Familieboom Appel

Vijf verschillende soorten appels aan 1 boom!

v.a.: € 32,50

Formaat
Stamomtrek Ø19 cm potmaat, Stamhoogte 0.5m, Totaal hoogte 100cm
Uit assortiment
€ 32,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De familieboom appelboom is speciaal ge-ent en geeft 5 verschillende soorten appels. De boom is zelfbestuivend en heeft weinig onderhoud nodig. Met vijf verschillende vruchten heeft u ook vijf verschillende smaken te pakken, voor iedereen iets lekkers dus. Fruit uit eigen tuin, hoe leuk is dat?

Onze voordelen:

De Familieboom appel bestaat uit vijf verschillende soorten appels aan één boom. Aan de familieboom vindt u de appels James Grieve (Malus domestica 'James Grieve'), Elstabr (Malus domestica 'Elstar'), Golden Delicious (malus domestica 'Golden Delicious), Jonagold (Malus domestica 'Jonagold') en Summerred. De boom heeft dus zowel heerlijke handappels, zoals de bekende Jonagold en Elstar, maar ook appels zoals de James Grieve die ook erg lekker als bijvoorbeeld moes zijn! In deze boom vindt u dus voor ieder wat wils. De boom is zelfbestuivend en heeft dus geen andere bomen nodig om vruchten te kunnen groeien. Hierdoor kan de boom ook goed in kleinere tuinen groeien. Wanneer u een andere bestuiver zou planten zal het aantal vruchten van de familieboom wel omhoog gaan. De vruchten groeien het best wanneer de boom op een zonnige standplaats staan in een vruchtbare, goed doorlatende grond.

Lees meer
Tussen november en maart kunt u de appelboom het best snoeien. De bladeren zijn dan van de boom gevallen en hierdoor is de vorm van de boom goed zichtbaar. Snoei de verticale, opgaande scheuten en laat de afstaande (horizontale) twijgen hangen. Wilt u toch wat horizontale twijgen snoeien, halveer ze dan maar verwijder deze takken niet. Bemest na het snoeien de familieboom appel voor de benodigde voedingstoffen.
Lees meer
Na het aanplanten van de boom dient u de boom water te geven zodat de wortels goed kunnen wennen aan de grond. Gedurende het eerste jaar na aanplanten dient u tijdens droogte van een week de boom water te geven. Geef geen water tijdens vorst. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog tijdens lange droogte en hitte de boom van water voorzien.
Lees meer

De familieboom staat het liefst op een zonnige standplaats in de tuin op een goed doorlatende grond. Graaf een gat dat 10 tot 15 centimeter breder en dieper is dan de kluit of de wortelstelsel van de boom. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, verwijdert u deze niet. Hiermee beschadigt u de wortels en vervalt uw garantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan doordoor gewoon de grond in. Meng de uitgegraven grond met een halve zak aanplant grond en vul het gat met de boom hier mee op. Druk de grond goed aan en geef voldoende water. Plaats twee boompalen 30 tot 40 cm van de boom af en verbind deze met de boom door boomband en nagels. Deze vindt u onder het kopje accessoires in onze webshop.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Familieboom Appel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!