Trio druif

3 soorten druif aan 1 struik

v.a.: € 29,95

Formaat
Stamomtrek Ø11 cm potmaat, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte
€ 29,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Geniet van drie verschillende soorten druiven uit één plant! De diverse zoete smaken van de Bianca, Regent en Parel van Zala vullen elkaar perfect aan.  De druiven zijn plukrijp midden september.

Onze voordelen:

Deze Vitis vinifera is een hele unieke en bijzondere druivenstruik. Aan deze struik groeien maar liefst 3 verschillende soorten druiven, namelijk witte druif ‘Bianca’blauwe druif ‘Regent’ en witte druif ‘Parel van Zala’. De diverse zoete smaken vullen elkaar perfect aan. De Trio druif is zelfbestuivend en verlangt een beschutte (en warme) plek in de zon. Vanaf midden september zijn de druiven plukrijp. Eet de druiven direct na de pluk of verwerk ze in een salade, bowl, dessert, vruchtensap of wijn! 

Ben je op zoek naar een unieke fruitplant waarbij je kunt genieten van een divers palet aan smaken? De Trio druif online kopen kun je makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen druivenstruik uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van je druivenstruik is niet moeilijk, maar vergt wel wat inspanning. Naast het zorgen voor voldoende water en voeding, is het ook belangrijk om de struik te begeleiden in de groei. Door je druif te dieven, scheuten op te binden, het blad te dunnen rond de tros en te krenten, zorg je dat je struik gezond blijft én dat je druiven heerlijk zoet van smaak kunnen worden. Om een beter beeld te geven van de benodigde zorg, volgt hier een kort schema:

November - begin februari: wintersnoei - lees meer hierover onder het kopje 'snoeien'.
Maart - april: aanbinden van de scheuten, gebruik hiervoor speciaal binddraad.
Eind maart - april: bemesten met organische meststof voor druiven
Mei: dieven - het wegknippen van de kleine zijscheuten die groeien uit de oksels.
Juni - begin juli: scheuten opbinden, gebruik weer speciaal binddraad.
Juli - augustus: blad dunnen rond de tros, scheuten toppen
Augustus: krenten - het wegknippen van hele kleine druifjes die achterblijven qua groei.
September: tijd om je heerlijke druiven te plukken!!

 

Het snoeien van de druif is heel belangrijk, want het zorgt ervoor dat je fruitplant vitaal blijft én de meest zoete druiven kan groeien. Het beste moment om een druif te snoeien is eind januari/ begin februari.

Na de aanplant kun je de druif terugsnoeien tot op 3 ogen (knoppen) boven de grond. In Mei zal de plant dan weer gaan uitlopen.

Het tweede jaar kun je de gegroeide ranken (scheuten) voor 1/3 terugsnoeien. Op deze ranken zullen uit de gevormde ogen (knoppen) ook scheuten gaan uitlopen, de sterkste scheuten groeien vanuit de top. De kleine zijscheuten die vanuit de oksels groeien (de dieven), mag je terugsnoeien tot het eerste blad. De sterkste scheuten van je druif kun je opbinden tegen een rek.

Vanaf het derde jaar ben je vooral bezig met onderhoudssnoei. Knip (in de winter) de slappe zijscheuten weg tot op 5 centimeter, zo voorkom je dat je plant de nodige energie verliest. Verwijder ook de bladeren die ervoor zorgen dat de druiventrossen geen zonlicht meer krijgen.

TIP: Zit je jonge plant al vol met trossen? Aangezien het rijpen van de druiven veel energie kost, kun je beter een paar trossen wegknippen. Je houdt dan misschien wel minder druiven over, maar deze zullen wel een stuk zoeter smaken!!

Lees meer

De Vitis vinifera heeft structureel water nodig, één keer per week bewateren is voldoende. In het groeiseizoen (voorjaar en zomer) kunnen de temperaturen flink oplopen, geef in die periode gerust vaker water!! Geef bij zeer warme perioden 2 à 3x per week water. Probeer de grond altijd licht-vochtig te houden, ook in de winter!

Lees meer

Het aanplanten van je druivenstruik kun je het beste doen tussen september en maart (wanneer het niet vriest). Voor de Vitis vinifera is het belangrijk om op een zonnige standplaats te staan. Druiven die veel zonlicht krijgen zullen namelijk zoeter smaken! Qua grondsoort werkt vrijwel iedere voedzame, vochtdoorlatende tuingrond. Met vochtdoorlatend bedoelen we dat er geen water stil blijft staan op de bodem, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Om zeker te zijn van de beste start voor jouw trio druif, raden we je aan om wat speciale Vivimus voor fruit door je tuingrond aan te mengen. Deze speciale grond zorgt ervoor dat je bodem heerlijk luchtig wordt én bovendien bevat deze grondsoort heel veel voeding voor je druivenstruik!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Trio druif
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!