Lavendel
Aantrekkelijk om te zien, heerlijk om te ruiken.

Lavendel kun je kopen met de bekende blauwpaarse bloem maar ook met een witte kleur bloem! Het is een prachtige plant voor een lage haag of een halve bol solitair. De bloeitijd van Lavendel loopt van juni tot augustus. Geef de Lavendel een mooie plaats in uw tuin of balkon.

Lavendel

Van hoog naar laag sorteren

Lavendel

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Lavendel kopen

Ervaar het gevoel van Zuid-Frankrijk in eigen tuin met prachtige Lavendel (Lavandula) planten. Er bestaan diverse soorten binnen het geslacht, zoals de Echte Lavendel uit het Middellandse Zeegebied en Franse Lavendel (Lavandula stoechas). Lavendel is een populaire tuinplant vanwege zijn mooie bloemen en heerlijke geur. De geur is niet alleen fris, maar zou ook rustgevend werken. Lavendel planten worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor etherische olie. De bloeitijd van de Lavandula valt tussen juni en augustus. Bij de Lavendel denk je al snel aan de klassieke paarsblauwe kleur, maar er worden ook witte en roze soorten (Lavandula angustifolia ‘Rosea’) gekweekt. Geniet van de rustgevende eigenschappen van de Lavendel én de insecten die op de plant af komen. Zowel hommels, koolwitjes en andere vlinders zijn namelijk dol op de paarse bloemen met heerlijke geur. Ideaal als je graag de biodiversiteit in je tuin wilt vergroten. Naast de mooie bloemen, kenmerkt deze vaste plant zich door lancetvormige, grijsgroene bladeren. Plant de populaire tuinplant solitair in grote tuinen of kleine tuinen of vorm een mooie lage haag/ bloeiende haag. Lavendel past goed bij verschillende tuinen en is onmisbaar in een ecotuin, klassieke tuin, landelijke tuin en romantische tuin. Ook in een pot op het terras en balkon komt de Mediterrane plant goed tot zijn recht. 

TIP: De bloemen van de Lavendel zijn ook zeer fraai om te drogen. In een mooie vaas stralen de droogbloemen lange tijd in huis! 

 

Lavendel kopen bij Bomenenzo

Wil je mooie Lavendel kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Bomenenzo kun je Lavendel soorten kopen in twee kleuren. Naast de klassieke Lavendel met paarse bloemen (Lavendel ‘Hidcote’), hebben wij namelijk ook een witte Lavendel in ons assortiment. Je kunt deze solitair planten (in een pot voor op het terras en balkon), maar ook goed combineren met andere bloeiende vaste planten en/of wintergroene planten. Bekijk hieronder onze verkrijgbare soorten. 

  • Lavandula angustifolia ‘Hidcote’: deze soort, ook wel Gewone Lavendel genoemd, is een echte klassieker. De blauwpaarse, heerlijk geurende bloemen zijn een lust voor het oog en trekken veel vlinders, bijen en andere insecten aan. Je kunt deze bodem bedekkende planten mooi verwerken in een pot op het terras of balkon. Ook leent de Lavendel ‘Hidcote’ zich uitstekend voor aanplanting in de border, rotstuin of langs sierbestrating. Je kunt de Lavendel ‘Hidcote’ solitair planten of mixen met andere Mediterrane planten en bloeiende vaste planten.
  • Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’: dit is een Lavendel soort met een rustige uitstraling. De witte bloemen maken het een unieke soort, die vlinders en bijen maar al te goed weten te vinden tijdens de bloeiperiode. Door de rustige kleur is de witte Lavendel goed te combineren met andere vaste planten en Lavendel soorten.
  • Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’: deze compacte soort is redelijk laagblijvend en goed winterhard. Je kunt de Lavendel Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’ op vele manieren toepassen in iedere tuin, elk terras of balkon. Naast de violetblauwe bloemen geniet je van de grijsgroene bladeren. Zorg voor een zonnige standplaats voor een uitbundige bloei. 

