Acer platanoides 'Drummondii'

Gevlekte Noorse Esdoorn

v.a.: € 57,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm
€ 57,50
Stamomtrek 10-12cm
€ 77,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Acer platanoides 'Drummondii, ook wel bekend als de Noorse Esdoorn is een middelgrote boom met een donkergrijze bast en een dichte kroon. de boom kan tussen de acht en vijftien meter hoog worden. door zijn dichte kroon is de Esdoorn ideaal om schaduw te creëren

Onze voordelen:

Zoek je een mooie, frisse blikvanger voor je tuin? De Acer platanoides 'Drummondii', ook bekend als Noorse Gevlekte Esdoorn, is een prachtige middelgrote boom met gladde, donkergrijze bast en dichte, breed piramidale kroon. Deze langzaam groeiende cultivar bereikt een volwassen hoogte tussen de acht en vijftien meter en wordt gemiddeld zes tot tien meter breed. Dit maakt het een perfecte laan- en parkboom, maar ook een fantastische solitair boom voor in de tuin, waar de brede kroon voor een heerlijk verkoelend schaduwplekje zorgt tijdens warme zomerdagen. Sierlijk en zeer decoratief zijn de handvormige, bonte bladeren. Bij het uitlopen zijn deze bijzonder lichtroze van kleur, waarna ze lichtgroen kleuren en een duidelijke witte bladrand krijgen. Nog voor de bladvorming bloeit de Acer platanoides 'Drummondii' met mooie geelgroene bloemen, die vlinders en bijen aantrekken. In de herfst bewonder je de typische gevleugelde vruchten, die samen met roodachtige bladeren voor een mooi herfsttafereel zorgen. De Noorse Esdoorn is niet wintergroen, maar heeft wel een mooi wintersilhouet en is zeer goed winterhard. Bovendien is de boom sterk, goed windbestendig, weinig eisend qua bodem en makkelijk te onderhouden. Deze topper is dus van alle markten thuis!

Lees meer

Deze langzaam groeiende boom vereist weinig onderhoud en is daarom geschikt voor iedere tuinier. Het snoeien van de Acer platanoides 'Drummondii' wordt bijvoorbeeld afgeraden, omdat de natuurlijke vorm hierdoor verloren gaat. Alleen als je dode, beschadigde of kruisende takken ziet, verwijder je deze uiteraard wel. Het kan bij deze cultivar voorkomen dat er takken met volledig groene bladeren ontstaan. Aangezien de bonte bladeren nu juist zo decoratief en sierlijk zijn, snoei je deze takken het best weg. De 'Drummondii' snoei je in de zomer of het najaar, als de boom in ruststand is. Een Esdoorn snoei je nooit in het voorjaar, omdat de sapstroom dan zeer sterk is en de boom gaat ‘bloeden’. Verder is deze Noord-Europese boom zeer sterk, winterhard, windbestendig, bestand tegen droogte en hitte en niet kieskeurig qua bodem, waardoor je je er niet snel zorgen om hoeft te maken.

Lees meer

Na de aanplanting heeft een nieuwe boom genoeg water nodig om aan te kunnen slaan. Eenmaal goed geworteld, hoef je de bontbladige Noorse Esdoorn alleen nog extra water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes. Dit type boom heeft een normale waterbehoefte en staat graag in vochthoudende, maar goed doorlatende grond.

Lees meer

Deze decoratieve Noorse Esdoorn is uitermate geschikt voor in het openbaar groen (in parken/ langs lanen), maar komt als solitair boom in tuinen ook zeer goed tot zijn recht. Het is een prachtige, frisse blikvanger, die door zijn brede kroon voor een heerlijk verkoelend schaduwplekje in de tuin zorgt tijdens warme zomerdagen. De Acer platanoides 'Drummondii' is sterk, zeer winterhard en verdraagt uitlaatgassen en luchtverontreiniging, waardoor de boom geschikt is voor stedelijk gebied. Hoewel de Noorse Esdoorn wind goed verdraagt, is deze boom geen fan van zeewind. Verder stelt de sierboom weinig eisen aan de bodem, zolang deze niet in gesloten verharding staat (dit wordt maar kort verdragen). Ideaal is een standplaats in de zon of halfschaduw en vochthoudende, maar goed doorlatende en goede tuingrond. Een luchtige en voedzame bodem, oftewel een goede start voor je nieuwe boom, creëer je gemakkelijk met behulp van speciale aanplantgrond. Heb je de Acer 'Drummondii' geplant? Geef dan genoeg water, zodat de jonge boom goed kan wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Acer platanoides 'Drummondii'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!