Prunus nigra (dakvorm)

v.a.: € 95,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaal hoogte 240cm
November 2021
€ 95,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 220-240cm, Totaal hoogte 240cm
Niet leverbaar
€ 115,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Prunus nigra wordt ook wel ‘rode sierpruim’ genoemd. Het is vrij onbekend maar de Prunus nigra wordt ook gebruikt als dakboom! Met zijn donker rode blad en mooie fijne bloemen is de Prunus nigra een unieke dakboom. 

Onze voordelen:


De Dakboom Prunus Nigra word ook wel Rode Kerspruim genoemd. Deze naam heeft de Dakboom te danken aan de rode vruchten die soms aan de boom groeien. De smaak van de vruchten lijkt wat op die van de pruim. De Dakboom Prunus Nigra is een opvallende boom. In het voorjaar verschijnen er veel witte en roze bloemetjes aan de takken waarna als snel ook het rode blad aan de boom gaat groeien. Het rode blad is eivormig rond van vorm en zal in de herfst van de boom afvallen. De schors van de Rode kerspruim is glanzend donker bruin. De Dakboom Prunus Nigra staat graag in de zon. Wanneer de boom in de schaduw staat zal deze veel minder bloesem geven. De Dakboom Prunus Nigra is nu online te koop bij bomenenzo.nl. Koop uw Dakboom Prunus Nigra direct vanaf onze kwekerij en laat de boom bij u thuis bezorgen en aanplanten. Naast de Dakboom Prunus verkopen wij ook de Prunus Lusitanica, Prunus Autumnalis, meerstammige Prunus Nigra

 

Lees meer

De Dakboom Prunus Nigra hoeft niet te worden gesnoeid. De uitstekende takken kunnen in het Dakrek gebonden worden. Wilt u de Rode kerspruim toch snoeien, doe dit dan in de zomer. In het voorjaar en najaar snoeien vergroot de kans op ziekte. De Dakboom Prunus Nigra krijgt graag eens per jaar wat organische meststof.
Lees meer

Wanneer de boom net aangeplant is, geeft u deze in drogere perioden regelmatig water. Doe dit de eerste jaren na het aanplanten.
Lees meer

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Prunus Nigra makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Een pot, emmer of plantzak (zwart), moet wel verwijderd worden voor aanplant.

3. Plant de Dak Prunus op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. Zorg dat alle wortels bedekt zijn. Stamp voorzichtig de grond rond de boom aan. Geef tevens de boom nu water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Prunus Nigra om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus nigra (dakvorm)
Uw waardering

Tot 29 april kan er wegens grote voorjaarsdrukte en onderhoud aan onze kwekerij niet besteld worden.

U kunt onze webshop wel bezoeken voor inspiratie en informatie.

Wij hopen op uw begrip.