Dakmoerbei Fruitless

Morus alba ''Fruitless''

v.a.: € 92,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220-240cm
€ 92,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220-240cm
€ 110,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220-240cm
€ 185,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 245,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Dakmoerbei 'Fruitless' is een populaire dakboom, die je tuin voorziet van een heerlijke schaduwplek. Deze 'Fruitless' geeft (bijna) geen vruchten en is dus ideaal als groene parasol voor boven je terras of tuinset.

Onze voordelen:

Deze dakboom is geliefd vanwege zijn grote bladeren en rustige groei. De Dakmoerbei (Morus alba) ‘Fruitless’ vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied, maar doet het ook in ons land prima. De boom groeit struikvormig met een brede groei en is daarom zeer geschikt als dakboom. Je creëert er een heerlijk schaduwplekje mee voor warme zomerdagen. Vanaf mei groeit de Morus alba met grote, glanzende, groene bladeren uit tot een groene parasol. In de herfst kleurt de boom prachtig goudgeel en daarna verliest de hoogstam boom langzaam zijn decoratieve bladeren. De vorm van de Dakmoerbei ontstaat doordat tijdens de groei de top is omgebogen, zodat de zijtakken horizontaal gaan groeien. Om de takken goed te kunnen leiden, wordt er bovenaan de boom een frame geplaatst. Zo ben je verzekerd van een prachtige dichte, groene parasol. In het voorjaar bloeit de Dakboom Moerbei rijkelijk met onopvallende bloemen. 

In tegenstelling tot de oorspronkelijke Moerbei boom, geeft de Morus alba ‘Fruitless’ geen vruchten na de bloei. Hierdoor kun je de dakboom prima boven een terras of tuinset plaatsen; vlekken zal de fruitloze Moerbei namelijk niet geven. Ook is de zonaanbidder een prachtige aanwinst voor iedere tuin, van grote landelijke tuin tot kleine stadstuin. Bovendien is de Dakmoerbei makkelijk te onderhouden en ziektevrij, wat het ook een praktische aanwinst maakt!

 

 

 

 

 

 

Lees meer

De Dakmoerbei ‘Fruitless’ is niet veeleisend en makkelijk te onderhouden, wat de boom nog populairder maakt. Het is een sterke, ziekteresistente en winterharde soort. Wel houdt de Morus alba van een beschutte standplaats, omdat harde wind bladbreuk kan veroorzaken. De Dakmoerbei ‘Fruitless’ groeit redelijk rustig, maar kan goed gesnoeid worden om de mooie dakvorm te houden. Met regelmatige snoei kun je de dakboom ook in kleinere tuinen houden. Dit type boom snoei je het best in de late herfst of vroege winter om bloeden te voorkomen. Het is een bladverliezende boom, die in de herfst zijn bladeren laat vallen en in het voorjaar opnieuw uitloopt met frisse, groene bladeren. Door middel van bemesting in het voorjaar en/of de zomer kun je een goede groei en bloei stimuleren.

Lees meer

Deze boom verdraagt droogte enigszins, maar staat het liefst in een vochtige, maar goed doorlatende grond. Na de aanplanting is voldoende water geven van belang, zodat de nieuwe boom goed kan wennen en wortelen. Eenmaal goed geworteld kan de Morus alba zichzelf van water voorzien en hoef je alleen nog water te geven bij warm en droog weer.

Lees meer

Met de Dakmoerbei ‘Fruitless’ creëer je binnen no-time een prachtige groene parasol, die voor een heerlijk schaduwplekje zorgt. Deze dakboom is zeer geschikt voor boven een terras en/of tuinset, omdat de Morus alba ‘Fruitless’ geen vruchten geeft en dus geen vlekken veroorzaakt. Daarnaast is het ook een topper voor in de tuin, zowel grote als kleine tuinen. Door middel van snoei kun je de dakboom namelijk zo groot houden als je wilt. Voordelig is dat de Dakmoerbei ‘Fruitless’ niet veeleisend is als het gaat om de standplaats. De voorkeur gaat uit naar een zonnige en beschutte standplaats, waar de hoogstam boom wordt beschermd tegen harde wind. Daarnaast is een vochtige, maar goed doorlatende, kalkrijke en voedzame bodem ideaal voor de zonaanbidder. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, wat de bodem lekker luchtig en voedzaam maakt. Zo krijgt je dakboom een goede start! Geef na de aanplanting voldoende water, zodat de Moerbei goed aan de bodem kan wennen en kan wortelen.

TIP: Om scheefwaaien of afscheuren van wortels te voorkomen, kun je een jonge boom verstevigen met behulp van boompalen. Plaats aan beide zijdes van de dakboom een boompaal en verbind deze met elkaar door middel van een boomband en nagels. Ook voor dit soort tuinaccessoires kun je bij ons terecht.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dakmoerbei Fruitless
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Kan deze ook in een kuip blijven staan?

Het is voor de dakmoerbei beter om hem in de volle grond te plaatsen, zo heeft hij voldoende groeiruimte.

Dakmoerbei: Wat is de geadviseerde plantafstand zodat de dekken elkaar net raken en er geen gat tussen ontstaat?

De daken hebben een standaard doorsnede van 1.80mtr. (90cm aan weerszijden van de stam). Onderlinge afstand tussen de bomen (stam-stam) adviseren wij 2.30-2.50mtr. Eventueel kunnen ze ook verder uit elkaar geplaatst worden, alleen zal het dan langer duren voor het tussenliggende gat is dichtgegroeid

Is het een snelle groeier? We hebben deze boom nu 2 jaar en blijft klein.

Een dakboom is geënt op ongeveer 220/240 cm, dit betekent dat de boom niet meer de hoogte in groeit. De hoogte zal dus hetzelfde blijven.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!