Oude Plataan gekandelaberd

Gekandelaberde oude Plataan

v.a.: € 650,00

Formaat
Totaal hoogte 5 meter
€ 650,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Deze oude Plataan is gekandelaberd en heeft hierdoor prachtige oude knoesten. De boom heeft een zeer hoge sierwaarde en is een aanwinst voor uw tuin! In de winter verliest hij zijn blad. De grote takken zijn inmiddels volgroeid, dus u heeft er weinig snoeiwerk aan.

Onze voordelen:

De oude Plataan gekandelaberd heeft oude knoesten die de boom een bijzondere sierwaarde geven. Als hij in blad is is zijn sierwaarde het grootst, maar ook in de winter is de boom een echte blikvanger. In het najaar krijgt het brede blad een schitterende gele herfstgloed. De stam van deze boom is afschilferend, net als bij andere Platanen. U kunt hem in vrijwel elke grondsoort planten. De oude Plataan gekandelaberd kopen doet u gemakkelijk online bij Bomenenzo.nl, dé bomenspecialist die uitsluitend topkwaliteit levert.

Wat is kandelaberen?

Kandelaberen is een snoeitechniek waarbij alleen de stam en een aantal grote dikke takken overblijven. De boom krijgt hierdoor een andere vorm. Veel platanen worden als ze wat ouder zijn gekandelaberd, omdat ze snel groeien. Kandelaberen biedt dan uitkomst en verlengt de levensduur van de boom.

De oude Plataan gekandelaberd brengt een hoop sfeer naar uw tuin, het hele jaar door!

Lees meer
De oude Plataan gekandelaberd is makkelijk in de verzorging en ziekte-resistent. Daarnaast is hij winterhard en goed bestand tegen de vorst. In de loop van het najaar verliest de boom zijn blad. Wij raden u aan om de boom 1 keer per jaar te snoeien. Doet dit bij voorkeur in de winter, wanneer de boom in ruststand is. U knipt de fijne takken dan het beste weg tot op de oude knoesten. In het voorjaar zal uw oude Plataan weer mooi uitlopen.
Lees meer
De oude Plataan gekandelaberd heeft veel minder fijne takken dan een ‘gewone’ Plataan. Hierdoor heeft de boom minder water nodig. Na de aanplant en tijdens langdurige droge periodes raden wij u aan om hem af en toe een emmer water te geven. Laat het water langzaam in de aarde stromen, zodat de wortels het vocht kunnen opnemen.
Lees meer
De oude Plataan gekandelaberd planten doet u op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Graaf een ruim aanplantgat en maak de grond goed los. Vervolgens mengt u aanplantgrond door de bestaande grond om de ideale groeiomstandigheden te creëren. Zet daarna de kluit van de oude Plataan in het aanplantgat en zorg ervoor dat de bovenkant zo’n 5 centimeter onder het grondniveau staat. Druk het geheel goed aan met extra vruchtbare aanplantgrond en geef de boom ruim water. Voor extra stabiliteit zijn boompalen aan weerszijden van de stam een must. Gebruik boomband om de palen aan de boomstam vast te maken.

U kunt uw boom ook laten aanplanten door onze aanplantservice. Zo hoeft u niet zelf aan de slag!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Plataan gekandelaberd
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!