Dakmoerbei Fruitless

Morus alba ''Fruitless''

v.a.: € 110,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220-240cm
€ 110,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220-240cm
Juni 2022
€ 155,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Fruitless dakmoerbei is zeer geschikt voor op terrassen en parkeerplaatsen. Deze Moerbei geeft (bijna) geen vruchten, zodat uw terras, parkeerplaats, tuinmeubelen etc. schoon blijven. Hij bloeit wel met witte bloemen en geeft grote bladeren waardoor een snel dicht dak ontstaat. De Morus platanifolia Fruitless is makkelijk in onderhoud.

Onze voordelen:


Oorspronkelijk komt de Dakmoerbei Fruitless voor in het Middellands Zeegebied. Maar deze boom doet het ook prima in ons land. Deze boom groeit struikvormig met een brede groei en hierdoor dus zeer geschikt als Dakboom. De Dakmoerbei groeit vanaf mei met groot groen glanzend blad uit tot een groene parasol. In de herfst verliest de boom langzaam zijn bijna niet verkleurde blad.  De vorm van de Dakmoerbei ontstaat doordat tijdens de groei de top is omgebogen zodat de zijtakken horizontaal gaan groeien. Om de takken goed te kunnen lijden word er bovenaan de boom een frame geplaatst zo bent u verzekerd van een prachtige dicht groene parasol.

De oorspronkelijke Moerbei boom geeft veel vruchten maar deze Fruitless boom is zo gekweekt dat er geen vruchten aan de boom groeien. Hierdoor kunt u prima onder de boom uw tuinset plaatsen want vlekken krijgt u niet van deze boom. Naast de Fruitless moerbei kunt u bij ons ook de Dakmoerbei vruchtdragend kopen.

 

 

Lees meer

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dakmoerbei Fruitless
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Kan deze ook in een kuip blijven staan?

Het is voor de dakmoerbei beter om hem in de volle grond te plaatsen, zo heeft hij voldoende groeiruimte.

Dakmoerbei: Wat is de geadviseerde plantafstand zodat de dekken elkaar net raken en er geen gat tussen ontstaat?

De daken hebben een standaard doorsnede van 1.80mtr. (90cm aan weerszijden van de stam). Onderlinge afstand tussen de bomen (stam-stam) adviseren wij 2.30-2.50mtr. Eventueel kunnen ze ook verder uit elkaar geplaatst worden, alleen zal het dan langer duren voor het tussenliggende gat is dichtgegroeid

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!