Bloemenzaad
Ben je op zoek naar bloemenzaad om je border op te fleuren of je eigen pluktuin te beginnen? Bij Bomenenzo vind je diverse bloemmengsels die je tuin meer kleur en leven geven! De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en andere insecten en verhogen zo de biodiversiteit in iedere tuin.

Bloemenzaad

Van hoog naar laag sorteren

Bloemenzaad

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bloemzaad bij Bomenenzo

Houd je van gewoonweg van bloemen? Wil je meer bloemen in de tuin om bijen en vlinders aan te trekken? Of kan jouw border wel wat kleur gebruiken? Wat de reden ook is, zelf met bloemzaadjes aan de slag gaan, geeft veel voldoening. Van het uitkiezen van de bloemenzaad mix tot het planten van het bloemmengsel en het uiteindelijk steeds groter zien worden van de prachtige bloemen!

 

Een bloemmengsel bestaat uit een mix van verschillende bloemzaden die een goede combinatie met elkaar vormen. Kleur, lengte en bloeiperiode sluiten vaak goed op elkaar aan. Ben je nog op zoek naar een mooie bloempot om de zaden in te planten? Bekijk dan ook eens onze collectie plantenbakken.

Verschillende soorten bloemenzaad mix

 

Bloemenzaad kun je voor allerlei doeleinden gebruiken en dus zijn er ook verschillende bloemmengsels te verkrijgen. Bij Bomenenzo vind je bijvoorbeeld een bloemenmengsel bijen, bloemenmengsel lieveheersbeestjes, bloemenmengsel tuinvogels of bloemenmengsel bloemenweide.

 

Kies je voor de bloemenmix voor bijen, dan verhoog je de biodiversiteit in je tuin! Veel bijen en hommels behoren inmiddels tot bedreigde diersoorten en kunnen dus alle hulp gebruiken. Wist je dat bijen niet alleen de bloemen in je tuin bevruchten, maar ook je groenten en fruit in je moestuin? En dat zorgt voor een betere oogst! Met bloemenzaad wilde bloemen creëer je een wilde pluktuin. Veel diverse wilde bloemen zorgen voor een kleurrijke bonte bloemenzee. Goed voor mens én dier!

 

De bloemenmengsels van DCM bevatten naast diverse soorten bloemzaden ook een organische bodemverbeteraar. Zo geef je je tuin en je bodemleven een boost!

 

Als je meer insecten, zoals bijen en vlinders, naar je tuin wilt lokken, kun je ook kiezen voor een van onze andere biodiversiteit pakketten, zoals bijenplanten , planten voor vogels of vlinderplanten .

Bloemenzaad zaaien

 

Wanneer je het beste bloemenzaad kunt zaaien, is afhankelijk van de soort. Je hebt twee soorten: eenjarige bloemen en meerjarige bloemen. Voor eenjarige bloemzaden heb je weinig geduld nodig. Ze ontkiemen erg snel en het duurt slechts een paar weken tot het bloemzaadje is uitgegroeid tot een volwassen exemplaar. Eenjarige bloemzaden planten doe je bij voorkeur zo vroeg mogelijk in het voorjaar, van april tot mei.  Let wel op dat er geen kans meer is op strenge nachtvorst, want daar kunnen ze niet tegen. Heb je meerjarige bloemenzaden? Dan kun je deze het beste in het voorjaar of de zomer zaaien. In het eerste jaar na het zaaien van meerjarige bloemzaden, maakt de plant een sterke hoofdwortel en groene bladeren: de basis voor een sterke plant! Pas het jaar daarna zullen ze gaan bloeien.

 

De bodem vormt de basis van het bloemenzaad zaaien. Bloemen stellen niet veel eisen aan een bodem, behalve dat deze voedzaam is. Maak de bodem een beetje los, door het bijvoorbeeld om te spitten, en haal meteen eventueel onkruid weg. Strooi vervolgens de bloemzaadjes uit vanuit je hand of plaats ze zorgvuldig voor een strakker effect. Wil je wilde bloemen zaaien, dan strooi je deze los uit je hand. Zo creëer je het wilde effect Houd er wel rekening mee dat de bloemen ruimte nodig hebben. Zaai de bloemzaadjes dun uit. Je kunt je bloemenmix ook op verschillende momenten uitzaaien. Zo geniet je extra lang van de bloeiperiode. Op de verpakking van je bloemmengsel vind je gedetailleerde informatie over plantafstand, de zaai periode en andere tips om je mengsel zo goed mogelijk te laten bloeien.

 

TIP: Zaai niet te diep in de grond, want bloemenzaad heeft zuurstof, vocht en warmte nodig. Voor tips over het aanleggen van een pluktuin, lees je onze blog 'Pluktuin aanleggen: hoe ga je te werk?'.

Bloemenzaad kopen

Wil je een mooie bloemenweide in je tuin of meer insecten naar je tuin lokken? Dan kun je verschillende bloemzaadjes kopen bij Bomenenzo. Je kunt het bloemenzaad bestellen via onze website en de zaadjes worden vervolgens netjes aan huis geleverd. 

 

TIP: Bloemzaadjes cadeau geven is ook altijd een goed idee!

 

Ben je ook nog op zoek naar een boom, een haag of een vaste plant voor je tuin? Je vindt bij Bomenenzo o.a. Fruitbomen, Krentenbomen, Vlinderstruiken, Rozen, Siergrassen, Coniferen, Olijfbomen en nog veel meer. Wil je liever zelf langskomen om het assortiment te bekijken? Dat kan ook bij onze kwekerij in Lienden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00