Bomen voor de paarden
Perfect voor een heerlijke schaduwplek óf als snoeperijtje.
Bomen in de paardenweide bieden veel voordelen. Met de juiste bomen creëer je voor je paard(en) een fijne schaduwplek voor warme dagen, beschutting tegen regen en wind, en geef je je paard(en) iets om heerlijk van te smullen. Bovendien fleuren mooi gekleurde bomen een saaie grasvlakte direct op. Bekijk ons ruime aanbod en verwen je paard(en) met de mooiste, fijnste én lekkerste bomen!

Bomen voor de paarden

Van hoog naar laag sorteren

Bomen voor de paarden

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bomen voor de paarden kopen:

Heb je een paardenweide en ben je op zoek naar bomen voor de paarden? Zoek niet verder: bij onze kwekerij ben je aan het juiste adres! Wij weten welke bomen goed zijn voor jouw paard en welke niet. Bomen in de paardenweide hebben meerdere functies. Allereerst zijn paarden van nature nieuwsgierig naar takken en twijgen. Het is hun natuurlijke behoefte om hiernaar te zoeken. Ook zijn ze door het zoeken meer in beweging, wat een positieve stimulans is voor hun conditie en gezondheid. Mooie bomen zijn een echte verrijking voor de weide. Ze zorgen namelijk voor een heerlijk schaduwplekje. Perfect voor als de zon fel is in de zomer, maar ook ideaal als beschutting tegen regen of wind! Bomen voor de paarden kopen doe je gemakkelijk online in onze webshop.

Bomen voor de paarden kopen bij Bomenenzo.nl:

Lang niet alle bomen en planten zijn geschikt voor paarden. Sommige soorten zijn zelfs giftig, waardoor je paard er ziek van kan worden als hij er bladeren of takken van eet. Bomen voor de paarden kopen doe je daarom bij Bomenenzo.nl. Met onze kennis en ervaring hebben wij een ruim assortiment bomen geselecteerd die veilig zijn voor jouw paard. Ontdek bijvoorbeeld de Knotwilg, een prachtige boom die in de winter geknot moet worden. Deze bomen groeien snel en uw paard kan er gerust van eten. Ook de bladeren en takken van de Haagbeuk zullen zeker in de smaak vallen. Leuk om vast te leggen op beeld. Houd uw telefoon maar vast in de aanslag!

Bomen voor de paarden verzorgen:

Bij Bomenenzo.nl ben je verzekerd van een boom van hoge kwaliteit. Wij leveren onze bomen namelijk direct uit eigen kwekerij. Ze zijn makkelijk in onderhoud en hebben dus weinig verzorging nodig. Wel is het belangrijk dat de grond goed vruchtbaar blijft. Bemest de aarde rondom de stam daarom regelmatig (minstens 1x per jaar) met Vivimus universeel, online te koop in onze webshop. Dit bodemverbeterende en 100% biologische middel strooit u gewoon over de grond. Bomen voor de paarden zijn winterhard en kunnen dus uitstekend tegen de vorst.

Bomen voor de paarden snoeien:

De precieze snoeiwijze en snoeitijd van bomen voor de paarden verschilt per boom. Specifieke informatie vind je op de productpagina. In ieder geval zijn de meeste bomen geschikt voor snoei. De Wilg is de meeste geliefde boom bij paarden. Deze sterke boom groeit snel en is geschikt voor vraat. In de winter (tussen november en maart) moet hij geknot worden. Zo neemt hij minder ruimte in beslag en blijven de takken bereikbaar voor de paarden. Knotten kan niet bij jonge bomen en hoeft sowieso maar 1x per 3 tot 5 jaar te gebeuren. Dunne takken knip je weg met een professionele snoeischaar, voor het grovere werk heb je een handzaag nodig.

Bomen voor de paarden planten:

Wanneer en hoe je bomen voor de paarden moet planten verschilt per boom. De Knotwilg plant je tussen november en maart op een vochtige standplaats naar keuze. Graaf hiervoor een gat en maak de grond goed los, bijvoorbeeld met een schoffel. Geef voldoende water met een gieter en zet de kluit erin. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit net onder het grondniveau staat. Vul het resterende gat aan met een halve zak vruchtbare aanplantgrond. Zet er vervolgens 2 boompalen naast met behulp van een boomband. Hiermee staat de boomstam goed stabiel en zal hij zeker niet omwaaien.

TIP: Voor nog meer variatie in je tuin raden we je aan om ook wat planten en struiken voor de paarden te planten. We helpen u graag verder bij het maken van een keuze.
TIP:
Als je je eigen boom voor de paarden uit wil zoeken ben je van harte welkom op onze kwekerij, gelegen op een centrale locatie in de Betuwe. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Eerst vrijblijvend contact opnemen mag natuurlijk ook.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00