Plataan
Zeer Sterke boom met schitterende brede bladeren.
De Plataan is een zeer populaire boom, die van alle markten thuis is. Sterk, makkelijk, snelgroeiend en prachtig om te zien: de Plataan heeft het allemaal. Qua uiterlijk is de Platanus hispanica geliefd om zijn mooie grote bladeren en afschilferende bast. Het is een veelgebruikte dakboom en leiboom, maar ook voor andere vormen kun je bij ons terecht.

Plataan

Van hoog naar laag sorteren

Plataan

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Plataan kopen:

 
Wanneer je een Plataan koopt ben je verzekerd van een snelgroeiende boom. Plataan bomen kun je inveel soorten en maten kopen. Hierdoor is er altijd wel een plataan soort die in de tuin past. Zo kun je bij BomenEnzo bijvoorbeeld een Dakplataan kopen. Dit is de ideale boom voor snelle en natuurlijke schaduw. De Plataan ontwikkeld namelijk zeer snel een grote kruin. Ook verkopen wij de mooie Leiplataan. Deze Leiplataan is ideaal voor privacy en beschutting. Koop een Bolplataan of een Meerstammige Plataan. Een Plataan is een makkelijke groeier en groeit op alle soorten gronden. Alleen wanneer de Plataan op een kalkrijke grond staat kan de Plataan snel last krijgen van droogte.
 
Een Plataan kopen bij Bomenenzo.nl is een verstandige keuze. Wij groeien en leveren namelijk bomen en planten van een hoge kwaliteit. De Plataan leveren wij rechtstreeks vanaf onze eigen kwekerij met onze eigen bezorgservice en kan eventueel ook nog door ons worden aangeplant. Zo makkelijk is een Plataan kopen nog nooit geweest. Hierdoor zijn er nooit lange wachttijden en ben je verzekerd van een gezonde en prachtige plataan van hoge kwaliteit.
Naast de Plataan soorten verkopen wij nog vele andere bomen en vaste planten.
Zo hebben wij o.a. mediterrane bomen, kleine-en grote fruitbomen, de Portugese Laurier, Italiaanse cipres, groenblijvende hagen, de Rode Paardenkastanje, oude perenboom, meerstammige bomen, bomen voor kleien tuinen, bomen voor grote tuinen, de Japanse Esdoorn, de Magnolia boom en vaste planten zoals de Chinese waaierpalm, Hortensia Annabelle en nog veel meer!
Alles vind je gemakkelijk op onze website voor scherpe prijzen!
 
TIP: Bekijk alle fruitbomen, zoals de oude perenboom. Fruit uit eigentuin was nog nooit zo makkelijk!
 

Eigenschappen Plataan:

 
Een Plataan kun je bij BomenEnzo in verschillende maten en soorten kopen. De plataan kan dan ook in zowel kleine tuinen als grote tuinen goed groeien. De Plataan staat bekend om zijn sterke en snelle groei. Aan de takken van de plataan zal breed groen handvormig blad groeien. De Plataan is ideaal als bescherming tegen de zon. De Plataan is niet het gehele jaar groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen om in de lente weer nieuwe frisse bladeren aan de Plataan te laten groeien.
De plataan is vooral een opvallende verschijning dankzij de schors. De bijzondere schors is vlekkerig en bladert af, wat van veel sierwaarde tot de bomen is. De plataan Plátanus Hispánica is dan ook een veel voorkomende boom. Wanneer je een Plataan koopt heb je een winterharde boom die goed groeit in ons Nederlandse klimaat. Wanneer de boom ouder wordt zal de bast van de boom gaan schilferen. De bast van de Plataan zal dan vlekken krijgen in de kleuren geelgroen, grijsgroen en bruin.Wanneer je een gezonde en dichtbegroeide Plataan wilt, adviseren wij om minimaal eens per jaar de Plataan te snoeien. Snoeien kan op twee momenten van het jaar, in juni en tussen november en februari. Platanen kopen bij Bomenenzo.nl. De plataan wordt hoog en ontwikkeld een zeer brede kruin. De handvormige bladeren van de platanen vormen een dicht bladerdek en maken de plataan dan ook één van de meest toegepaste schaduwbomen. In Zuid-Europa worden deze bomen dan ook veel toegepast. Maar ook in Nederland en België wordt de plataan ook veel toegepast als tuin-, park-, laan-, en straatboom aangeplant. De plataan heeft een verspreide bladerstand en er groeien.
 
