Schijnhulst
Osmanthus
De Schijnhulst is een aantrekkelijke en wintergroene sierheester, die ook zeer geschikt is als haagplant. Geliefd is deze blikvanger vanwege zijn sfeervolle, donkergroene blaadjes, compacte groei en schitterende bloei van talloze witte, geurende bloemetjes. De dicht vertakte Osmanthus struik blijft vrij laag, kan overal – zowel in de zon als schaduw – geplant worden en is daarom geschikt voor iedere tuin.

Schijnhulst

Van hoog naar laag sorteren

Schijnhulst

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Schijnhulst kopen

Osmanthus, beter bekend als Schijnhulst, is een aantrekkelijke wintergroene heester met een dichte vertakking. Door zijn dichte- én compacte groei is de Schijnhulst ook erg geliefd als haagplant. Schijnhulst groeit vaak tot een maximale hoogte van zo’n 150 cm en is daarmee geschikt als lage haag. Naast de mooie wintergroene blaadjes, geniet je bij de Osmanthus bovendien ook van een schitterende bloei. De enorme hoeveelheid kleine witte bloemetjes verspreiden een heerlijke geur, die veel bijen en vlinders aantrekken! Het grote verschil tussen de gewone Hulst en Schijnhulst zie je vooral in het najaar: bij de Schijnhulst ontbreken namelijk de glanzende rode bessen. Wat betreft het onderhoud is deze plant heel makkelijk. De Osmanthus groeit vrij langzaam, verdraagt snoei goed en groeit in zowel de volle zon als schaduw. Er zijn verschillende soorten van de Schijnhulst verkrijgbaar, zoals de Osmanthus Ilicifolius, Osmanthus heterophyllus (Schijnhulst heterophyllus) en Osmanthus burkwoodii Schijnhulst. De Schijnhulst burkwoodii is ontstaan uit een kruising van twee andere soorten, namelijk de Osmanthus delavayi en Osmanthus decorus.

Ben je benieuwd geraakt naar deze altijd-groene topper? Wij hebben de Osmanthus als haagplant, heester en als leiboom beschikbaar! Kies voor de prachtige Osmanthus Ilicifolius of Osmanthus burkwoodii Schijnhulst en geniet jaarrond van groen in je tuin en in het voorjaar van sierlijke bloemetjes met een heerlijke geur. Jouw nieuwe schijnhulst online kopen kan via onze webshop, of kom gezellig langs onze kwekerij!

TIP: Naast de Schijnhulst, kweekt Bomenenzo nog veel meer geschikte haag planten voor een mooie groene haag met een natuurlijke uitstraling. Bekijk alle producten op de website om de juiste haag voor jouw tuin te vinden. Kijk voor wintergroene hagen bijvoorbeeld eens naar de wintergroene haagplant Taxus Baccata, Buxus, Japanse Hulst als buxus vervanger (zoals de Japanse Hulst ‘Dark Green’ en Japanse Hulst ‘Green Hedge’), Glansmispel Red Robin, groenblijvende heester Japanse Broodboom, Californische Cipressen (zoals de Gele Californische Cipres en Leylandii conifeer), de wintergroene Liguster ‘Atrovirens’, Gewone Klimop, Groene Beuk, Portugese Laurier en Laurier ‘Rotundifolia’. Je kunt haagplanten kiezen in diverse maten en vormen: haagelementen met kluit, blote wortels of haagelementen in pot voor natuurlijke lage hagen, hoge hagen of een gemengde haag. Ook kun je voor een van onze kant-en-klaar hagen gaan voor direct een dichte en groene afscheiding. Behalve groenblijvende haagplanten, vind je in onze kwekerij bladverliezende hagen en bloeiende planten met heerlijk geurende bloemen voor de mooiste bloeiende hagen, zoals de Gewone Sering, Japanse Bottelroos, Spaanse Aak, Japanse Lariks en Gewone Liguster. Vind door middel van producten vergelijken de mooiste soort voor jouw tuin. Hulp nodig hierbij? Laat het ons weten, wij geven je graag persoonlijk advies!

