Dakplataan

Platanus acerifolia

v.a.: € 75,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 240cm, Totaal hoogte 240cm
November 2021
€ 75,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 240cm, Totaal hoogte 240cm
November 2021
€ 85,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 240cm, Totaal hoogte 240cm
November 2021
€ 95,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 240cm, Totaal hoogte 240cm
November 2021
€ 110,00
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 240cm, Totaal hoogte 240cm
November 2021
€ 140,00
Stamomtrek 20-25cm, Stamhoogte 240cm, Totaal hoogte 240cm
November 2021
€ 175,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Bent u op zoek naar een geschikte dakboom voor op uw terras? De Platanus acerifolia, Dakplataan genaamd is hiervoor zeer geschikt. De Dakplataan groeit snel en na een aantal jaar is het dak van deze boom volledig dichtgegroeid. De Dakplataan geeft dan een natuurlijke bescherming tegen de zon. Wordt de Dakplataan te groot, dan mag u de boom snoeien.Doe dit voor de langste dag of als het blad gevallen is.

Onze voordelen:

De Dakplataan is een plataan waarbij tijdens de groei de top is omgebogen zodat de zijtakken horizontaal gaan groeien. Om de takken goed te kunnen lijden word er bovenaan de boom een frame geplaatst zo bent u verzekerd van een prachtige dicht groene parasol. De Dakplataan is een sterke boom die goed tegen wind kan. De Dakplataan is een snelle groeier met  grote groene bladeren waardoor er als snel een dicht bladeren dak is gecreëerd. De Dakplataan is hierdoor ideaal als groene parasol bij uw terras. De Dakplataan is winterhard maar niet groenblijvend. De Plataan heeft een bijzondere stam geel/groen van kleur en schilferig. Bij kwekerij bomenenzo verkopen wij verschillende soorten Plataan bomen. Zo kunt u bij ons naast de Dakplataan  ook de Leiplataan, Bolplataan, meerstammige plataan kopen. Bestel uw Dakplataan online of kom langs op de kwekerij.

 

 

Lees meer
Een Dakplataan vraagt, wanneer deze nieuw is aangeplant, veel water. De Plataan verdampt namelijk veel vocht door de grote bladeren, maar kan zichzelf nog niet direct van voldoende vocht voorzien. Dit kan hij pas zodra hij goed geworteld heeft. Een Dakplataan kunt u goed snoeien. Snoei de Dakplataan tussen oktober en maart, wanneer het niet vriest. U kunt de uitstekende takken terug leiden door het frame, zodat u sneller een volgroeid dak krijgt. De overige takken kunt u afknippen.
Lees meer
Het is vooral belangrijk om uw Dakplataan, het eerste groeiseizoen na de aanplant, te voorzien van voldoende water. Let er wel op dat uw tuingrond goed vochtdoorlatend is, en er dus geen water op de bodem blijft stilstaan. De hoeveelheid water is afhankelijk van het jaargetijde en de temperatuur, een goede leidraad is om de bodem continu licht-vochtig te houden. Vaak kan uw Dakplataan vanaf het daarop volgende jaar zichzelf voorzien van water, omdat hij tegen die tijd goed geworteld heeft.
Lees meer
Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Dakplataan. Een te natte grond is niet goed voor deze Plataan. Loopt het water in uw tuin niet goed weg, zorg dan eerst voor een juiste afwatering voor u de Dakplataan plant.

Is de grond van uw tuin verouderd, dan kunt u nieuwe tuinaarde toepassen in het plantgat. Geef de boom nu nog geen mest mee. Dit kan de wortels aantasten, waardoor minder groei ontstaat.

Plaats de Dakplataan niet dieper in de grond, dan max. 5cm boven de wortels of kluit. Graaft u deze Plataan dieper in, dan zal de stam gaan rotten en afsterven. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbindt u d.m.v. boomband.

Ziet u er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplant service, die ervoor zorgt dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dakplataan
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.