Karakteristieke bloemen aan de boom, die los aan de takken hangen. Hierna maken de bloemen plaats voor de dop-vormige vruchten die aan de plataan groeien. Deze vruchten blijven de hele winter aan de boom hangen. De plataan is dan niet groenblijvend, maar zal hierdoor wel altijd sierwaarde houden. De twijgen van de plataan hebben stervormige haren die, wanneer ze uitvallen, soms allergische reacties kunnen veroorzaken. Doordat deze boom in verschillende vormen te groeien is, is de plataan zeer veelzijdig en kan hij in iedere tuin wel een plekje vinden.
Bij BomenEnzo kun je verschillende soorten platanen kopen. Deze kunnen zowel in grote tuinen als kleine tuinen geplant worden. Zo hebben wij niet alleen een gewone plataan, plataan platanus hispanica, Leiplataan, oude Leiplataan maar ook een Bol plataan en twee soorten dakplatanen. Hierdoor koop je gemakkelijk de plataan die je wenst. Naast de platanen hebben wij ook nog vele andere soorten bomen en planten.
 
In onze webshop vind je o.a meerstammige bomen, groenblijvende bomen, (groenblijvende) platanen, exotische planten en bomen, dakbomen, vaste planten, bolvormige bomen en natuurlijk bomen voor klein én grote bomen.
Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze vaste planten, groenblijvende hagen, hoge/ lage hagen, oude fruitbomen, Portugese Laurierbomen, Japanse Notenboom, Chinese Waaierpalm, Oude appelbomen, Hortensia Annabelle, Lage hagen of Japanse Esdoorn.
 
Alle bomen en planten kunt u gemakkelijk in het winkelmandje zetten en online kopen. Je kunt de bestelling afsluiten en veilig betalen met een betaalmethode naar keuze. Je kan  de bestelling laten bezorgen of afkomen halen bij onze kwekerij in Lienden.
 
Tip: Kijk ook eens bij onze oude fruitbomen zoals Oude appelbomen/of de oude perenboom. Zo heb je gelijk een grote boom in de tuin. Deze grote fruitbomen geven ook al direct fruit. Fruit groeien in eigen tuin was nog nooit zo makkelijk!
 
Bekijk alle fruitbomen gewoon via de webshop.
 

Platanen snoeienen verzorgen

De plataan vindt in elke soort tuin wel een plekje. Zo staat de gewone plataan goed in een stedelijke omgeving, maar in andere tuinen staat de plataan erg mooi. De oosterse plataan staat erg mooi in een mediterrane tuin. Maar hoe moet je deze eigenlijk verzorgen? De plataan heeft over het algemeen niet veel verzorging nodig.
Dit verschilt ook per plataan soort. De Bolplataan is bijvoorbeeld een langzame groeieren hoeft niet perse gesnoeid te worden. Andere plataan soorten dienen wel gesnoeid te worden om zo gezond en mooi mogelijk te blijven. Ook kun je zo de gewenste totale hoogte van de plant behouden. Om echter een mooie vorm te behouden kunt u het beste plataan één of twee keer per jaar snoeien.
 
