Taxus baccata Piramide

Taxus Baccata Piramide, Taxus Pyramide

v.a.: € 24,95

Formaat
Stamomtrek Piramide, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 50-60cm
€ 24,95
Stamomtrek Piramide, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 60-80cm
€ 31,50
Stamomtrek Piramide, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 80-90cm
€ 55,00
Stamomtrek Piramide, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 100-125cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 89,95
Stamomtrek Piramide, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte 120-140cm
€ 119,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Taxus Baccata Piramide, kortweg de Taxus Piramide, is een bijzonder mooie, piramidevormige struik. Deze Piramide vorm wordt door de kweker (ons) gemaakt dmv vormsnoei. Deze winterharde en altijd groene plant is een prachtige aanwinst voor iedere soort tuin.

Onze voordelen:

De Taxus Baccata Piramide, kortweg de Taxus Piramide, is een bijzondere piramidevormige plant. Zijn mooie puntige vorm is door de kweker (ons) gemaakt, door middel van vormsnoei. De Piramidevorm en het prachtige donkergroene blad geven een elegante en klassieke uitstraling aan je tuin. Daarnaast vormen er in het najaar schitterende rode besjes. Deze Taxus Baccata wordt veel geplaatst langs de voordeur of oprit, of als solitaire blikvanger in een tuin of op een terras. Niet alleen zijn mooie aangezicht is een aanwinst voor elke tuin, hij is ook nog eens goed winterhard én bladhoudend. Zelf in de winter heb je met deze plant dus nog wat prachtig groens in je tuin. 

Zie je deze mooie Piramide al bij jouw voordeur staan? Je kunt de Taxus Baccata Piramide makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of breng een bezoek aan onze kwekerij! Dan kun je deze bijzonder elegante plant in het echt bewonderen.

TIP: We hebben van de Taxus Baccata nog heel veel andere mooie groeivormen beschikbaar. Zo kun je deze stijlvolle plant laten matchen met de rest van je tuin.

TIP: Bekijk ook de soortgelijke Buxus. In plaats van naalden, heeft de Buxus kleine ovale blaadjes. Heb je liever een haagplant die niet gevoelig is voor Buxusmot? kijk dan eens naar onze Buxus vervangers.

Lees meer

Het bemesten van de Taxus stimuleert zijn groei en houdt bovendien zijn weerstand hoog. Bemest hem het liefst twee keer per jaar. Eén keer in het voorjaar en één keer in de zomer. In deze perioden groeit de Taxus het meest, en kan hij extra voedingsstoffen dus goed gebruiken.

De Taxus Piramide is over het algemeen een ‘langzame groeier’. Toch is het voor zijn strakke Piramide vorm belangrijk om hem met regelmaat te snoeien. Snoei de Baccata het liefst twee keer per jaar. De eerste snoeibeurt kun je in mei doen en de tweede in augustus/september. Door de Taxus met regelmaat te snoeien behoud je zijn vorm, stimuleer je zijn volle groei, en houd je hem bovendien vitaal. Snoei je Piramide op een bewolkte dag, om zo bladverbranding te voorkomen.

 

Lees meer

De Taxus Baccata is een van nature sterke plant die geen specifieke verzorging vereist. Staat deze Piramide in tuingrond? Voorzie hem dan vooral de eerste periode na aanplanting van water. Zodra hij goed geworteld is zal hij zichzelf grotendeels kunnen voorzien van water. Voorzie de Taxus wel altijd van extra water ten tijden van langdurige warmte en droogte. Staat je Taxus Piramide in een pot? Blijf hem dan op reguliere basis voorzien van water.

TIP: Geef een Taxus Baccata Piramide in pot niet te veel water, de wortels kunnen een te grote hoeveelheid vocht slecht verdragen.

Lees meer

Het planten van uw Taxus Piramide is eenvoudig, omdat hij gemakkelijk te plaatsen is. Deze Piramidevormige struik heeft weinig eisen betreft de bodem, behalve dat de bodem voedzaam moet zijn en goed vocht moet kunnen doorlaten. Gebruik daarom voor de zekerheid bij het aanplanten speciale aanplant grond. Deze grond is zeer voedzaam en maakt allerlei grondsoorten beter geschikt. De zwaardere kleigrond maakt hij een stuk luchtiger, waardoor hij beter vocht kan afvoeren, terwijl hij de zanderige bodems juist vochtiger (zwaarder) en voedzamer maakt. Wat betreft de standplaats kunt u het beste een enigszins zonnige plek kiezen. Een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) werkt het best.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus baccata Piramide
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!