnen zowel in een ruime pot als in de volle grond geplant worden. Wanneer u in een pot plant kunt u het best gebruik maken van hydrokorrels om te zorgen voor een goede afwatering. Graaf in de grond een ruim gat en maak de grond goed los. Plaats de wortels of kluit in het aanplant gat. Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit. Het bodemverbeterende middel zal zorgen voor een goede start voor de plant. Vul het aanplant gat hiermee aan en druk goed aan. Geef daarna voldoende water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Actie Zachtfruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!