vragen? 0344 22 81 00

Plataan kopen

Een Plataan is een zeer populaire boom. Een Plataan is een makkelijke boom die ook nog eens snel groeit. Wij hebben verschillende platanen bij ons op de kwekerij. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Plataan kopen:

Wanneer u een Plataan koopt ben u verzekerd van een snelgroeiende boom. Platanen zijn er in veel soorten en maten. Een dakplataan is ideaal als u snel schaduw wilt. De Plataan ontwikkeld namelijk zeer snel een grote kruin. Een Plataan is een makkelijke groeier en groeit op alle soorten gronden. Alleen wannner de Plataan op een kalkrijke grond staat kan de Plataan snel last krijgen van droogte. Een Plataan kopen bij bomenenzo.nl is een verstandige keuze. Uw Plataan leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aageplant. Zo makkelijk is een Plataan kopen nog nooit geweest. Kies uit een van onze prachtige soorten platanen, BolplataanDakplataanLeiplataanMeerstammige PlataanVoorgeleide Dakplataan

Eigenschappen Plataan:

  • Te gebruiken als natuurlijke bescherming tegen zon
  • In verschillende soorten en maten leverbaar.
  • Sterk en snelgroeiend
  • Breed handvormig blad
  • Bijzondere bast bij de wat oudere boom. De bast begint te schilferen en vallen er stukken af. De bast krijgt dan vlekken in de kleuren geelgroen, grijsgroen, bruin.

Plantadvies Plataan:

De Plataan kunt u het best planten tussen okober en juni. Wanneer u de boom in de zomer plant heeft de Plataan veel nazorg nodig. Bij het aanplanten van een Plataan is het belangrijk dat het het gat waar de boom word geplant groot genoeg is en de grond niet te nat. Om de Plataan goed vast te laten staan adviseren wij om twee boompalen te gebruiken.  Wanneer u een gezonde en dichtbegroeide Plataan wilt, adviseren wij u om minimaal eens per jaar uw Plataan te snoeien. Snoeien kan op twee momenten van het jaar, in juni en tussen november en februari.

Bomenenzo

Beste klant, i.v.m. einde plantseizoen, zijn veel producten niet meer leverbaar vanuit de volle grond. In mei/juni zijn diverse bomen weer leverbaar. Deze zijn dan bestelbaar via onze shop.