Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Lavendel
vragen? 0344 22 81 00

Lavendel kopen van eigen kwekerij.

Lavendel kunt u kopen met de bekende blauwpaarse bloem maar ook met een witte kleur bloem! Het is een prachtige plant voor een lage haag of een halve bol solitair. De bloeitijd van Lavendel loopt van juni tot augustus. Geef de Lavendel een mooie plaats in uw tuin of balkon.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Lavendel kopen:

Lavendel heeft een heerlijke geur en is een plant die in geen enkele tuin misstaat. Lavendel trekt insecten aan, maar houdt daarnaast bepaalde insecten, zoals muggen, op afstand. Van Lavendel wordt ook wel etherische olie gemaakt. Lavendel is er in verschillende kleuren, maten en soorten. Zo zijn er veel verschillende kleuren in de bekende blauwe/violet kleur. Maar ook is er de roze en witte Lavendel. De bekendste Lavendel is de Lavendel Angustifolia. Lavendel is een mooie sierlijke plant als solitair, maar zeker ook geschikt als geurig haagje. Het groengrijze blad combineert prachtig met andere gekleurde bloemen in tuin. Lavendel is ook geschikt om in een pot te planten. U kunt verschillende Lavendel soorten kopen en laten bezorgen.

Lavendel kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste soorten Lavendel kopen doet u online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Daarnaast bent u van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij ons vindt u onder andere de Lavendel Lavandula Angustifolia Hidcote en Lavendel Lavandula Angustifolia Edelweiss. Ook koopt u bij ons diverse soorten vaste plant, bomen en heesters. U geniet van gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro en bent bij ons verzekerd van een veilige betaling. 

Lavendel verzorgen:

De Lavendel heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. De snoei en verzorging beperkt zich tot snoeien, dit is eenvoudig. Knip of scheer eind maart/begin april een derde van de hoogte af. In het najaar hoeft u enkel nog de uitgelopen bloemstelen te snoeien.

Lavendel snoeien:

De Lavendel snoeien kunt u twee keer per jaar doen. De eerste keer dat u snoeit is in het voorjaar, eind maart tot begin april. U snoeit de Lavendel dan flink terug, tot het kale hout, maar pas op de nieuwe scheuten. Snoei tot ongeveer 10 tot 15 cm boven de grond. Zorg wel dat er nog wat groen aan de Lavendel blijft, anders heeft u kans dat uw Lavendel niet meer gaat uitlopen. Wilt u de Lavendel toch liever nog verder terugsnoeien, doe dit dan bij een aantal takken en kijk na een paar weken of de Lavendel ook daar gaat uit lopen. Wanneer dit het geval is kunt u ook de rest van uw Lavendel zover terugsnoeien. De tweede snoeibeurt gebeurt na de bloei in september. Het snoeien van Lavendel gaat dan om de lange, uitgebloeide bloemen van de plant tot in het groen. Wanneer de zomer lang doorloopt heeft u kans dat de Lavendel tot ver in oktober bloeit. Het is dan beter de Lavendel niet meer te snoeien tot het kale hout, omdat de kans op vorst groot is en de Lavendel dan niet op tijd is geheeld.

Lavendel planten:

De Lavendel planten kan het gehele jaar door gebeuren, behalve tijdens de vorst. Lavendel staat graag in zanderige, volle grond die goed water doorlatend is. Lavendel is absoluut een zongenieter dus heeft graag een plekje in de zon. Bemest Lavendel niet, zelf bemeste tuinaarde is zelfs dodelijk voor een Lavendel. Voor meer informatie over Lavendel kopenaanbiedingen en andere opties kunt u altijd contact met ons opnemen. In onze Lavendel webshop zijn diverse soorten Lavendel te koop, zoals de Lavendel Lavandula Angustifolia Hidcote en Lavendel Lavandula Angustifolia Edelweiss. Ook vindt u andere soorten planten online. Of kom eens langs op onze Lavendel kwekerij