In de winterperiode gaat de plataan in de ruststand, dit is dan ook de ideale tijd om de plataan te snoeien. Echter dient u niet te snoeien tijdens vorst. De wintersnoei kan uitgevoerd worden tussen oktober en maart. Tijdens deze wintersnoei kunt u de plataan terug snoeien tot één of max. twee knoppen. 
Wanneer de tak helemaal glad terug snoeit heeft de boom meer moeite nodig om uit te lopen. Ook in de zomer kunt u de plataan snoeien. Zo kunnen de lei plataan en de dakplataan wel een zomersnoei gebruiken.
De hangende takken kunnen er namelijk voor zorgen dat de boom te dik wordt. De totale hoogte van de boom kan dan ook beïnvloed worden. Dit soort takken kun je snoeien tijdens de zomersnoei (voor half juni). Snoei deze tak echter niet helemaal terug,maar zorg ervoor dat er twee ádrieknoppen behouden blijven. Draag bij het snoeien wel handschoenen, de haartjes onder de bladeren kunnen voor irritatie op de huid en in de ogen zorgen. Op elke productpagina vindje een beschrijving van de benodigde snoei per Plataan soort.
 
Snoei altijd met schoon en scherp gereedschap, hierdoor kun je geen ziektes overbrengen van de ene naar de andere boom. De takken van de plataan kun je het beste snoeien met een scherpe-takkenschaar of handzaag.
Beide moeten scherp zijn om voor een goede wond te zorgen waar de boom snel overheen kan groeien. Voor de fijnere takken kun je een snoeischaar gebruiken. De jonge plataan kan in het voorjaar een goede bemesting gebruiken. Hierdoor voorzie je de plataan van de benodigde voedingstoffen voor de rest van het groei-jaar. Wanneer de plataan ouder is, is bemesten niet echt meer nodig. Staat de plataan op een arme grond? Dan is het altijd raadzaam om de plataan in het voorjaar te bemesten.
 
Ga je een Plataan kopen? Kijk dan ook bij de accessoires op onze website, voor bijvoorbeeld de mest.
 
TIP: Bekijk ook eens onze kant-en-klaar hagen. Wij hebben vele verschillende soorten voor scherpe prijzen!
 

Plantadvies Plataan:

 
De Plataanboom kunt u het best planten tussen oktober en juni. Wanneer je de boom in de zomer plant heeft de Platanus hispanica veel nazorg nodig. Bij het aanplanten van een Plataanboom is het belangrijk dat het gat waar de boom wordt geplant groot genoeg is en de grond niet te nat.
 
Plaats de plataan in de volle grond op een zonnige of halfschaduw standplaats.
 
1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Plataan makkelijk in past. Indien er een harde laag in de volle grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan. Zo kun je de plataan optimaal laten groeien, zonder dat de wortels gaan rotten.
2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.
3. Plant de Plataan op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is plant je de boom net met de wortels onder de grond.
4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met grond, zodat alle wortels bedekt zijn.
5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. Door goede aanplantgrond te gebruiken krijg je een gezonde boom.
6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Plataan om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats je deze dan aan de windkant.
7. Verbind nu de palen met de Plataan door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires.
 
Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Platanen bestellen, bezorgen en aanplanten.
 

Plataan kopen?

 
Dat doejegemakkelijk via BomenEnzo.nl!In onze webshop vindjeniet alleen verschillende plataan soorten, maar ook vele andere bomen en planten.Kijk bijvoorbeeld eens naar de Magnolia boom, Taxus Baccata, Chinese esdoorn, Hortensia Annabelle, Japanse Esdoorns, Laurier Rotundifolia, Japanse sierkers, Goude regen, De Rode paardenkastanje, blauwe regen of de Perzische slaapboom. Daarnaast hebben wij planten en bomen online te koop voor zowel kleine tuinen als grote tuinen en is er voor ieder wat wils. Bekijk bijvoorbeeld ook eens een groenblijvende haagplant! Bekijk en bestel alle bomen online via BomenEnzo.nl. Jekunt debestelling latenbezorgen of afhalen bij onze kwekerij in de Betuwe.
Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00