Schijnhulst verzorgen

De Osmanthus is zeer eenvoudig te verzorgen. Zolang je tuingrond vruchtbaar en goed vochtdoorlatend is, zal hij goed kunnen groeien en bloeien. We raden het wel aan om de eerste tijd na aanplant regelmatig water te geven, zodat je Schijnhulst goed de tijd heeft om te wortelen in de aarde. Na de eerste groeiperiode (voorjaar en de zomer) zal hij zichzelf kunnen voorzien van grondwater. De enige echte verzorging die dan overblijft is het jaarlijks voorzien van mest. Door ieder voorjaar te bemesten blijven de blaadjes diepgroen van kleur én stimuleer je bovendien een gezonde groei en bloei. Heb je vragen over de verzorging van de Schijnhulst? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Schijnhulst snoeien

Door de langzame groei is de Osmanthus makkelijk te snoeien. Vaak is één jaarlijkse snoeibeurt al voldoende om hem mooi compact te houden. Als je gaat snoeien, doe dit dan het liefst na de bloei. Bij de Schijnhulst Osmanthus Burkwoodii is dit in augustus/september. Door te snoeien blijft je Schijnhulst niet alleen mooi compact, hij gaat er het volgende jaar ook weer mooier van bloeien. Gebruik altijd schoon- en scherp snoeigereedschap. Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je Osmanthus.

TIP: Heb je specifieke vragen over de verzorging van jouw Osmanthus? Dan kun je altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies. Wist je daarnaast dat we een nieuwsblad hebben, waarin we gratis tuinier tips delen? Meld je aan, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen goed voorbereid in!

Schijnhulst planten

Het vinden van een geschikte plek is voor de Schijnhulst heel makkelijk. Deze wintergroene topper groeit goed op vrijwel iedere plek en grondsoort. Uiteraard is het wel belangrijk dat je tuingrond goed vochtdoorlatend is. Weet je niet zeker of je tuingrond luchtig genoeg is? Pak een gieter en giet wat water over de aarde. Zie je het water snel door de grond naar beneden trekken? Dan is je tuingrond goed vochtdoorlatend. Om zeker te zijn van de beste start voor je Osmanthus raden we dan ook aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze grond maakt je tuingrond goed luchtig en zit bovendien vol voeding voor je nieuwe aanwinst! Wil je een haag creëren en ben je benieuwd hoeveel Osmanthus stuks per meter nodig zijn? Houd een aantal van 3 planten per strekkende meter aan voor een mooie dichte haag. 

Bekijk voordat je je Schijnhulst bestelt, ook eens naar de vele andere bomen en planten in de webshop van Bomenenzo om jouw droomtuin compleet te maken. Andere groenblijvende vaste planten in ons assortiment zijn bijvoorbeeld Mediterrane bomen en planten en siergrassen als de Japanse Zegge, Lampenpoetsersgras ‘Hameln’, Zwenkgras ‘Elijah Blue’ en Struisriet ‘Karl Foerster’. Bladverliezende soorten zijn de Prachtriet ‘Morning Light’, Bittere Wilg en de bijzondere bloeiende planten Sierui (Allium) en het Chinees Klokje. Waar je ook naar op zoek bent, in het ruime assortiment van Bomenenzo vind je gegarandeerd jouw gewenste producten. Van exotische planten tot kleurrijke bomen (zoals de Perzische Parrotia), voorgeleide leibomen tot versgeleide leibomen, en bomen in pot tot planten in pot voor op het terras of balkon. Bestel jouw favorieten snel en makkelijk online op bomenenzo.nl. Er is geen minimale bestelhoeveelheid, maar bestel je voor €300,- aan bomen en planten, dan profiteer je van gratis verzending! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te volgen. Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, kan tevens via de website. Kom je liever met eigen ogen al onze bomen en planten bekijken? Natuurlijk ben je ook in onze kwekerij van harte welkom!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00