Acer Rubrum

Rode Esdoorn

v.a.: € 115,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 115,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Acer Rubrum, beter bekend als de Rode Esdoorn, is een boom die doordrongen is door het rood. In het voorjaar heeft deze rode bloemen, daarna heeft de Acer Rubrum rode vruchten, de jonge twijgen zijn rood, en in het najaar zijn alle bladeren fel rood. Gedijt goed op elke bodem, maar op kalkhoudende bodem worden de bladeren in de herfst niet rood. Standplaats is volle zon of halfschaduw.

Onze voordelen:

De prachtige Acer Rubrum is beter bekend als de Rode Esdoorn. De Rode Esdoorn is een middelgrote boom met veel sierwaarde. De boom heeft een regelmatige en eironde kroon die op latere leeftijd iets breder uitzakt. De winterharde boom heeft groene bladeren die in de herfst rood kleuren. Dit geeft een prachtig beeld. Eerst zal het blad in het begin van de herfst rood kleuren en vervolgens dieprood. De boom is bladverliezend en de bladeren en zaden kunnen giftig zijn voor dieren. De Rode Esdoorn gedijt goed op elke bodem, de bladeren kleuren echter alleen rood als ze niet op een kalkrijke bodem staan. De Rode Esdoorn staat het liefst op een standplaats in de volle zon of halfschaduw en wordt tussen de 15 en 20 meter hoog. De snelgroeiende boom verdraagt (zee)wind slecht en staat daardoor het liefst op een beschutte plek.

Lees meer
De Rode Esdoorn is gemakkelijk in onderhoud en snoeien is dan ook niet per se nodig. Wilt u toch snoeien dan is het belangrijk dat u dit doet wanneer de boom in ruststand is. Esdoorns hebben een sapstroom die op gang komt in de lente, wanneer u dan zou gaan snoeien zullen de snoeiwonden gaan bloeden. Knip daarom nooit in de late winter, na kerst, of in het voorjaar takken af. Snoeien kan hierdoor het beste gebeuren in de maand juli tot augustus. In deze periode is de boom aan het groeien en zullen de snoeiwonden dan ook weer snel over groeien. Het is belangrijk dat u altijd een scherpe- en schone snoeischaar gebruikt zodat er een gladde wond ontstaat er geen ziektes over gebracht worden.
Lees meer
De Esdoorn staat het liefst op een goed doorlatende grond en heeft in de beginperiode met regelmaat water nodig. U dient daarom ook water te geven tijdens een droge periode van ongeveer één week. Geef echter geen water tijdens vorst. Wanneer het dus een week niet of nauwelijks geregend heeft, geeft u de Esdoorn één emmer water. Giet het water langzaam rond de voet van de boom, zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Tijdens droge en warme periodes is het belangrijk dat u twee tot 3 keer per week water geeft. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u dan ook alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
De Rode Esdoorn Staat het liefst in een goed doorlatende bodem op een beschutte, zonnige/ halfschaduw standplaats. Doordat deze boom gevoelig is voor wind, is het belangrijk dat u tijdens het aanplanten gebruik maakt van boompalen. Deze palen zet u 30 tot 40 cm van de boom af, één aan elke zijde van de boom. De palen verbindt u met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Tijdens het aanplanten kunt u de uitgegraven grond mengen met aanplantgrond en hiermee het aan plantgat van de Esdoorn aanvullen. In de aanplantgrond zitten alle nodige voedingsstoffen voor het eerste jaar, hierdoor geeft u de boom de best mogelijke start. Druk na het aanplanten de grond goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Acer Rubrum
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!