Meerstammige Plataan

Platanus hispanica

v.a.: € 885,00

Formaat
Totaal hoogte 350-400cm
November 2021
€ 885,00
Totaal hoogte 400-450cm
November 2021
€ 1.080,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Met zijn prachtige loslatende bast is de plataan een boom met grote sierwaarde. De plataan groeit op alle gronden en is zeer makkelijk in onderhoud. Als meerstammige boom geeft de plataan veel schaduw. Er komen bolvormige vruchten in die tot diep in de winter blijven hangen.

Onze voordelen:

De Meerstammige plataan is een snelgroeiende en sterke boom die veel sierwaarde toevoegt aan uw tuin. De afschilferende bast heeft een lichtgroene tot geelgroene ondergrond die de boom siert. Dit is een natuurlijk proces. In de herfst kleuren de bladeren bruin/ geel. De bladverliezende plataan groeit op alle grondsoorten en is geschikt om in tuinen en parken te staan. Het liefst staat de Meerstammige plataan op een zon/ halfschaduw standplaats. De plataan heeft grote, handvormige bladeren en geeft veel schaduw. De boom is niet ziektegevoelig en zeer winterhard.

Lees meer
Om een gezonde snoei te stimuleren en eventueel een bepaalde grootte/vorm te behouden dient u de Meerstammige plataan één keer per jaar te snoeien. Snoei in het voorjaar (rond januari) de plataan. Snoei alle opgaande takken weg tot 1 centimeter boven de hoofdarm. Bemest vooral in het eerste jaar de plataan. Na het eerste jaar kunt u jaarlijks na het snoeien de plant bemesten.
Lees meer
Wij raden aan de Meerstammige plataan regelmatig water te geven, zeker gedurende het eerste jaar na aanplanten. Zodra het voorjaar is kunt u de boom één keer per week 1 emmer water geven tijdens droogte. Giet het water rustig op de grond zodat de wortels het vocht goed op kunnen nemen. Tijdens extreme droogte en hitte, zoals in de zomermaanden, kunt u 2 a 3 x per week water geven. Dit is ook raadzaam ná het eerste jaar van aanplanten.
Lees meer

De Meerstammige plataan groeit op alle soorten grond en is goed winterhard. De standplaats van deze plataan is zon / halfschaduw.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Meerstammige plataan op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan erboven.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Plataan
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!