Jouw favoriete Lavendel kopen doe je makkelijk, snel en veilig online. Planten en bomen die we op voorraad hebben, bezorgen we normaal gesproken binnen een aantal werkdagen! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Mocht je nog vragen hebben over de Lavendel plant of het plaatsen van een bestelling, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via de telefoon, e-mail en het online contactformulier. Ook kun je op bomenenzo.nl onze algemene voorwaarden vinden. Daarnaast ben je ook altijd van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze kwekerij in Lienden, waar we je graag helpen je droomtuin te realiseren!

 

Lavendel verzorgen

Lavendel verzorging is gemakkelijk: de bloeiende vaste plant heeft weinig en geen speciaal onderhoud nodig. Zo is alleen het snoeien van de Lavendel een klusje dat twee keer per jaar terugkeert. Gelukkig is het snoeien van de Lavandula helemaal niet moeilijk. Verder kan af en toe wat extra kalk geven geen kwaad. Verwar dit kalk niet met mest, want mest is iets wat deze plant niet nodig heeft. Integendeel zelfs, mest kan ervoor zorgen dat jouw Lavendel doodgaat. Waar je de plant ook plant, in de volle grond of in een pot: regelmatig water geven is niet nodig. Lavendel houdt niet van natte voeten en heeft alleen een extra slokje water van jou nodig als het echt extreem droog is. Ook jonge planten hebben na de aanplanting water nodig om goed te kunnen wortelen. Laat de Lavendel nooit achter in een laagje water, want dat zal de bloeiende vaste plant aantasten.

 

Lavendel snoeien

Het snoeien van Lavendel kun je het beste in het vroege voorjaar doen. Deze snoeibeurt noemen we ook wel de hoofdsnoei. Na de winterperiode/ in het vroege voorjaar kun je jouw Lavendel snoeien tot 10 à 15 cm boven de grond. In het najaar geef je de Lavendel ‘Hidcote’ een kleine snoeibeurt direct na de bloei. Deze snoeibeurt is meer bedoeld om jouw tuinplant wat meer vorm te geven. Hierbij knip je alle uitgebloeide bloemen eraf en een klein stukje van de bovenkant van het groen mee.

TIP: Heb je vragen over de Lavendel snoeien en verzorgen? Wij geven je graag persoonlijk advies, dus aarzel niet om contact op te nemen! Meer informatie over de snoei en verzorging van bomen en planten vind je daarnaast onder het kopje ‘adviezen’ op de website.

 

Lavendel planten

Ga je Lavendel in de tuin planten? De populaire tuinplant staat graag op open plaatsen in de volle zon in een kalkrijke en goed doorlatende bodem. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je automatisch voor een luchtige bodem, waarin overtollig water makkelijk weg kan voeren. Lavendel houdt namelijk niet van te natte voeten. Plant je meerdere Lavendel planten bij elkaar, houd dan een aantal van 7 tot 10 stuks per vierkante meter aan. Je kunt deze bloeiende vaste planten mooi met andere Mediterrane planten combineren. Ook kun je verschillende kleuren Lavendel mixen voor een speels effect. Behalve voor de volle grond, is de Lavendel een geschikte potplant voor op het terras en balkon. Geef na de aanplanting direct en regelmatig water, zodat de jonge planten goed kunnen wortelen.

TIP: Wil je Lavendel graag combineren met andere vaste planten in een border of plantenvak? Je kunt deze planten mooi combineren met andere bloeiende vaste planten als de Phlox subulata en Hortensia ‘Annabelle’, laagblijvende siergrassen en wintergroene siergrassen als de Lirope muscari. Wanneer je jaarrond van kleur wilt genieten, kies je het best voor combinaties met groenblijvende struiken en planten. Via het menu in de webshop kom je bij onze verschillende categorieën terecht en via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken om nog sneller je gewenste producten te vinden. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00