Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bomen voor de paarden
vragen? 0344 22 81 00

Bomen voor de paarden kopen | Uit eigen kwekerij | Snelle levering door heel NL & BE

Bomenenzo.nl heeft een ruim aanbod aan bomen voor de paarden. Ideaal om wat meer schaduw te creëren in de paardenweide. Ook zullen de paarden er geregeld flink van smullen. Wij leveren direct uit eigen kwekerij: topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bomen voor de paarden kopen:

Heeft u een paardenweide en bent u op zoek naar bomen voor de paarden? Zoek niet verder: bij onze kwekerij bent u aan het juiste adres! Wij weten welke bomen goed zijn voor uw paard en welke niet. Bomen in de paardenweide hebben meerdere functies. Allereerst zijn paarden van nature nieuwsgierig naar takken en twijgen. Het is hun natuurlijke behoefte om hiernaar te zoeken. Ook zijn ze door het zoeken meer in beweging, wat een positieve stimulans is voor hun conditie en gezondheid. Mooie bomen zijn een echte verrijking voor de weide. Ze zorgen namelijk voor een heerlijk schaduwplekje. Perfect voor als de zon fel is in de zomer, maar ook ideaal als beschutting tegen regen of wind! Bomen voor de paarden kopen doet u gemakkelijk online in onze webshop.

 

Bomen voor de paarden kopen bij Bomenenzo.nl:

Lang niet alle bomen en planten zijn geschikt voor paarden. Sommige soorten zijn zelfs giftig, waardoor uw paard er ziek van kan worden als hij er bladeren of takken van eet. Bomen voor de paarden kopen doet u daarom bij Bomenenzo.nl. Met onze kennis en ervaring hebben wij een ruim assortiment bomen geselecteerd die veilig zijn voor uw paard. Ontdek bijvoorbeeld de Knotwilg, een prachtige boom die in de winter geknot moet worden. Deze bomen groeien snel en uw paard kan er gerust van eten. Ook de bladeren en takken van de Haagbeuk zullen zeker in de smaak vallen. Leuk om vast te leggen op beeld. Houd uw telefoon maar vast in de aanslag!

 

Bomen voor de paarden verzorgen:

Bij Bomenenzo.nl bent u verzekerd van een boom van hoge kwaliteit. Wij leveren onze bomen namelijk direct uit eigen kwekerij. Ze zijn makkelijk in onderhoud en hebben dus weinig verzorging nodig. Wel is het belangrijk dat de grond goed vruchtbaar blijft. Bemest de aarde rondom de stam daarom regelmatig (minstens 1x per jaar) met Vivimus universeel, online te koop in onze webshop. Dit bodemverbeterende en 100% biologische middel strooit u gewoon over de grond. Bomen voor de paarden zijn winterhard en kunnen dus uitstekend tegen de vorst.

 

Bomen voor de paarden snoeien:

De precieze snoeiwijze en snoeitijd van bomen voor de paarden verschilt per boom. Specifieke informatie vindt u op de productpagina. In ieder geval zijn de meeste bomen geschikt voor snoei. De Wilg is de meeste geliefde boom bij paarden. Deze sterke boom groeit snel en is geschikt voor vraat. In de winter (tussen november en maart) moet hij geknot worden. Zo neemt hij minder ruimte in beslag en blijven de takken bereikbaar voor de paarden. Knotten kan niet bij jonge bomen en hoeft sowieso maar 1x per 3 tot 5 jaar te gebeuren. Dunne takken knipt u weg met een professionele snoeischaar, voor het grovere werk heeft u een handzaag nodig.

 

Bomen voor de paarden planten:

Wanneer en hoe u bomen voor de paarden moet planten verschilt per boom. De Knotwilg plant u tussen november en maart op een vochtige standplaats naar keuze. Graaf hiervoor een gat en maak de grond goed los, bijvoorbeeld met een schoffel. Geef voldoende water met een gieter en zet de kluit erin. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit net onder het grondniveau staat. Vul het resterende gat aan met een halve zak vruchtbare aanplantgrond. Zet er vervolgens 2 boompalen naast met behulp van een boomband. Hiermee staat de boomstam goed stabiel en zal hij zeker niet omwaaien.

 

TIP: Voor nog meer variatie in uw tuin raden we u aan om ook wat planten en struiken voor de paarden te planten. We helpen u graag verder bij het maken van een keuze.
TIP:
Als u uw eigen boom voor de paarden uit wil zoeken bent u van harte welkom op onze kwekerij, gelegen op een centrale locatie in de Betuwe. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Eerst vrijblijvend contact opnemen mag natuurlijk ook.