Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Plataan
vragen? 0344 22 81 00

Plataan kopen

Een Plataan is een zeer populaire boom. Een Plataan is een makkelijke boom die ook nog eens snel groeit. Wij hebben verschillende platanen bij ons op de kwekerij. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Plataan kopen:

Wanneer u een Plataan koopt ben u verzekerd van een snelgroeiende boom. Plataan bomen kunt u veel soorten en maten kopen. Zo kunt u bij bomenenzo een Dakplataan kopen. Dit is de ideale boom voor snelle en natuurlijke schaduw. De Plataan ontwikkeld namelijk zeer snel een grote kruin. Ook verkopen wij de mooie Leiplataan. Deze Leiplataan is ideaal voor privacy en beschutting. Koop een Bolplataan of een Meerstammige Plataan. Een Plataan is een makkelijke groeier en groeit op alle soorten gronden. Alleen wannner de Plataan op een kalkrijke grond staat kan de Plataan snel last krijgen van droogte. Een Plataan kopen bij bomenenzo.nl is een verstandige keuze. Uw Plataan leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aageplant. Zo makkelijk is een Plataan kopen nog nooit geweest. 

Eigenschappen Plataan:

Een Plataan kunt u bij bomenenzo in verschillende maten en soorten kopen. De Plataan staat bekend om zijn sterke en snelle groei. Aan de takken van de plataan zal breed groen handvormig blad groeien. De Plataan is ideaal als bescherming tegen de zon. De Plataan is niet het gehele jaar groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen om in de lente weer nieuwe frisse bladeren aan de Plataan te laten groeien. Wanneer u een Plataan koopt heeft u een winterharde boom die goed groeit in ons nederlandse klimaat. Wanneer de boom ouder word zat de bast van de boom gaan schilferen. De bast van de Plataan zal dan vlekken krijgen in de kleuren geelgroen, grijsgroen en bruin. Wanneer u een gezonde en dichtbegroeide Plataan wilt, adviseren wij u om minimaal eens per jaar uw Plataan te snoeien. Snoeien kan op twee momenten van het jaar, in juni en tussen november en februari.

Plantadvies Plataan:

De Plataan kunt u het best planten tussen okober en juni. Wanneer u de boom in de zomer plant heeft de Plataan veel nazorg nodig. Bij het aanplanten van een Plataan is het belangrijk dat het het gat waar de boom word geplant groot genoeg is en de grond niet te nat. 

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Plataan makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Plataan op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is plant u de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met grond, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Plataan om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de Plataan door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires