Voorgeleide dakplataan

Platanus hispanica

v.a.: € 295,00

Formaat
Stamomtrek 20-25cm, Stamhoogte 240-260cm, Met kluit Ja
Najaar 2022
€ 295,00
Stamomtrek 25-30cm, Stamhoogte 240-260cm, Met kluit Ja
Op aanvraag
€ 395,00
Stamomtrek 30-35cm, Stamhoogte 240-260cm, Met kluit Ja
Op aanvraag
€ 495,00
Stamomtrek 40-45cm, Stamhoogte 300cm, Met kluit Ja
€ 1.450,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Bent u op zoek naar een uiterst geschikte dakboom voor op uw terras? De Platanus acerifolia, De Dakplataan voldoet aan uw wensen. Een voorgeleide dakplataan is al meer jaren in een dakvorm geleid. De takken zijn al forser qua omvang en bij sommige maten zijn er geen bamboestokken ter ondersteuning meer aanwezig.

Onze voordelen:


Met de koop van een voorgeleide Dakplataan koopt u een prachtige volgroeide plataan. Deze Dakplataan is al meerdere jaren gegroeid als Dakvorm en heeft hierdoor al flinke dikke takken en een groot bladeren dak. De Voorgeleide Dakplataan is een sterke boom die wind goed kan verdragen.  De Voorgeleide Dakplataan is een snelle groeier en hierdoor zeer geschikt als groene parasol in uw tuin. De Voorgeleide Dakplataan is niet groenblijvend maar wel winterhard. De stam van de Voorgeleide Dakplataan is geel groen van kleur. Bij kwekerij bomenenzo verkopen wij verschillende soorten Plataan bomen. Zo kunt u bij ons naast de Voorgeleide Dakplataan  ook de Leiplataan, Bolplataan, meerstammige plataan kopen. Koop uw Voorgeleide Dakplataan online of kom langs op de kwekerij.

 

 

Lees meer

De Voorgeleide Dakplataan hoeft u het eerste groeiseizoen (jaar) niet te snoeien. De uitstekende takken kunt u tussen het Dakrek binden. Wanneer u de Voorgeleide Dakplataan te groot vind worden kan u deze snoeien. U kunt er ook voor kiezen om hem standaard één jaarlijkse snoeibeurt te geven. Snoei de Voorgeleide Dakplataan tussen oktober en maart, wanneer het niet vriest.
Lees meer

Het is vooral belangrijk om uw Voorgeleide Dakplataan, het eerste groeiseizoen na de aanplant, te voorzien van voldoende water. Let er wel op dat uw tuingrond goed vochtdoorlatend is, en er dus geen water op de bodem blijft stilstaan. De hoeveelheid water is afhankelijk van het jaargetijde en de temperatuur, een goede leidraad is om de bodem continu licht-vochtig te houden. Vaak kan uw Dakplataan vanaf het daarop volgende jaar zichzelf voorzien van water, omdat hij tegen die tijd goed geworteld heeft.
Lees meer

Een te natte grond is niet goed voor de Voorgeleide Dakplataan. Loopt het water in uw tuin niet goed weg, zorg dan eerst voor een juiste afwatering voor u de Voorgeleide Dakplataan plant.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan. Zo voorkomt u dat de wortels van de Voorgeleide Dakplataan gaan rotten.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Een pot, emmer of plantzak (zwart), moet wel verwijderd worden voor aanplant.

3. Plant de Dakplataan op de juiste diepte. De Plataan mag niet dieper dan de kluit hoog is, geplant worden.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. Zorg dat alle wortels van de Voorgeleide Dakplataan bedekt zijn. Stamp voorzichtig de grond rond de boom aan. Geef tevens de boom nu water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de Voorgeleide Dakplataan af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Voorgeleide dakplataan
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!