Acer platanoides 'Royal Red'

Rode Noorse Esdoorn

v.a.: € 172,50

Formaat
Stamomtrek 10-12cm
€ 172,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Acer platanoides 'Royal Red', ook wel bekend als de roodbladige Esdoorn, is een rode sierboom met prachtige bruinrode bladeren. in het voorjaar krijgt de Esdoorn kleine, gele bloemen. de Acer kan tussen de tien en vijftuin meter hoog worden. Een aanwinst voor elke tuin

Onze voordelen:

Verrijk je tuin met een prachtige Acer platanoides 'Royal Red', beter bekend als roodbladige Noorse Esdoorn. Tussen al het groen in je tuin is deze rode sierboom een echte blikvanger! De Acer platanoides 'Royal Red' heeft prachtige handvormige, purperrode tot bruinrode bladeren met mooie herfstkleuren. In het voorjaar bewonder je prachtige kleine, gele bloemetjes – waar bijen zo vroeg in het jaar erg blij mee zijn – en in het najaar typerende gevleugelde nootvruchten, die voor een echt herfstgevoel zorgen. Deze Acer heeft een rechte groeiwijze, brede en conische kroon, groeit snel en bereikt een volwassen hoogte tussen de tien en vijftien meter. Dit maakt het een perfecte parkboom of solitair boom voor in grotere tuinen. Naast kleur en sfeer, creëer je er een heerlijk schaduwplekje in de tuin mee. De roodbladige Noorse Esdoorn stelt ook op andere fronten niet teleur: de uit Noord-Europa afkomstige boom is zeer sterk en winterhard, bestand tegen hitte en droogte, goed windbestendig en niet kieskeurig als het om de bodem gaat. De makkelijke sierboom, die ook nog eens nauwelijks onderhoud vraagt, is daarom niet alleen een prachtige, maar ook een praktische aanwinst!

Lees meer

Wanneer je vooral veel tijd wilt besteden aan het genieten van je boom, maar niet aan de verzorging ervan, is de Acer platanoides 'Royal Red' een topkeuze. Het snoeien van deze boom is niet aan te bevelen, omdat de Noorse Esdoorn hierdoor zijn natuurlijke vorm meestal verliest. Eventuele dode, beschadigde of kruisende takken kun je uiteraard wel verwijderen. Dit doe je wanneer de boom in ruststand is, in het najaar of de zomer. Een Esdoorn snoei je nooit in het voorjaar, omdat de sapstroom dan zeer sterk is en de boom gaat ‘bloeden’. Verder is deze Noord-Europese boom zeer sterk, winterhard, bestand tegen droogte, hitte en wind, en niet kieskeurig qua bodem, waardoor je je er niet snel zorgen om hoeft te maken.

Lees meer

Heb je de ‘Royal Red’ net aangeplant? Geef een nieuwe boom in het begin altijd voldoende water om goed te kunnen wortelen en aan te kunnen slaan. Eenmaal goed geworteld, hoef je de Esdoorn alleen nog extra water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes. Dit type boom staat graag in vochthoudende, maar goed doorlatende grond.

Lees meer

Deze mooie blikvanger is zeer geschikt als parkboom en solitair boom in grotere tuinen. Voor de Acer platanoides 'Royal Red' is gesloten verharding rondom de boom niet optimaal. Uitlaatgassen en luchtverontreiniging worden wel goed verdragen, waardoor de roodbladige Noorse Esdoorn wel geschikt is voor stedelijk gebied. Makkelijk aan de Acer platanoides is dat deze (middel)grote boom weinig eisen stelt aan de bodem. De voorkeur gaat uit naar een vochthoudende en goed doorlatende bodem en standplaats in de zon of halfschaduw. In goede grond groeit de Noorse Esdoorn, net als andere bomen, uiteraard het best. Je verbetert de bodem gemakkelijk met behulp van speciale aanplantgrond. Hier wordt de grond luchtig en voedzaam van: dé ingrediënten voor een goede start! Heb je de Acer geplant? Geef dan genoeg water, zodat de jonge boom goed kan wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Acer platanoides 'Royal Red'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!