Moeraseik Dakvorm

Quercus palustris Dakvorm

v.a.: € 225,00

Formaat
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaal hoogte Uitgedakt
November 2021
€ 225,00
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaal hoogte Uitgedakt
November 2021
€ 275,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Quercus palustris Dakvorm word ook wel Moeraseik Dakvorm genoemd. De Moeraseik Dakvorm is een groot wordende bladverliezende boom. In de herfst kleuren de bladeren rood en wanneer de boom ouder is dan 15 jaar zal deze in de herfst ook eikeltjes geven. De Quercus palustris dakvorm is winterhard en groeit goed op elke bodem. Deze Dakboom staat graag in de volle zon. 

Onze voordelen:

De Dakmoeraseik is een schitterende boom die een uniek beeld aan uw tuin geeft. De takken van de Moeraseik groeien vrijwel horizontaal en hierdoor is deze eik goed te gebruiken als dakboom. De Moeraseik loopt in de maand mei uit en krijgt licht groene, gelobde bladeren. In de herfst krijgt deze winterharde eik een prachtige rood/oranje herfstkleur. De bladverliezende dakboom heeft een vrij rustige groei waardoor hij ook erg onderhoudsvriendelijk is. De Dakmoeraseik staat het liefst in de volle zon en kan goed groeien op elke bodemsoort. Daarnaast is de boom niet alleen populair onder de mensen, maar ook onder vogels en vlinders!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Moeraseik Dakvorm
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!